robert_72 17.07.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witam. Mam własnie taki problem czym wykonczyc polaczenie paneli z okraglym slupem. Sa jakies listwy co mozna swobodnie wyginac bo te standardowe pcv sa dobre tylko do prostych scian a jak probowalem oblozyc tego nieszczesnego slupa to problem...... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_72 17.07.2006 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Podciagne. Moze ktos sie jeszcze odezwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karols 18.07.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Mam ten sam problem - okrągły kominek- tez proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 19.07.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Nie radzę układać paneli drewnianych (innych) przed kominkiem. Promieniowanie cieplne (przez szybę) jest tak silne, że może doprowadzić do szybkiego zużycia warstwy wierzchniej paneli. Ponadto w trakcie użytkowania kominka kilkakrotnie zdażyło mi się, że jakiś ogarek żaru wyskoczył z różnych przyczyn. Dlatego (temet był kilkakrotnie omawiany na forum) proponuję przed kominkiem położyć powierzchnie niepalną i niepodatną na temperaturę (płytki , kamień itp). W moim przypadku (Jotul Panorama) promieniowanie cieplne mocno nagrzewa podłogę nawet w odległości 2 m od szyby - zrobić próbę paląc w kominku kilka godzin jak w zimie. Też mam obudowę okrągłą (kafle) i rozwiązałem to w prosty sposób. Poniważ kominek zaciąga powietrze do ogrzania od spodu płytki są położone pod całą powierzchnią zajmowaną przez obudowę kominka i nie potrzeba żadnych listew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts