Motyl 18.03.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Za niedługo musimy podjąć decyzję jaka wybrać firme "okienną". Chcemy kupić okna drewniane - jesteśmy z Małopolski i mamy zamet w głowie jakiej firmie zaufać! Pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 18.03.2003 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Motyl - latasz po FORUM faktycznie jak motyl - podaj bliższe dane o tych oknach. Z Małopolski masz TRAS Tychy [skawina]. GORAN z Lublina [to blisko Ciebie]. GEBAUER z Opola - ale drogie FERNO z Lubartowa - dobre i stosunkowo niedrogie. VIDOK z Rzeszowa [trochę dalej] Czy to ma być sosna czy meranti czy coś innego [modrzew, cedr, dąb, eukaliptus - bo i takie są] Polecam cedr - wyglądają z rysunku drewna jak antyki - a ten zapach drewna - super. Robi takie ADPOL z Torunia [to daleko] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 18.03.2003 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Pchelek zapomniałeś: http://www.okonet.pl Pozdrawiam kolegę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 18.03.2003 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 jak tam wejdzie to dostanie szału od nadmiaru i będziemy mieli forumowicza na sumieniu co zwariuje od nadmiaru ofert. Faktycznie tam jest co wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2003 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Mnie też interesują okna. Znalazłem firmę REN-POL z Mnikowa koło Krakowa. Okna wyglądają ładnie, ale zupełnie nie mam żadnych wiadomości na temat firmy.Może ktoś z Forumowiczów zna tę firmę, lub użytkuje ich okna. Byłbym wdzięczny za opinie.Janek z Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WTL 18.03.2003 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Szanowny Pchelku Czy masz może jakieś informacje nt firmy Komsta z Pyskowic (robią okna na profilach Rehau) ? A może są jacyś inni dobrzy producenci w okolicach Gliwic - Rybnika ? Moim "problemem" jest to, że okna mam dość duże (150x150 jednoskrzydłowe) i nie każda firma chce się podjąć ich produkcji (jedni nawet powiedzieli, że zrobić to owszem, zrobią ale bez gwarancji ). W dodatku szyby antywłamaniowe i przesuwne okno balkonowe. Mam niezłą cenowo ofertę z M&S (dealer z Sosnowca), firma duża i solidna ale trochę się obawiam odległości... A propos, wczoraj dowiedziałem się, że M&S wycofuje się z Veki i przechodzi na Bruegemanna. Początkowo byłem przekonany, że dali mi ofertę na Veka TopLine ale okazało się, że to "cztrokomorowy, szeroki - 70mm - profil Bruegemann. Czy pomiędzy tymi dwoma jest znacząca różnica (pytam w kontekście moich dużych okien) ? Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.03.2003 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 WTL..mam taki sam wymiar okien i jednoskrzydłowe..wyjscie na taras 250 x100..bez dzielen... Okna z M&S okna sa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.03.2003 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 hmmm..ten brugman tez ogladałam...jak masz dwustrony kolor to lipa..w srodku jest beznadziejny braz.. a z veki sie wcale nie wycofują..moje maja 67..a 70..no coz to za roznica?? skoro sa w takiej samej cenie...pomysl.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 18.03.2003 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Ja kupiłem meranti w firmie rolflex i jestem zadowolony,ale niechciałbym tego tematu drążyć bo jeszcze coś lepszego znajdę i będzie mi żal.Adam.P.s.przed wyborem i decyzją nie znałem jeszcze forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 19.03.2003 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Brugmann nie ma aprobaty i dopuszczenia na okna kolorowe. VEKA SOftline i TOPLINE ma. Zadziwia mnie decyzja o rezygnacji M&S z VEKI na rzecz BRUGMANN - to niedobra decyzja. VEKA od zawsze trzyma jakość a ostatnio wprowadza kolejny nowy system 70 mm [pięciokomorowy] w tym okna kolorowe. VEKA ma lepsze kolory Te okna 150x150 to można zrobić w VEKA TOPLINE, SCHUCO, ALUPLAST [4000, 5000 i 6000], REHAU, ewntualnie BRUGMANN - ale zależy to głównie od doświadczenia producenta. W okolicach Gliwic jest sporo dobrych firm okiennych - np. OKNOPLAST z Krakowa [prawie blisko]. W Mikołowie jest też [nazwa wypadła mi z głowy]. W Katowicach jest OKNO [na ul. Roździeńskiego 198] Ostatnio padła cała masa producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viator01 19.03.2003 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Ja gorąco polecam TB Pustków - już raz pisałem na forum -firma blisko Ciebie, ma dużo realizacji, atest, świetne ceny (zbliżone do okien PCV) i jakość okien znacznie wyższą niż "renomowane firmy". Możesz starać się o upust do ok. 15% na duże zamówienie. Ja też tam będę kupował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WTL 20.03.2003 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Dziękuję wszystkim ! Z tym M&S i Veką to prawdopodobnie (?) chodzi o profil szerokokomorowy - usłyszałem, że TopLine był za drogi. Informacja jest nie od producenta, ale od dilera (przedstawiciela), więc głowy nie dam. Niemniej, mimo moich nacisków wyceny na Vekę TopLine w M&S nie dostałem. Na placu boju zostały dwie firmy: lokalna "Konsek" z Rybnika (Veka TopLine, przyzwoita cena, szczególnie na szyby i okucia antywłamaniowe) i M&S z Bruegmannem. Z innych wymienionych OKF z Mikołowa (Aluplast) wychodziła drogo nawet na profilu 2000 a Oknoplast nie dawał gwarancji na kolorowe jednoskrzydłowe okna 150x150 (!). Teska: Mam jednostronnie kolorowe, więc nie będzie beznadziejnego brązu Jak się otwiera takie duże okna ? Nie są za ciężkie ? Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.03.2003 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Jeżeli jednostronny kolor to zwróć uwagę czy ścanka pcv pod folią jest również w kolorze.Żaden szanujący się producent nie powinien dać gwarancji na okno w kolorze, jednoskrzydłowe 1,5x1,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts