Jarzeb 24.07.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 100zł bez transportu i ciecia niestety u mnie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheArt 16.11.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Mały szczególik drewno mierzy się w metrach przestrzennych bo metra sześciennego uzyskać się nie da z ułożonych nawet klocków (chyba że z trocin). Zużywam 2t brykietu plus 3mp drewna na sezon (120m2, tylko kominek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 16.11.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 dodam sobie do ulubionych, w tym tygodniu montaż kominka. I co teraz? Przecież rok temu nie kupiłem 13 mp czegokolwiekdopalenia. Może ktoś poleci gdzie - Tychy, Mikołów, Katowice - gdzie porozmawiać o drewnie do kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 16.11.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Powtarzam jako użytkownik od 6 lat.Powtarzam na tym forum jedną i jedyną prawdę.SUCHE.Obojetnie jakie - ale PRZESEZONOWANE.Topola, brzoza, dąb, olcha......WSZYSTKO - SUCHENawet miałem 200 letnia z rosyjskiej jednostki więźbę spaloną.Ale była SUCHA NA WIÓR.I kalorie dawała aż hej.Kupuj kiedy drzewo nie ciągnie soków (zimą wczesną)Wiosenne drewno (drzewo żyje) drewno wiosenne ciągnące wodę będziesz suszył 2 razy dłużej.Jesienno-zimowe - które oddało wodę żeby go nie rozrywało zimą - najlepsze - + oczywiście pod dachem schowane na cały sezon.Zimą masz kalorie które grzeją.Polecam z doświadczenia.Howk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 16.11.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 dodam sobie do ulubionych, w tym tygodniu montaż kominka. I co teraz? Przecież rok temu nie kupiłem 13 mp czegokolwiekdopalenia. Może ktoś poleci gdzie - Tychy, Mikołów, Katowice - gdzie porozmawiać o drewnie do kominka? Pisz na priv. Dostaniesz namiary chłopaków extra z drewnem z Rudy Śl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarioZZ 17.11.2009 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 dodam sobie do ulubionych, w tym tygodniu montaż kominka. I co teraz? Przecież rok temu nie kupiłem 13 mp czegokolwiekdopalenia. Może ktoś poleci gdzie porozmawiać o drewnie do kominka? j.w. Dodam tylko że już niedługo zamieszkam w Kiekrzu pod Poznaniem a suchego pod domem ani chu chu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.11.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 dodam sobie do ulubionych, w tym tygodniu montaż kominka. I co teraz? Przecież rok temu nie kupiłem 13 mp czegokolwiekdopalenia. Może ktoś poleci gdzie - Tychy, Mikołów, Katowice - gdzie porozmawiać o drewnie do kominka? Rzeczywiście trudne do kupienia drewno sezonowane ale nie niemożliwe.Rozwiązań jest kilka.Kup niesezonowane.Sezonuj a pal brykietem.Po pierwszym sezonie kup następną partię niesezonowanego i odstawiając brykiet(bo może go nie lubisz) masz już klar w drewutni.Przy pieDwie tony brykietu na sezon powinno wystarczyć.Chyba ,że lubisz ostre palenie i temp w domciu wyżej niż 21stC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts