Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozwiązanie umowy z UPC

Recommended Posts

Z powodu sprzedazy mieszkania , chcę rozwiązać umowę z kablówką UPC.

Wysłałam juz stosowne pismo, dostarczylam akt notarialny.

A oni ciagle chca cos nowego , a to zaswiadczenie z UM ze wymeldowana jestem ze starego miejsca zamieszkania, a to dokument stwierdzający nowe miejsce zamieszkania, a to ksero dowodu, a to musza sprawdzic czy w nowym miejscu zamieszkania faktycznie nie ma mozliwosci podlaczenia .

Ja narazie nie jestem zameldowana nigdzie ( na ulicy sobie mieszkam :lol: ).

Juz mam dosc biegania do biura ktore czynne jest tylko do 16 , wiec trzeba zwalniac sie z pracy.

A opłaty ciagle mi przysylaja na stary adres a ja namietnie odbieram fakturki od nowego wlasciciela - no ale za co mam placic? :roll:

I tak sobie mysle - moze ich olać?

Nie będę płacic to odetną i już .

A ja nie bede sie ubiegac o ponowne podlaczenie.

A jakby chcieli mnie szukac to chyba ciezko im bedzie.

Co Wy myslicie?

:o

pierwsze slysze zeby UPC czy inna kablowka maiala prawo wymagac xera dowodu, zaswiadczenia itp :o

Zdaje sie ze w umowie jest okres wypowiedzenia ?

Nie pamietam - miesiac chyba (moze 3 miesiace), ewentualnie jak to swiezo zalozona kablowka - i np. podpisywalas umowe na min. rok (i np. wiazalo sie to z jakas "promocja" typu 3 miesiace za zlotowke) i chcesz przed uplywem tego okresu zerwac - to jest jakas tam kara umowna

i tyle.

Jesli nie ma takiej sytuacji - to normalnie - wysylasz faxem (czy nawet poleconym - niech sie udlawia) pismo ze rozwiazujesz umowe, masz jeszcze ten miesiac (czy tam 2 czy 3) kiedy placisz zgodnie z okresem wypowiedzenia i juz!

Wogole co to za zawracanie..... gitary??? :o

:o

pierwsze slysze zeby UPC czy inna kablowka maiala prawo wymagac xera dowodu, zaswiadczenia itp :o

Zdaje sie ze w umowie jest okres wypowiedzenia ?

Nie pamietam - miesiac chyba (moze 3 miesiace), ewentualnie jak to swiezo zalozona kablowka - i np. podpisywalas umowe na min. rok (i np. wiazalo sie to z jakas "promocja" typu 3 miesiace za zlotowke) i chcesz przed uplywem tego okresu zerwac - to jest jakas tam kara umowna

i tyle.

Jesli nie ma takiej sytuacji - to normalnie - wysylasz faxem (czy nawet poleconym - niech sie udlawia) pismo ze rozwiazujesz umowe, masz jeszcze ten miesiac (czy tam 2 czy 3) kiedy placisz zgodnie z okresem wypowiedzenia i juz!

Wogole co to za zawracanie..... gitary??? :o

Oczywiscie moge wypowiedziec umowe z miesiecznym wypowiedzeniem.

Ale poniewaz byla to promocja ( tanszy internet) wiec kara za zerwanie umowy jest 450zl. Te dokumenty to zeby nie placic kary.

Ale wiesz co teraz mi wpadl do glowy pomysl - okres promocji chyba sie niedlugo konczy. Jesli minie okres promocji to kary nie obowiazuja.

Zaraz dzwonie i pytam kiedy okres promocji mija. Zaplace za dwa miechy abonament to i tak taniej niz 450 :D

Dzieki za odpowiedz , pozdr.

Ale poniewaz byla to promocja ( tanszy internet) wiec kara za zerwanie umowy jest 450zl. Te dokumenty to zeby nie placic kary..

a widzisz :( , chbya ze tak :-? :-? :-?

Ale wiesz co teraz mi wpadl do glowy pomysl - okres promocji chyba sie niedlugo konczy. Jesli minie okres promocji to kary nie obowiazuja.

Zaraz dzwonie i pytam kiedy okres promocji mija. Zaplace za dwa miechy abonament to i tak taniej niz 450 :D

Dzieki za odpowiedz , pozdr.

a widzisz :D - chyba ze TAK :wink: :D :D :D

okres promocji konczy sie 30 wrzesnia :cry:

i po %$#@* była mi ta promocja ....

Albo doniose im te pierdzielone dokumenty albo zaplace 450 zl, albo sobie poczekam do konca promocji i wtedy zrezygnuje z kar ( ale i tak przez ten czas zabule za abonament 330zl).

Moge sprawe zalatwic przez net oczywista ale to trwa i trwa i trwa ... a fakturki za abonament przychodza ...

tak czy tak poniose koszta :-? no chyba ze dam im dokumenty - a jak mam dac nowy adres zamieszkania jak nie mam :lol:

eh