wicekK 21.07.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 A właściwie dlaczego wszyscy rozpatrują ścianę 2W .Ja po długim namyśle będę miał ścianę 3W ze styropianem w środku .Początlowo myślałem o wełnie , ale cena .. a poza tym wydaje mi się że po kilku latach wełna może obsiąść w górnej części ściany bedzie tylko dylatacja . Ułożenie 2*5cm styro na mijankę zabezpieczy mi mostki termiczne i ewentyalne niedokładności wykonawcy . I co Wy na to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 22.07.2006 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 a tak z ciekawosci - silkę sie ociepla styro czy wełną?bo ze ceramikę mozna i tym i tym to juz wiem,ale nigdzi eni ewidzialam wersji silka plus welna (uduszona lub zywa) U mnie jest wełna w ścianie 3W z silikatu. Nic egzotycznego. Ułożenie 2*5cm styro na mijankę zabezpieczy mi mostki termiczne i ewentyalne niedokładności wykonawcy. No właśnie z tym jest kłopot. Izolację układają murarze, a nie ...izolatorzy. A dla prawdziwego murarza ważny jest MUR. A te styropiany, wełny w środku - to Panie wymysły straszne, ale skoro inwertor sobie życzy, to się napcha jakoś. A że szczelinka zostanie tu i ówdzie, albo się ściśnie - kto to zauważy. P.S Przy robieniu na mijankę musisz wymyślić jak kotwić pierwszą warstwę zanim przyjdzie druga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 22.07.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Ja osobiście układałem izolację, choć murarze też wiekszych błędów nie popełmiali, ale łatwiej było mi samemu zamocować styropian 8/4 niż po nich poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 23.07.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 P.S Przy robieniu na mijankę musisz wymyślić jak kotwić pierwszą warstwę zanim przyjdzie druga. A ja myślałem że wystarczy "ponadziewać" płyty styropianu na kotwy lączące ścianę zewnętrzną i wewnętrzną . Jeżeli to nie jest dobra metoda to może mi ktoś podpowie jak to zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.07.2006 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Jak jest kasa to wełna, wełna i jeszcze raz wełna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 27.07.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Powiem Wam ciekawostkę o styropianie, usłyszałam ją od kuzynki, która buduje w Bieszczadach. Jej sąsiad ma dom pod lasem ocieplony styropianem i... od jakiegoś czasu przylatują do niego dzięcioły i wydziobują mu ten styropian, ma podobno już spore dziury Ja na szczęście mam daleko od lasu więc ocieplę styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość m_ch_konto usunięte 27.07.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Ja też ocieplam styropianem, choc jestem przekonany, że wełna jest lepsza. Zalet wełny nie potrafiłem wyjani sobie tak jak np. Pan Jezier wyjania, a w decyzji pomagał mi kalkulator i fakt, że nie jestem jedynym z ocieplajacych styropianem. A'propos dzięcioła - ten styropian to teraz jak dalmatyńczyk wyglšda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 31.07.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=44269&highlight=we%B3na+styropian+mity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts