Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W moim barze wymyśliłam szklane półki w formie półkola o średnicy 60 cm. Mają na nich stać butelki z alkoholami i napojami. Jak przymocować te półki aby była to stabilna i bezpieczna konstrukcja? Szkło powinno być raczej grube nawt 1 cm - wydaje mi się że będzie wtedy bardzo efektownie. Proszę o poradę.
https://forum.murator.pl/topic/57612-szklane-p%C3%B3%C5%82ki-na-%C5%9Bcianie/

W moim barze wymyśliłam szklane półki w formie półkola o średnicy 60 cm. Mają na nich stać butelki z alkoholami i napojami. Jak przymocować te półki aby była to stabilna i bezpieczna konstrukcja? Szkło powinno być raczej grube nawt 1 cm - wydaje mi się że będzie wtedy bardzo efektownie. Proszę o poradę.

Mam półki i elementy szklane w różnych miejscach domu.

Własnie grube - 1 cm.

Głownie w łazience ale również np przy kominku i w 2 narożach w salonie w kształcie ćwierci koła, gdzie na nich stoja bujne kwiety.

Półki mocowane są do sciany specjalnymi uchwytami.

Kupiłem je w Castoramie.

Moje są chromowane błyszczące, ale wystepują również złote i w innych kolorach.

Przy nowoczesnym wystroju wnetrza efekt jest znakomity.

Dla funkcji barku polecałbym jeszcze lustro od strony sciany.

Polecam i powodzenia.

https://forum.murator.pl/topic/57612-szklane-p%C3%B3%C5%82ki-na-%C5%9Bcianie/#findComment-1268734