Geno 17.07.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Geno Czy ja naprawdę niezrozumiale piszę. 350 kg cementu, prymitywne warunki - to jasne. Geno - to nie forum polityczne. Aby, tak czy siak, wyszło na to, że masz rację, niedługo napiszesz, że Pan Józio może bez nadzoru w ogóle nie nasypać cementu. wystarczajco się naogladałem Jóźiowych* betonów ,które się rozłupywały po uderzeniu młotkiem *Jóżio w rozumieniu Pan, który budowlańcem stał się zraza po tym jak wyremontował pokój - nie mówię so starych fachowcach co niejedno widzieli a o takich teraz cholernie trudno.Znajdź teraz dobreg zbrojarza,murarza albo cieślę - dosyc trudno. Tak przy okazji w tym samym laboratorium z przyczny mi nie znanych mielismy małę problemy z uzyskaniem B60 samozagęszczalnego - wszystkie próbki ponizej 60MPa niestety ywszły 57,58 itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antoi Zamojda 17.07.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 A jednak polityk. Sprawa dotyczyła 350 kg cementu a nie Pana Józia. A jesli chodzi o beton samozagęszczalny- tu mogę się pochwalić tym, że mnie zwykle wychodzą wytrzymałości większe niż zakłada recepta.W tym przypadku adekwatne będzie porównanie do kucharza.Dwóch kucharzy ugotuje potrawę według tego samego przepisu a różnie będzie ona smakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 17.07.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 A jednak polityk. Sprawa dotyczyła 350 kg cementu a nie Pana Józia. A jesli chodzi o beton samozagęszczalny- tu mogę się pochwalić tym, że mnie zwykle wychodzą wytrzymałości większe niż zakłada recepta. W tym przypadku adekwatne będzie porównanie do kucharza. Dwóch kucharzy ugotuje potrawę według tego samego przepisu a różnie będzie ona smakować. Masz rację i Twoja racja dokłądnie dotyczy również Pana Józia, który może nawet nie być kucharzem a gotuje i mu nie wychodzi...... Zresztą kilka lat temu podczas praktyk, mimo zaprzęgnięcia kucharza (betoniarnia) 600 m2 posadzki poszło do skucia - nie uzyskali B30 tylko B15 choć nie wiem co oni wycudowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 17.07.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Ale gorąca dyskusja. To doradźcie mi proszę panowie eksperci jakuzyskać zaprawę klasy M10 na budowie. Do dyspozycji betoniarka 90l i cement klasy 32,5. ... i jak to M ma się do B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 17.07.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 zaprawa M12 to 1:3,5 cem.-piasek o M10 to nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 17.07.2006 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 zaprawa M12 to 1:3,5 cem.-piasek o M10 to nie słyszałem. A jaką objętość ma worek cementu czyli 25kg? M10 mam w projekcie do murowania ściany fundamentowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 17.07.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Jaki ma sens robienie samemu betonu B15 - nawet nie wiem czy to wychodzi taniej niż gotowy z betoniarni, ja ostatnio za B15 płaciłem po 165 zł z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts