rafio_1977 18.07.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 j.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 18.07.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 na zawnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 18.07.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 "szukajcie a znajdziecie" .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 18.07.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 oczywicie na zewnštrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 18.07.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Temat poruszony wielokrotnie na tym forum.A drzwi zewnetrzne otwiera sie do wewnątrz w bloku aby uniemożliwić ich podparcie czymkolwiek i uwięzienie mieszkańców na wysokim pietrze.We własnym domu - na zewnatrz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 18.07.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Do środka, ze względu na wiatr, który moze wyrwać skrzydło i śnieg, który może nam uniemożliwić wyjście z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 18.07.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Do środka, ze względu na wiatr, który moze wyrwać skrzydło i śnieg, który może nam uniemożliwić wyjście z domu. Zgoda. Pod warunkiem że: - ma się duzy wiatrołap - drzwi usytuowane są nie we wnęce, tylko wprost na otwarty wietrzny teren Ja akurat mam takie usytuowanie że wiatr i snieg nie dociera. Jak widać, zależy to od uwarunkowań indywidualnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 18.07.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 u mnie zasada na zewnątrz nie ma sensu bo zrzucałbym oich gosci ze schodów w zwiazku z powyższym otwierają sie do środka. Sprawa zaiste indywidualna i wybór uzasadniony jest wiloma czynnikami sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimnar 18.07.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 A już chyba był taki temat... Nawet się ciekawa dyskusja na temat gościnności wywiązała . U mnie na zewnątrz. Tak jakoś mi logicznie pasuje. I dom większy przez to trochę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximdoradca 18.07.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 a jak drzwi wejściowe otwierają się na zewnątrz to jak ocieplilić je od wenątrz i obić skajem I. Po całości??? II. Czy tak aby zamykając skaj nie dotykał do ościeżnicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.07.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Ja mam na zew. Temat "wyrwania przez wiatr" też przerabiałem...ale na tą stronę na którą się otwierają to są akruat osłonięte...bo schody mam częściowo zadaszone częścią mieszkalną. Na zew. również dlatego, że akurat ja mam spore schody, a przed drzwiami dużo płaskiego miejsca, może swobodnie stanąć nawet kilka osób i się odsunąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 18.07.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 A Ci znowu swoje:):) Choćby tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1013068&highlight=drzwi+zewn%EAtrzne+zewn%B1trz#1013068 i tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1226362&highlight=#1226362 Wszystko zalezy od typu/kształtu/wymiaru ganka,schodów wejściowych....musisz dopasować do swojego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 18.07.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Krótko i zwięźle - zaczyna się coś w domu palić...uciekamy... a jak łatwiej otworzyć drzwi na zewnątrz czy do środka? W przepisach BHP i ppoż dotyczących sposobu otwierania drzwi jest bardzo wyraźnie napisane " na zewnątrz!" ale w domku? Jak sobie kto życzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 19.07.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Krótko i zwięźle - zaczyna się coś w domu palić...uciekamy... a jak łatwiej otworzyć drzwi na zewnątrz czy do środka? W przepisach BHP i ppoż dotyczących sposobu otwierania drzwi jest bardzo wyraźnie napisane " na zewnątrz!" ale w domku? Jak sobie kto życzy... Jak ja nie lubie takich abstrakcyjno kosmicznych porównań... A jak wyjdziesz na schody....patrzysz a tam pali się trawa, ktoś wrzucił oponę dymi się i kopci...pożar jest tuż tuż...a ty uciekasz do domu...no i co...drzwi otwierają się do ciebie, musisz się cofnąć ale nie masz gdzie!! I co nie robić drzwi otwieranych na zew?? Takie przypadki co tu dużo mówić, zdarzają się jeden na milion, ryzyko jest tak małe, że aż nie warto o tym pisać, jedynie na potrzeby kończących się argumentów. Chodzi wyłącznie o waloru użytkowe a nie na litość Boską Dzień Niepodległośći II !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 19.07.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 generalnie robi się na zewn. bo: 1. szkoda miejsca w środku 2. łatwiej złodziej wchodzi z drzwiami do środka, niżby je miał wyrwać do siebie (drzwi antywywarzeniowe zawsze na zewn) ale jak komuś z innych względów lepiej do środka to "pronciem baldzio" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.07.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Krótko i zwięźle - zaczyna się coś w domu palić...uciekamy... a jak łatwiej otworzyć drzwi na zewnątrz czy do środka? W przepisach BHP i ppoż dotyczących sposobu otwierania drzwi jest bardzo wyraźnie napisane " na zewnątrz!" ale w domku? Jak sobie kto życzy... Jak ja nie lubie takich abstrakcyjno kosmicznych porównań... A jak wyjdziesz na schody....patrzysz a tam pali się trawa, ktoś wrzucił oponę dymi się i kopci...pożar jest tuż tuż...a ty uciekasz do domu...no i co...drzwi otwierają się do ciebie, musisz się cofnąć ale nie masz gdzie!! I co nie robić drzwi otwieranych na zew?? Takie przypadki co tu dużo mówić, zdarzają się jeden na milion, ryzyko jest tak małe, że aż nie warto o tym pisać, jedynie na potrzeby kończących się argumentów. Chodzi wyłącznie o waloru użytkowe a nie na litość Boską Dzień Niepodległośći II !! Kosmiczny kraj to i kosmiczne porównania, ale jak nie lubisz... to może lepiej nie czytaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 19.07.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Ja tam wolę do wewnštrz... Jak przyjdzie uciekać przed inwazjš kaczorów do domq to zawsze łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 19.07.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 A moze lepiej jedne do wewnatrz i obok drugie na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 19.07.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 A może takie co się otwierają w obie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 20.07.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Kosmiczny kraj to i kosmiczne porównania, ale jak nie lubisz... to może lepiej nie czytaj? A może nie strasz niepotrzebnie czymś co się zdarza 1 na 50 lat na 4 000 000 mieszkańców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts