Agnieszka1 18.07.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Z powodu sprzedazy mieszkania , chcę rozwiązać umowę z kablówką UPC. Wysłałam juz stosowne pismo, dostarczylam akt notarialny. A oni ciagle chca cos nowego , a to zaswiadczenie z UM ze wymeldowana jestem ze starego miejsca zamieszkania, a to dokument stwierdzający nowe miejsce zamieszkania, a to ksero dowodu, a to musza sprawdzic czy w nowym miejscu zamieszkania faktycznie nie ma mozliwosci podlaczenia . Ja narazie nie jestem zameldowana nigdzie ( na ulicy sobie mieszkam ). Juz mam dosc biegania do biura ktore czynne jest tylko do 16 , wiec trzeba zwalniac sie z pracy. A opłaty ciagle mi przysylaja na stary adres a ja namietnie odbieram fakturki od nowego wlasciciela - no ale za co mam placic? I tak sobie mysle - moze ich olać? Nie będę płacic to odetną i już . A ja nie bede sie ubiegac o ponowne podlaczenie. A jakby chcieli mnie szukac to chyba ciezko im bedzie. Co Wy myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.07.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 pierwsze slysze zeby UPC czy inna kablowka maiala prawo wymagac xera dowodu, zaswiadczenia itp Zdaje sie ze w umowie jest okres wypowiedzenia ? Nie pamietam - miesiac chyba (moze 3 miesiace), ewentualnie jak to swiezo zalozona kablowka - i np. podpisywalas umowe na min. rok (i np. wiazalo sie to z jakas "promocja" typu 3 miesiace za zlotowke) i chcesz przed uplywem tego okresu zerwac - to jest jakas tam kara umowna i tyle. Jesli nie ma takiej sytuacji - to normalnie - wysylasz faxem (czy nawet poleconym - niech sie udlawia) pismo ze rozwiazujesz umowe, masz jeszcze ten miesiac (czy tam 2 czy 3) kiedy placisz zgodnie z okresem wypowiedzenia i juz! Wogole co to za zawracanie..... gitary??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 18.07.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam Za przeproszeniem, gówno im do tego czy jesteś zameldowana czy nie, gdzie będziesz mieszkać i jaki masz status. Moi rodzice zrezygnowali z kablówki. Panowie przyszli, wypięli kabel z trójnika i poszli. Ot, cała filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.07.2006 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 pierwsze slysze zeby UPC czy inna kablowka maiala prawo wymagac xera dowodu, zaswiadczenia itp Zdaje sie ze w umowie jest okres wypowiedzenia ? Nie pamietam - miesiac chyba (moze 3 miesiace), ewentualnie jak to swiezo zalozona kablowka - i np. podpisywalas umowe na min. rok (i np. wiazalo sie to z jakas "promocja" typu 3 miesiace za zlotowke) i chcesz przed uplywem tego okresu zerwac - to jest jakas tam kara umowna i tyle. Jesli nie ma takiej sytuacji - to normalnie - wysylasz faxem (czy nawet poleconym - niech sie udlawia) pismo ze rozwiazujesz umowe, masz jeszcze ten miesiac (czy tam 2 czy 3) kiedy placisz zgodnie z okresem wypowiedzenia i juz! Wogole co to za zawracanie..... gitary??? Oczywiscie moge wypowiedziec umowe z miesiecznym wypowiedzeniem. Ale poniewaz byla to promocja ( tanszy internet) wiec kara za zerwanie umowy jest 450zl. Te dokumenty to zeby nie placic kary. Ale wiesz co teraz mi wpadl do glowy pomysl - okres promocji chyba sie niedlugo konczy. Jesli minie okres promocji to kary nie obowiazuja. Zaraz dzwonie i pytam kiedy okres promocji mija. Zaplace za dwa miechy abonament to i tak taniej niz 450 Dzieki za odpowiedz , pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.07.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Ale poniewaz byla to promocja ( tanszy internet) wiec kara za zerwanie umowy jest 450zl. Te dokumenty to zeby nie placic kary.. a widzisz , chbya ze tak Ale wiesz co teraz mi wpadl do glowy pomysl - okres promocji chyba sie niedlugo konczy. Jesli minie okres promocji to kary nie obowiazuja. Zaraz dzwonie i pytam kiedy okres promocji mija. Zaplace za dwa miechy abonament to i tak taniej niz 450 Dzieki za odpowiedz , pozdr. a widzisz - chyba ze TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.07.2006 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 okres promocji konczy sie 30 wrzesnia i po %$#@* była mi ta promocja .... Albo doniose im te pierdzielone dokumenty albo zaplace 450 zl, albo sobie poczekam do konca promocji i wtedy zrezygnuje z kar ( ale i tak przez ten czas zabule za abonament 330zl). Moge sprawe zalatwic przez net oczywista ale to trwa i trwa i trwa ... a fakturki za abonament przychodza ... tak czy tak poniose koszta no chyba ze dam im dokumenty - a jak mam dac nowy adres zamieszkania jak nie mam eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts