agunia0911 04.08.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Przy oddawaniu krwi w stacji krwiodastwa(ja jeżdże do Stargardu Szczecińskiego) zgłosiłam chęć bycia dawcą szpiku.Zapisali nr na komórkę i dalej już wiecie.Do Jaworskiej wysłałam 4 lata temu deklarację i nic.W PCK poszło szybciej tylko czekam na pismo o wpisie na listę dawców.Warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesje 07.08.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Zgłosiłam się jako dawca właśnie w Fundacji U. Jaworskiej już 4 lata temu, pobrano mi krew do badania ... i cisza - ostatnio nawet zastanawiałam się, czy jestem na liście dawców ... Chyba w takim razie zgłoszę się do PCK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 13.08.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Mam tak jak lesje - też muszę się zgłosić gdzie indziej.A teraz pytanie do krwiodawców: Czy jak się ma oprywsczkę można oddać krew? Nie śmiejcie się, mam akurat na szyi (jak zwykle) i nie wiem, czy mogę oddać, w końcu to choroba wirusowa... (A właśnie się wybierałam w poniedziałek po raz pierwszy, bo ktoś potrzebuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.08.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Mam tak jak lesje - też muszę się zgłosić gdzie indziej. A teraz pytanie do krwiodawców: Czy jak się ma oprywsczkę można oddać krew? Nie śmiejcie się, mam akurat na szyi (jak zwykle) i nie wiem, czy mogę oddać, w końcu to choroba wirusowa... (A właśnie się wybierałam w poniedziałek po raz pierwszy, bo ktoś potrzebuje). Ja właśnie czekam czy nie będzie potrzebna - bo żonka prikaz nadała " jakby co to w czasie lub tuz po mojej operacji" więc ...czekam. Jeśli wirusowa to z tego co wiem absolutnie nie wolno (czepiają się "zwykłego" rwania zęba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 13.08.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 O nie, znowu się nie uda Mogłam iść w piątek, jeszcze nie miałam... A po wirusowej, to 2 tygodnie trzeba czekać, nie? Dzięki Mały mam nadzieję, że żona wkrótce wróci do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.08.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 O nie, znowu się nie uda Mogłam iść w piątek, jeszcze nie miałam... A po wirusowej, to 2 tygodnie trzeba czekać, nie? Dzięki Mały mam nadzieję, że żona wkrótce wróci do zdrowia No nie ma zmiłuj - wrócić wróci (młoda i zdrowa) a ja już na jej prikaz szukam promu na Bornholm na początek września bo o rajdzie może zapomnieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxiee 16.08.2006 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 No i faktycznie, udało mi się w punkcie krwiodawstwa złożyć deklarację o chęci oddania szpiku i kazano czekać na konkretniejsze badania, które odbędą się, jak znajdą się na to pieniądze.. Tak czy owak, zrobiłem w końcu krok naprzód i jestem w końcu notowany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 16.08.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 No i faktycznie, udało mi się w punkcie krwiodawstwa złożyć deklarację o chęci oddania szpiku i kazano czekać na konkretniejsze badania, które odbędą się, jak znajdą się na to pieniądze.. Tak czy owak, zrobiłem w końcu krok naprzód i jestem w końcu notowany.. w tygodniu tez podjadę i obaczę co na to wejherowki szpital... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 16.08.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 jestem w końcu notowany.. Gratululuję. A ja czekam, aż mi zejdzie opryszczka, żeby oddać krew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 09.09.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Jakieś 6 lat temu umówiłam się telefonicznie na wizytę w szpitalu w Poznaniu, miałąm rozmowe z lekarzem, wypełniłam ankietę i oddałam krew na badania. Do dziś nie wiem nawet, czy zostałam wprowadzona do jakiejkolwiek bazy dawców. Poza tym, całkiem niedawno oglądałam reportaż o tym, iż fundacje zarządzajace bazami danych potencjalnych dawców żądają od szpitali, a szpitale od rodzin osób oczekujących na przeszczep opłat za przeszukanie bazy - bagatela, kilka tysięcy zlotych. Wkurzyłam się, swój szpik chcę oddać za darmo przecież, osobom ewidentnie potrzebującym. Dlaczego ktoś ma zarabiać na tym, iż uprzejmie poda szpitalowi moje nazwisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 11.09.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 A ja czekam, aż mi zejdzie opryszczka, żeby oddać krew. Udało się. Jestem baaardzo zdrowa. ale ta igła do pobierania to jest bardzo gruba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxiee 11.09.2006 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 A ja czekam, aż mi zejdzie opryszczka, żeby oddać krew. Udało się. Jestem baaardzo zdrowa. ale ta igła do pobierania to jest bardzo gruba gratuleńki!! Zapraszamy do klubu czekoladowych pożeraczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 11.09.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Dzięki! Tym razem mogę sobie jeść bez wyrzutów sumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agunia0911 18.09.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Jakieś 6 lat temu umówiłam się telefonicznie na wizytę w szpitalu w Poznaniu, miałąm rozmowe z lekarzem, wypełniłam ankietę i oddałam krew na badania. Do dziś nie wiem nawet, czy zostałam wprowadzona do jakiejkolwiek bazy dawców. Zgadzam się.Ja od maja czekam na wpis i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 21.09.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Tak czytam ten wątek i czytam i sobie myślę, że są potrzebujący, są chętni dawcy, a organizacyjnie sprawa leży i kwiczy. Może należy założyć jakieś nowe stowarzyszenie czy fundację, które zajmą się tym o co chodzi na prawdę? Może właśnie w tym wątku tworzy się taki mały zalążek, bo te dane o spławologii poza tym pewnie do nikogo zbiorczo nie docierają. Podobnie zresztą jak z krwią. Znów dramatyczne apele (a nawet pomysły na zachęty) http://fakty.interia.pl/prasa/news/od_130_do_780_zl_ulgi_za_krew,793397,16 ale chętni też bywają spławiani bez sensu. Byłam krwiodawcą, zanim nie zmieniono ankiet - punkt dotyczący pobytu w Anglii na przełomie lat 80-90 wykluczył mnie i kilku moich znajomych z grona dawców. Teoretycznie mogliśmy tam wtedy jeść wołowinę. I teoretycznie możemy być chorzy na BSE. I tak sobie myślę, że może taniej byłoby zamiast ulgi w podatkach zrobić nam testy, wykluczyć (i tak mało prawdopodobną i rozwijąjącą się w skali dziesiątek lat) chorobę i brać od nas krew latami za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxiee 21.09.2006 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Tak czytam ten wątek i czytam i sobie myślę, że są potrzebujący, są chętni dawcy, a organizacyjnie sprawa leży i kwiczy. Może należy założyć jakieś nowe stowarzyszenie czy fundację, które zajmą się tym o co chodzi na prawdę? Może właśnie w tym wątku tworzy się taki mały zalążek, bo te dane o spławologii poza tym pewnie do nikogo zbiorczo nie docierają. Podobnie zresztą jak z krwią. Znów dramatyczne apele (a nawet pomysły na zachęty) http://fakty.interia.pl/prasa/news/od_130_do_780_zl_ulgi_za_krew,793397,16 ale chętni też bywają spławiani bez sensu. Byłam krwiodawcą, zanim nie zmieniono ankiet - punkt dotyczący pobytu w Anglii na przełomie lat 80-90 wykluczył mnie i kilku moich znajomych z grona dawców. Teoretycznie mogliśmy tam wtedy jeść wołowinę. I teoretycznie możemy być chorzy na BSE. I tak sobie myślę, że może taniej byłoby zamiast ulgi w podatkach zrobić nam testy, wykluczyć (i tak mało prawdopodobną i rozwijąjącą się w skali dziesiątek lat) chorobę i brać od nas krew latami za darmo. A w ankietach jest teraz taki punkt?? Bo u nas przed miesiącem nie mieli...więc jak coś to wal śmiało do torunia A z pozostałą częścią się absolutnie zgadzam; cóż, żyjemy w takim kraju, gdzie ciągle brakuje pieniędzy, a miliony giną "bez śladu"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 21.09.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Ostatni raz pytałam jakieś pół roku temu. Chyba. Bo czas tak szybko leci ze pewna nie jestem. Ale sprawdzę znowu - bo to przecież muszą być ankiety ogólnopolskie, więc jeśli Toruń nie ma takich ograniczeń, to może wogóle poszli po rozum do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 21.09.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Zajrzałam na strony krewniaków http://www.krewniacy.pl/?action=showArticle&id=30 Pytanie nadal jest w kwestionariuszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxiee 23.09.2006 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Zajrzałam na strony krewniaków http://www.krewniacy.pl/?action=showArticle&id=30 Pytanie nadal jest w kwestionariuszu Faktycznie jest!! Ale nie dziwie się, mogłem je przeoczyć, bo teraz już nie czytam w zasadzie tych pytań tylko machinalnie już odkreślam NIE, gdzie tylko się da... Ale ja i tak z domu nosa nie wychylam więc swoją osobą nie noszę żadnych zagrożeń Przy okazji dzięki na linka, zajrzę sobie i poczytam w wolnym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agunia0911 22.10.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Aniołki.W końcu dostałam pismo,że jestem w międzynarodowym rejestrze dawców szpiku!!!!!!!!!!!!!!Czekałam od maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts