Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dla równowagi - a kto ju? dosta? nagrod??

Luśka

Recommended Posts

Skunks - przebywam w USA. Wszak trzeba jakoś zarobić na dom. Kiedyś słyszałem, że np. kurze nogi są miejscem, na które najbardziej wpływa genetycznie modyfikowana pasza, jeżeli takiej używano do karmienia kury. W związku z czym są one tańsze, bo nie wszyscy lubią być karmieni taką "uszkodzoną" częścią kury. A ja w ogóle nie lubię fastfoodów i kupuję gotowe obiadki w polskim sklepie :smile:

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ho, ho - Skunks się pojawił :smile: To znaczy, że już na pewno jest wiosna i koniec tego zimowego leniuchowania! Frankai - z tymi nóżkami to faktycznie kiepska sprawa. Genetycznie modyfikowane to pryszcz - nie jest to zagrożenie specjalne, jak się uważa. Swoją drogą ciekawe, dlaczego akurat te geny miałyby być w nóżkach???? Gorzej, jeśli te kurczaczki były hodowane na paszy z antybiotykami! Tego się już ponoć nie stosuje, ale kto to tak dokładnie wie do końca. A w ogóle, leniuchu, mógłbyś sam sobie gotować! :grin:

Luśka - teraz już pewnie nie ma szans, żeby znaleźć źródło. Pewnie było tam wyjaśnione dlaczego akurat w nóżkach. Oczywiście nie jestem histerykiem i zjem nawet nóżki tutaj, ale nie będę ich młócił tonami :wink:. Powiem tylko, że generalnie jestem przeciwnikiem GM. Oczywiście, że idea jest dobra, ale czy wykonanie. Podobnie zresztą z genetyką stosowaną w leczeniu ludzi. Ostatnio czytałem, o jednej wpadce:

http://tygodnikforum.onet.pl/1114547,0,4675,926,artykul.html

Choć z drugiej strony 8 pacjentów zostało wyleczonych.

Gotować nie bede, bo mie sie nie kce. Człowiek jest z natury leniwy i robi wszystko, żeby nic nie robić i jest to motor postępu. Jak bym gotował, to nie miałby Ci czasu odpisać :wink:

Melduję, że parasol otrzymałam i już dziś okazał się bardzo przydatny. Co prawda wzbudził zainteresowanie kobieta z parasolem muratora :wink: