czupurek 20.07.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 ja bym jednak tak nie bagatelizowała i nie płyciła tych fundamentów.też mam od wiśniowskiego i problem w tym, że na tych 4 m po zimie lekko się nie zegrało i nie chciała się brama zamykać.fundamenty mam na bodaj 1m. musiałam od nowa ustawiać na śrubach bramę. ma jeszcze inny problem z bramą wiśniowskiego:nie kopał i nie montował mi bramy dystrybutor, więc jak zgłosiłam problem, że się nie domyka to, po pierwsze powiedział, że NAPEWNO RUSZYŁO ŁAWĘ, po drugie, że nie jego sprawa bo nie montował. dodatkowo wykrzywiła mi się na blasze rolka górna i dowiedziałam się, że przedstawiciel wiśniowskiego też nie przyjedzie bo, lokalny dystrybutor nie montował. ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 20.07.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Pewnie zaraz dostanę od kogoś po głowie, że ameryki nie odkrywam ale co tam. Przecież przy każdej gotowej bramie jest podane jaki fundament zalać. Po prostu radzę trzymać się wytycznych producenta a wiele kłopotów odpadnie. Oczywiście wersja tres24 z "oddzielnymi dołkami" gwarantuje praktycznie obieszenie się bramy... --Kiedy wszystkie chwyty zawiodą sięgnij po instrukcję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 01.06.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 (edytowane) Odświeżę temat. Czy jeśli wyleję ławę, ale nie wstawię od razu gwintowanych prętów to będzie z tym jakiś problem przy mocowaniu bramy ?Czy fundament trzeba uzbrajać prętami czy wystarczy samo zalanie betonem ? Edytowane 1 Czerwca 2011 przez qwazar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 01.06.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 problem nie, tylko koszty trochę, bo musisz kotwy wklejane zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 01.06.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Pytam bo dół mam dopiero w trakcie kopania.Zamierzam wykopać na ok.1,10-1,20 głębokości, długość 1,2m , szerokość 30cm, brama 4,5m lekka konstrukcja z profili stalowych prostokątnych + deski, ale gość od bramy nic nie wspomniał o prętach ?A kopać drugi raz nie będę. A co ze zbrojeniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edomek 02.06.2011 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 U mnie fundament pod bramę przesuwną to dół wykopany 200x40x160 wsadzona stopa stalowa i zalana.Cała stopa to zespawane różne elementy stalowe w prostokąt i dodatkowo na krzyż w środku.Od góru dospawane dwie blachy 20x30x4 mm pod rolki.Całość wypoziomowana i zalana. W czasie zimy, tak jak przed i po wszystko chodzi elegancko.Brama 4,5m. Słupek z drugiej strony zabetonowany ( 1,6 w głąb). Wszystko spasowane przed zima. Jak do tej pory nie było problemów ze spasowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 29.04.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 polecam ten artykuł:http://www.plast-met.pl/admin/dbFiles/articleFileTable/103_.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki877 31.07.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 witam.Najlepiej nie wtapiac zadnych pretów.Ja wózki mocuje na dyblach pierscieniowych 16x200 juz kilka lat!!!Te dyble są nie do wydarcia....ulac fundament, zrobic zbrojenie i tyle.Brame montowac jak beton dobrze zwiaze.min po 2 tyg.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts