dwitek 07.09.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 http://postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-21.12 Taki będzie dla 2+1 a może i kiedyś 2+2. Brakuje mi tam tylko pokoiku na sprzęt komputerowy Uznaliśmy z żoną, że 100mkw to dla nas wystarczająca powierzchnia. Wychowywaliśmy się w mieszkaniach po 50mkw i jakoś nie narzekaliśmy .. Hah... Jakbym widział swój dom... tyle, że w lustrzanym odbiciu i minimalnie powiększony EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak34 14.09.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Wybraliśmy z mężem dom 121 m użytk.+garaz teraz mieszkamy z rodzicami w bardzo dużym domu dlatego zdecydowaliśmy się na o wiele mniejszy dla 2+1.Dla mnie najważniejsza była kuchnia ponieważ teraz mamy 9 m i uważam że to jest za mało jadalnia jest osobno ale daleko i wszytko trzeba nosić a to mi juz obrzydło dlatego szukałam kuchni z jadalnia i w projekcie mam 20 m mam nadzieję że będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 11.01.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Mam dom ok 200m/2 plus garaż 1 stanowiskowy w bryle domu.Rodzina 2plus 2 .Gdybym budował jeszcze raz zmniejszyłbym metraż o ok 40-50 m/2.Ale też zależy od dzieci czy wyprowadzą się na swoje czy też zechcą mieszkać razem z rodzicami.Wiech Nie łudź się - wyprowadzą się jak amen w pacierzu. Ja planowałem ddla 2+1 180m2 +garaż, a teraz dla 2 osób zjechałem do 100m i wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mularz 11.01.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Swój dom budowalem w latach osiemdziesiątych kiedy trudno było o jakiekolwiek lokum w rozsądnym terminie. Była nas czwórka. Ja, żona i dwóch synów. Dom, piętrowa połowka bliżniaka 150 m2 pow. użytkowej+ 45m2 na podaszu do zabudowy+ 50m2 wolnostojącego garazu. Trzeba było przecież zadbać o lokum dla dzieci. No i co? Jeden syn wyjechał za granicę. Drugi kończy studia i jedzie za bratem a my w tej chałupie to chyba będziemy psy hodować. I po co mi to było. U sąsiada za ścianą jest podobnie. Zaczynam dojrzewać do sprzedaży i postawienia nowego domu bo do mieszkania w bloku już się nie nadaję. Maximum 60-65 m2, parterowy, bez jednego schodka, bez żadnego poddasza. I nie jest to kwestia braku kasy na utrzymanie domu. Łażenie po pustych pokojach to mało przyjemne zajęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 11.01.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 To wszystko zależy od kasy i upodobań mieszkańców. Ja lubię duże domy. Były dzieci, teraz ich nie ma, ale nie zauważyłem żeby przestrzeń zaczęła mi przeszkadzać. Mało tego. Jak przyjeżdżają dzieci, obecnie już w większej liczbie , to z dużego domu robi się b. mały. Dzieci mają swoje dawne pokoje, a więc przyjeżdżają do siebie. Mało tego. Nawet pozostawiony bałagan sprzątają po sobie same. Przecież to ich królestwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 11.01.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Jestem zwolennikiem dużych domów i trochę ubolewam, że u nas nie ma już tradycji domów wielopokoleniowych i nie chodzi tu wyłącznie o lokum do zamieszkania, ale chocby wnuki wychowane z dziadkami mają zupełnie inne poglądy na zycie od pozostałych. Sam jestem takim właśnie wnukiem i wiem, że to co potrafią przekazać dziadkowie, rodzice jakoś nie potrafią, choc oni też później stają się dziadkami i wtedy juz wiedzą jak to zrobić.Rozpatrując wielkość domu, to jednak jeśli nas na to stać, to na pewno warto zbudować dom, w którym przynajmniej będzie duzy salon i kuchnia. Salon - to chyba oczywiste, a w kuchni toczy się całe życie, więc też ta przestrzeń jest ważna.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mularz 12.01.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Smutne to ale prawdziwe. Rodziny wielopokoleniowe żyjące w jednym dużym domu to już niestety rzadkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidlos_Diablos 28.01.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Obecnie we trójkę mieszkamy na 38m2. Jeszcze nie zaczęliśmy budowy ale "przerobiliśmy" plan funkcjonalny naszego przyszłego domu. Oczywiście będzie to kompromis pomiędzy tym co byśmy chcieli, a tym na co nas stać. Wyliczyliśmy, że potrzebna nam powierzchnia to ok. 105m2 plus komunikacja - wychodzi coś ok. 120m2 i do tego garaż. Zgadzam się z tym co pisali tutaj inni, że budujemy domy za duże, bo myślimy, że w domu nie trzeba "oszczędzać" powierzchni. 120m2 racjonalnie zagospodarowane wystarczy nam z powodzeniem, a i tak będziemy je spłacać 30 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts