macmar 03.07.2010 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 tak czekam i czekam... jeśli to nie problem to poprosiłbym o koszty które były "obiecane" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 31.08.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 My właśnie zamierzamy zacząć budowę M08, jak dobrze pójdzie, we wrześniu. Jesteśmy na etapie sporządzania kosztorysu. Jak narazie wiem tyle: 1. robocizna SSO razem z więźbą, bez dachu - około 70 tyś, cena do negocjacji , materiały (w tym gazobeton) - 130 tyś - ale to pierwsza wycena, musimy jeszcze poszukać taniej2. dach z blachodachówki, razem z robocizną - 42 tyś, taniej raczej nie będzie3. wszystkie przyłącza bez gazu, z pompą ciepła i ogrzewaniem nadmuchowym - około 100 tyś4. okna + garaż + drzwi zewnętrzne 2 sztuki - 30 tyś (pobożne życzenia) Wydaje mi się, że cena zależy od miejsca zamieszkania, robocizna w małych miejscowościach jest tańsza. Porównując koszty budowy domu pod Warszawą i na przykład na lubelszczyźnie, różnica jest znaczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tymoteusz 06.09.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 hey. Bardzo dawno się na tym forum nie udzielałem i nie śledziłem wątku:). Jestem już na etapie wykończenia em08 trochę pozmienianego. Olgajotka wydaje mi się, że koszty sumarycznie mogą być zbliżone, ale w innych proporcjach. Przynajmniej w moim przypadku tak było.PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts