Kedrap3 16.07.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Jestem w trakcie budowy domu. Na projekcie mam zaprojektowany niezbyt duży taras. Chciałbym zrobic go większym o kilkanaście m2, tym bardziej, że działka jest duża i jest na to miejsce. Jak mam to zrobic formalnie? Czy występuję do gminy z nowym wnioskiem o pozwolenie na budowę, czy też wystarczy samo zgłoszenie? Co będę musiał załączyc? Odręczny szkic nowego tarasu z wymiarami, czy szkic architekta naniesiony na aktualną mapę projektową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedrap3 31.07.2006 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Spróbuję wyciągnąć mój problem na wierzch, bo coś mi nie chce się wierzyć, że w tej kopalni wiedzy jaką stanowią forumowicze Muratora nikt nie wie jak rozwiązać mój problem. Może jednak jakaś dobra dusza coś podpowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oktogon 08.08.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam Jeśli otrzymał Pan pozwolenie na budowę i po tym fakcie zapadła decyzja o powiększeniu tarasu powinien dokonać Pan zmiany wydanego pozwolenia na budowę (zmienia się powierzchnia zabudowy), Wystarczy opis , fragment zagospodarowania terenu i szkoce tarasu. Najbardziej bezpieczne rozwiązanie pozdrawiam arch.Piotr Kuborek 0691696075 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga81 08.08.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 jeżeli zmienia się powierzchnia tarasu to trzeba najpierw złożyć nowy projekt zagospodarowania na ZUD (z powiększonym tarasem, nie trzeba pokazywać jak wyglądało wcześniej) i gdy już będzie się miało to uzgodnienie ZUD to dopiero wtedy należy wystąpić o zmianę pozwolenia na budowę. i tak jak poprzednio - 4 egzemplarze proj. budowlanego z opisem i uzgodnieniem ZUD. Z tym, że wykonując plansze nową (proj. zagospodarowania terenu) trzeba zaznaczyć to co już zostało uzgodnione (tzn. w legendzie napsać, że budynek, przyłącza (jeżeli były uzgadniane, uzgodnione opinią ZUD nr ... z dnia...) i wyraźnie zaznaczyć co podlega uzgodnieniu teraz (np. grubością kreski) i to by było chyba na tyle pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts