Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Info nt. okien PCV

Gość

Recommended Posts

Nie uwiezycie - ja tez szukam okien, tzn. informacji na ich temat. Czy ktos moglby mi doradzic cos o profilach i okuciach, a moze ktos poleci mi konkretne firmy z okolic Slaska (Katowice)?.

Po paru telefonach i wizytach na www - chyba wiem mniej niz wiedzialem wczesniej! Ludzie - ratunku! Wiem ze im wiekszy wybor tym lepiej - ale sam chyba nie dam rady! Pomocy!

Chyba kazdy oczekuje tego samego od okna, tzn. zeby bylo:

- cieple,

- ladne,

- bezawaryjne,

- najlepsze z mozliwych,

- najtansze z drogich (to oczywisci pół żartem, pół serio - tak naprawde to mogę zapłacić więcej, ale za pewną jakość a nie czcze gadanie każdego sprzedawcy). Tej jakości szukam wśród doświadczeń forumowiczów!

ale dokladniej należy sprecyzować co się oczekluje bo oknoa są różne.

jednemu wystarczy termoizolacyjność na poziomie 1,6 (obecnie standart), a drugiemu 1,0 jest zbyt dużo. jeżeli budynek przy ruchliwej drodze to większa dzwiękochłonność. co oczekujesz???

a tak naprawdę to należy określić materiał jaki wchodzi w rachubę, a najlepiej skonfrontować z fachowcem czy warto takie okna (rozmiary i rozwiązania) z takiego, a może lepiej z innego materiału. prawda jest oczywiście przykra, bo każdy do kogo pójdziesz będzie chciał sprzedać własną robotę. tutaj z jednej strony mogę podpowiedzieć aby brać producenta z dużym dośwoiadczeniem i długim stażem na rynku. z drugiej strony wiem, ze właśnie ci najlepiej oszukują na jakości. z całą odpowiedzialnością natomiast mogę powiedzieć aby unikać firm najtańszych na rynku, 100% kombinuje.