Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Ania i Piotrek - Nasz GLX 19 Maks

Recommended Posts

Hej

Chętnie poczytam Wasz dziennik :D :D

Jestem normalnie w szoku :o :o - to ma byc "szopka" ????

Toż to profesjonalny domek letniskowy :D :D

Właściwie to możecie zrezygnować z budowy mając takei cudeńka :D :D

Wiesz z tego później bedzie garaż tylko werandkę zdejmiemy, bo dom budujemy bez garażu, jutro postraram się wkleic nasze projekty z naszymi zmaianmi. Najbardziej z tego drewniaczka to cieszy mnie to że nie wydalismy na niego ani złotówki prawie (kupiliśmy tylko pape i kłódkę) i że zbudowalismy go własnymi rekoma :)

a to wszystko dzieki tacie bo on taki zdolniacha i pomysłowy jest

Dołączam do grupy czytelników Twojego dziennika :D :D :D . Domek godpodarczo-letniskowy na działce macie super, nic tylko spędzać tam wakacje :D . Twój tata to się powinien zająć budową takich domków na handel, ma facet pomysły i zdolności.

Gratuluje wyboru :wink: Czy planujecie jakieś zmiany w środku??jeśli tak to jakie i jakie ogrzewanie macie w planch?? jaka metodą będziecie budować i jak to się ma do kosztów?? życze szybkiej budowy. Z uwagą będę śledziła Wasze postępy w dzienniku. Pozdrawiam.

ze zmian to tak:)

1. nad wejściem będzie balkon na dwóch filarach okrągłych

2.na parterze na taras wyjście bedzie z salonu a nie z jadalni

3. na poddaszu w pokojach oprócz drzwi balkonowych będą jeszcze okna, ponieważ zrezygnowaliśmy z okien w dachu, dachowe tylko nad schodami

4. no i zrobiona spiżarnia pod schodami

5. no i na dole zrezygnowaliśmy właściwie ze wszystkich ścianek działowym i drzwi do kuchni i do salonu, zrobilismy sobie otwartą przestrzeń

jeśli chodzi o ogrzewanie, to w naszej miejscowości gdzie się budujemy nie ma i prędko nie będzie gazu, więc będziemy sobie palili czym popadnie :) a w związku z tym ciepła woda też będzie musioała być z takiego pieca :(

Dzięki za informacje :wink: bardzo mi się podoba ten projekt i chyba się na niego skusze chociaż mam jeszcze czas bo budowe planuje dopiero wiosna :cry: W tym projekcie kotłownie przeniosła bym za garaż a kuchnie bym troche poszerzyła no i ze ścianek działowych na dole też bym zrezygnowała.A Wy jak rozwiążecie problem z kotłownią?? gdzie ona się znajdzie?? Pisz o kosztach budowy bo to bardzo ciekawy temat :lol: :p Powodzenia w budowie i dużo pisz w dzienniku- będę napewno go śledziła z uwagą :D :D :D

Dołączam do grona czytelników. Taki domek jak Wasz wybudowała moja koleżanka szkolna. Wprowadziła się w grudniu 2005 roku. Wybudowała dom z garażem Trochę pozmieniała sobie w środku. Zmniejszyła łazienkę na dole, z dwóch pokoi wygospodarowała sobie na górze garderobę. Jeśli chodzi o wyjście na taras to zostawiła sobie wyjście z jadalni i jest z tego bardzo zadowolona. Jadalnię ma w płytkach i dzięki temu nie ma problemów z wnoszonym z tarasu piaskiem na parkiecie. Muszę przyznać, że to chyba jest niezły pomysł. Z płytek zawsze można sobie posprzątać i nie rysuje się parkiet. Może to sobie jeszcze przemyślicie? Ich domek bardzo mi się podoba, więc trzymam kciuki za Waszą budowę. Będę zaglądać do Waszego dziennika. :lol:

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 2 weeks później...