mario_pa 20.11.2006 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 na scianie poludniowej (krotsza krawedz z wykuszem) scianke przysunelismy tak, zeby okna polaciowe (tam nie mamy lukarny) zaczynaly sie na wysokosci 110cm od podlogi. Czy te 110 cm jest liczone od powierzchni stropu, czy to będzie wysokość po zrobieniu ostatecznej podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 21.11.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Krzycho: dzowniłem do Pana A.,jutro rano ma na chwile do mnie podjechac na dziąłkę w WG. na ustalenia. Cenowo na razie tak samo. P A. mówi, że jak się da to nawet sciany i więźbe w tym roku postawi. Mógłby zacząć jakos niedługo bo już wszystko kończy. Wielkie dzięki za namiar - obowiązkowo stawiam browarek. Przebiegnę przez las to wypijemy. Zaczyna sie rock'n'roll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 21.11.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Czy te 110 cm jest liczone od powierzchni stropu, czy to będzie wysokość po zrobieniu ostatecznej podłogi? 110 ma byc po wylewkach, posadzkach etc. etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 21.11.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Wielkie dzięki za namiar - obowiązkowo stawiam browarek. Przebiegnę przez las to wypijemy. Zaczyna sie rock'n'roll zapraszam ! jak bedziesz pedzil z browarem to wpadnij do sklepiku na twojej ulicy - maja bardzo dobre kabanosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 21.11.2006 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 110 ma byc po wylewkach, posadzkach etc. etc. A jaką daliście wysokość dla okien w lukarnach? Ja jutro jadę na inspekcję. Mój majster ma jakieś wątpliwości, w związku z tym że podnieślismy trochę ściankę kolankową. Nominalnie jest 90 cm, pewnie trzeba będzie podnieść o 10-15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 21.11.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 A jaką daliście wysokość dla okien w lukarnach? Nominalnie jest 90 cm, pewnie trzeba będzie podnieść o 10-15cm. U nas scianka kolankowa pozostala w zasadzie taka jak w projekcie. Jest wyzsza tylko o 4cm z uwagi na wysokosc wienca, ktorego w projekcie nie bylo, a ktory zrobilismy. Wysokosc okien, w zwiazku z tym tez pozostala taka jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nakielnica 22.11.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Drodzy koledzy, możecie powiedzieć gdzie dokładnie budujecie M08? Jeżeli można się wprosić i obejrzeć to cudo architektury, które zamierzamy wybudować bedziemy ogromnie wdzięczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 22.11.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Cześć,U mnie (okolice Piaseczna) na razie można podziwiać piękną dziurę w ziemi jakies 16x16m, ale wierzę że do wielkanocy będzie można zobaczyc coś więcej. Polecam inne wątki o M08. W dzienniku mario_pa zobaczysz zdjęcia jednego z pierwszych (ujawnionych) M08 w Polsce, drugi u Krzycha_p (nie publikował zdj). U mnie w dzienniku możesz zobaczyć zdj zerwanego humusu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nakielnica 23.11.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 MEB! Zajefajny dziennik... Uśmiałem się do łez! Super. Kiedy dalsze części?PozdrawiamNakielnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 23.11.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Następne ? - życie napisze, może jeszcze dzisiaj, na razie ogarniam real bo jak dobrze pójdzie to napewno będzie o czym pisać. Na razie moge zdradzić, że w nastepnej części Father ma kilka zadań do wykonania, znów pojawia sie Tadek Kierbud, a DzU ... ? - zobaczymy.PzdrMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nakielnica 24.11.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 MEBie, muszę CI powedzieć, że u mnie DzU i ONE też działają. Właśnie brnę przez urzedniczą niemoc. Prąd, mapy, kwity... Ale zima jest długa mamy czas... ONE nie dadzą nam rady. Pozdrawiam Nakielnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 24.11.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Do Nakielnik: Odpowiedziałem w wątku komentarze do dziennika Meb-a Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 27.11.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Do Krzycho_p. Dzięki za możliwość zwiedzenia.Zachorowałem na większe lukarny. Powiem Ci że fajnie to wyszło - bardzo mi się podobało. Koncepcja zmian na poddaszu tez OK. Od razu zaczęliśmy kombinowac nad zmianami u nas. Zobaczenie w realu pozwala na nowe spojrzenie na zaprojektowanie poddasza. PzdrMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 27.11.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Meb,ze zmiana szerokosci lukarn sprawa moze nie byc taka prosta - nie jestem przekonany czy nie wymaga to zmiany pozwolenia na budowe ?W kazdym razie lepiej to wczesniej skonsultuj, zebys nie mial potem problemow z odbiorem budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 27.11.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Nie no jasne, to jest zadanie dla Kierbuda. Obawiam się, że może być tak jak mówisz więc możliwe, że zostaną normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_m 27.11.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam wszystkich klubowiczów, wasze forum śledziłem prawie od początku, no i oczywiście pomogło mi się zdecydować na ten projekt. Obecnie jestem na etapie krycia dachówką, no ale interesuje mnie wątek wentylacji mechanicznej. Mam pytanie do anmira czy w tej cenie 25-30 tys. jest rekuperator i montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 27.11.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witaj !Milo slyszec, ze kolejny M08 juz stoi ! Napisz w jakich okolicach sie budujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 27.11.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witaj,To już kolejny ujawniony M08. Wklej kilka fotek. PzdrMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 28.11.2006 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Nie no jasne, to jest zadanie dla Kierbuda. Obawiam się, że może być tak jak mówisz więc możliwe, że zostaną normalne. Przy normalnych to zapraszam do siebie, mam dwie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 28.11.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 2 to znaczy, że majster skończył nastepną . Super Dzieki za zaproszenie. Planowałem się do Ciebie wybrać ale mało casu kruca bomba.meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts