Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C59 Z WERANDĄ

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

Witam!

Ja także jestem zainteresowana bardzo tym projektem. Jest to jedyny jaki znalazłam, który spełnie moje wymagania bez specjalnych zmian, chodzi tu zwłaszcza o salon od strony południowej i małżeńską łazienkę.

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=344&IdKolekcji=

Szperałam sporo w necie i szukałam realizacji tego projektu, ale jedyne co znałazłam to krótka wzminke na stronie głównej Muratora, że owszem są takie realizacje i że jest to dom idealny dla młodych ludzi bez dużej rodziny.

Nurtuje mnie jednak kwestia powierzchni użytkowej - 102mkw + garaż dwustanowiskowy ok30mkw. Czy to wystarczy by wygodnie mieszkać? Czy pokoje o wielkości 10 - 12mkw nie sa zbyt małe?

Proszę o uwagi doświadczonych w budowaniu domów parterowych lub juz mieszkających w takich.

:)

Co do powierzchni,to ja również mam pewne wątpliwości.Ciężko jest ocenić czy to wystarczy.Miesiąc temu na forum przeczytałem wypowiedzi kilku osób na temat tego projektu.Jedna z nich twierdzi,że salon jest zdecydowanie za mały,a o reszcie nie wspomnę.Projekt ten idealnie pasowałby również na moją działkę lecz nie wiem czy będzie spełniał warunki zabudowy.Na razie czekam z niecierpliwością na decyzję.Próbowałem dowiedzieć się w redakcji o adresy osób,które budują lub zbudowały domy w/g tego projektu,ale niestety zasłaniają się ochrona danych osobowych.Podali mi e-mail jednej osoby,ale mi nie odpisała.Szkoda,że grono ludzi zainteresowanych tym projektem jest takie małe.Pozdrawiam

Fakt, szkoda....

Ale jestem uparta i szukam dalej. 8)

Co do wielkości salonu i kuchni sama mam wątpliwości. Bo odpowiednio niecałe 30mkw i 10mkw to trochę mały komfort jak na własny dom. Podobne wymiary mam w bloku :roll:

Zatem pytanie: czy warto bawić się w budowanie takiego domu?

W każdym razie nie spoczęłam tylko na tym jednym projekcie (chociaż bardzoooo mi się podoba!).

Znałazłam cos większego, co także pasuje mi układem do działki - C126

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=347&IdKolekcji=

• 2 months później...

tez zrezygnowalem z tego projektu .wybralem projekt z pracowni ARCHI-PROJEKT APS 97

ten ma zas 132metry i tez jest parterowy ot link

http://www.archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty

http://www.archi-projekt.com.pl a to strona gdzie mozesz cos poszukac.pozdrawiam i zycze udanego wyboru.

witam wszystkich budujących C59

mam projekt C59b Lustro i poszerzony tylko garaz o 1m ( w proj dla malucha) . projekt wydaje mi sie w sam raz dla rodzinki 2+2 w rozsądnych kosztach budowy. przygotowuje sie do startu z budową na wiosnę 2007,

chetnie tez bym zobaczył jak wygląda w rzeczywistości jak ktoś by miał foto :D .

pozdro

• 1 month później...
witam wszystkich budujących C59

mam projekt C59b Lustro i poszerzony tylko garaz o 1m ( w proj dla malucha) . projekt wydaje mi sie w sam raz dla rodzinki 2+2 w rozsądnych kosztach budowy. przygotowuje sie do startu z budową na wiosnę 2007,

chetnie tez bym zobaczył jak wygląda w rzeczywistości jak ktoś by miał foto :D .

pozdro

No to jest nas dwoje/ka , my będziemy go budować niedaleko Radziejowic, koło Żyrardowa:) Tez na wiosne zamierzamy ruszyć.

Pozdrawiam

• 4 months później...

Ja również zamierzam w 2007 roku (sierpień -wrzesień) rozpocząć budowę domu C59c.

mam w związku z tym pytanie do innych forumowiczów, jakie mają koszty budowy? (jeśli rozpoczęli budowę lub jeśli mają wyceny)

U mnie firma budowlana wyceniła stan surowy (z dachem pokrytym dachówką cementową) na kwotę 115 000 zł.

Budowa w okolicach Ciechanowa.

Co do gotowych już domów to są w okolicy wybudowane (4 sztuki) według projektów Salamandra z pracowni Arch-tim z Koszalina. Ten sam projektwnt co C59c. Projekty podbne w 95%.

Liczę na odpowiedź.

• 5 years później...