gosciu01 17.07.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 będę miał do rozbiórki stary budynek tak 12x12m po fundamentach.piwnica/suteryna od poziomu grubtu 1,4 m, dalej wysoki parter 2,9 m i strych. Chciałbym rozebrać to ręcznie, coby odzyskać trochę materiału ( dobrze palona stara cegła, kamień do ogrodu ) ponadto chciałbym zostawić część jednego muru w granicy działki jako ogrodzenie. Ile to może kosztować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamek 19.07.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Rok temu za rozebranie budynku mieszkalno-gospodarczego i osobnych gospodarczych (chlewiki) zapłaciłem 9000 zł (bez faktury) , z wywiezieniem tego , co się nie przydało. Jeżeli chodzi o odzysk materiału, to generalnie nie ma sensu bawić się w oklepywanie z zaprawy cegieł, bo taniej wyjdzie kupić nową. Moja cegła (rocznik 1909) nie nadawała się w większości do niczego. Co do kamienia, to radzę zachować. Radzę uwazać na wymogi formalne dotyczące rozbiorki ( w pewnych sytuacjach wymagane jest pozwolenie na rozbiórkę, a co za tym idzie projekt itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 20.07.2006 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 dzięki, chodzi mi właśnie o ogólne oszacowanie kosztu. Może ktoś ma jeszcze jakieś doswiadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin301719500540 28.07.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Parterowy dom w kształcie litery L, powierzchnia ok 100 m kw.Ściągnięcie dachówki, ułożenie na kupce (do odzysku), ściagniecie więźby (też na kupkę) - 1000 zet (br).Rozwałaka koparką (chwilami dwoma) i rozplantowanie gruzu ok. 3500-4000 tys.+VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillyRose 12.04.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 ja też mam do rozebrania budynek z białej cegły, 10000 to za dużo jak na moje fundusze, więc chyba się pobawię i sama złapię za młot urobię się przy tym, ale co tam, kasa zostanie w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts