Meb 12.03.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 jakie niecierpliwe? chciałem trochę pobudzić dyskusję, z ciekawych informacji tzn kosztów których nie brałem pod uwagę Podbitka dachu. M08 - 83 m do podbicia, Metr szalówki 14 cm - 26 zł m2 koszt robocizny 18 zł/m + drewnochron (z woskiem) 20l - 170 zł + gwoździe (nie wiem ile) wyjdzie kolo 4000 zł. uzupełnie że chodzi o 83 m2. Pani ze składu nie zapisała sobie tego za dokładnie i dzisiaj na budowę zajechał HDS a z paki dźwigiem zdjał 83 m bieżące. raptem kilkanaście deseczek moja ekipa zrobiła takie oczy i za telefon. po 2 godzinach dojechała reszta Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 12.03.2007 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 A moja szanowna pani zechciała w końcu obejrzeć okna, o co ją prosiłem od 2...3 tygodni. Przy okazji obejrzeliśmy też drzwi wejściowe Gerda. Jeszcze tylko zostały garażowe. Biorąc pod uwagę wybór dachu okna będą plastikowe w okleinie ze szprosami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 13.03.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Mario_pa, możesz zdradzić, co to za dachówka???? Nagroda i tak zostaje u Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 13.03.2007 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Mario_pa, możesz zdradzić, co to za dachówka???? Nagroda i tak zostaje u Ciebie... Sirius Ruppceramika - ceglasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 13.03.2007 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ha! Wiedziałam, że mi się podoba Dziś właśnie mówiłam o niej Małemu Żonkowi... Zwłaszcza, że i brąz mają całkiem sympatyczny! Mam prośbę, możesz mi na priva wrzucić wycenę? Chciałabym porównać z wyceną Koramica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 14.03.2007 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ha! Wiedziałam, że mi się podoba Dziś właśnie mówiłam o niej Małemu Żonkowi... Zwłaszcza, że i brąz mają całkiem sympatyczny! Mam prośbę, możesz mi na priva wrzucić wycenę? Chciałabym porównać z wyceną Koramica. Wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 14.03.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Miałam problemy z netem i komputerem (mam nadzieję, że się długo nie powtórzą ) i dopiero teraz mogę podziękować Meb'owi za możliwość obejrzenia domku. WIELKIE DZIEKI !!! Jutro małżonek jedzie odebrać projekt. Jestem już umówiona z panią architekt i zobaczymy co z tego wyniknie. Do domku za lasem nie dojechaliśmy, ponieważ droga była bardzo rozjeżdzona. Widzieliśmy tylko z daleka i nasunęła nam się jedna refleksja - nie wiem czy słuszna, bo dom oglądaliśmy z daleka. Dach jest zdaje się z dachówki i wygląda przez to bardzo ciężko. Tak jakby dach zupełnie przytłaczał dom. Może jak będzie cieplej i będziemy przejazdem w okolicy to jeszcze popatrzymy. Ja niestety wiele tutaj wnieść niestety nie mogę Jestem lata świetlne za pionierami. A tak btw to widzieliście nowe oblicze M08? Zwie się EM08 i jest to (wg opisu) wersja energooszczędna. http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=445&IdKolekcji=# Z pozdrowieniami Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 16.03.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Przeglądam go sobie i zastanowiła mnie jedna rzecz: dlaczego ściana garażu ma być odsunięta od granicy o 4,2 m a nie 4? Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 16.03.2007 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Przeglądam go sobie i zastanowiła mnie jedna rzecz: dlaczego ściana garażu ma być odsunięta od granicy o 4,2 m a nie 4? Tamtu Może chodzi o szerokość ocieplenia - w tym przypadku 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 17.03.2007 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Meb, Jakie okna dałeś w witrynie, zgodnie z projektem czy takie stałe nieotwierane. Moja żonka - po prostu szok - do dzisiaj była przekonana, że te okna się nieotwierają. Dopiero dzisiaj ..... - standardowa kwestia - nie tak to sobie wyobrażałam - została wygłoszona w chwili, gdy trzeba było zamawiać okna. Cia dalszy w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 17.03.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 witryna? a gdzie to jest znaczy o które okna chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 17.03.2007 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 witryna? a gdzie to jest znaczy o które okna chodzi ? Te od jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 17.03.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 a znaczy wykusz Ja dałem nieotwierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 17.03.2007 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 a znaczy wykusz Ja dałem nieotwierane. U nas pewnie tak też się skończy zgodnie z oczekiwaniem małej żonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 17.03.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 to chyba bezpieczniejsze rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 17.03.2007 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 to chyba bezpieczniejsze rozwiązanie ? Pewnie tak i do tego tańsze - ok. 1000 złotych, odchodzą klamki, skrzydła, okucia antywłamaniowe. BTW: zamówiłem drzwi wejściowe. A drzwi garażowe to mam 450x240. Pomyliłem się z wymiarami - są wyższe a szerokość standardowa. Też będą tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 20.03.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Próbuję policzyć jaka kwota potrzebna jest do wybudowania stanu zamkniętego do wykończenia (takiego w jakim odbiera się mieszkania). Chcemy mieć porządne okna drewniane, ale na dachu chyba jednak blachodachówkę. Liczę i liczę, i wychodzi mi kwota 350-400 tys ((. I co wy na to? Dotąd nie doszłam o co chodzi z tymi 20 cm. Przestałam się jednak tym przejmować. W najgorszym wypadku zmienimy trochę układ pokoi na dole i dzięki temu będziemy mieć ok 15 m do płotu (licząc od salonu), a na tym najbardziej mi zależało. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 20.03.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Cześc tamtu, tak jalk rozmawialiśmy mniej to raczej liczyć nie mozna a przy tych cenach co są teraz to bardziej chyba 400. Cenowo różnica pomiędzy dachówką a blachodachówką wychodzi jakieś 6 tys .natomiast na oknach porównując analize mario okna drewniane cos ok 35 k. a wydatkiem na PVC 15k różnica jest kolosalna. Pzdrmeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 24.03.2007 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Cegła klinkierowa Lode (dziurawka) - 2,5 za szt.Takie małe dzisiejsze zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
31818_darekd 24.03.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witam serdecznie Jak widać po ilości postów jestem zielony na forum , ale zgodnie z zaleceniem admina przestudiowałem już lwią część waszych dzienników oraz ten wątek. Autentycznie jestem pod wrażeniem dziennika meba - genialne . Ale ONE nie śpią , a czas ucieka i latka lecą dlatego mnie też dopadła moda na budowę. Z tego też powodu rozpoczynam zasięgania języka na każdy temat z tym związany. W chwili obecnej po długicz negocjacjach prawdopodobnie Moja Kochana Żona (mkz) zdecydowała się na m08 z małymi udoskonaleniami. NIe chciałbym was dręczyć wieloma pytaniami, na które już odpowiadaliście, ale ... Proszę o odpowiedź od doświadczonych budowniczych na kilka z nich: 1 Gdzie można obejrzeć najbliżej 3-miasta M08 w budowie? 2 o ile przesunęliście ścianę werandy ? 3 o ile poszerzyliście schody (meb oczywiście zmienił ich charakter) ale mnie interesuje wersja z 1 spocznikiem zabiegowe? 4 o ile poszerzyliście lukarny? 5 i oczywiście najważniejsze - ile to kosztuje w rozbiciu na poszczególne etapy? Z góry dziękuję za odpowiedzi i wyrozumiałość - ta forma komunikacji to dla mnie nowość Wasza odpowiedź na ostatnie pytanie może znacznie wpłynąć na naszą decyzję o wyborze tego projektu dlatego proszę o szczerość Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam budujących m08 (albo inną bazę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts