Danielek 20.07.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 a co grozi kierownikowi, jesli zglosimy zakonczenie budowy a dom jest jeszcze w stanie surowym? i co mi grozi jesli zglosze ze zakonczony a nie bedzie, z tym ze nie chce w nim zamieszkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 20.07.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Zrób tak.Zamelduj się i mieszkaj.A jak skończysz to zrób odbiór całościowy. I kropka Pozdrawiam Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henryk123 20.07.2006 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 No dobrze, ale czy do zameldowania nie jest właśnie potrzebny odbiór końcowy? H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 21.07.2006 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Nie jest potzrebny odbiór, przynajmniej u mnie w gminie.Musiałem miec wymeldowanie z poprzedniego miejsca, warunki bytowe aby sie zameldować tj, woda, szambo i łóżko do spania, przyszli z gminy na wizję i po wszystkim. Jestem zameldowany. Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.07.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 No dobrze, ale czy do zameldowania nie jest właśnie potrzebny odbiór końcowy? H. nie jest potrzebny pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 21.07.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 A nie jest tak, ze do ZAMELDOWANIA potrzebny jest akt wlasnosci i odpowiednie warunki bytowe, a do MIESZKANIA odbior budynku? Czyli mozesz byc tam formalnie zameldowany, ale nie wolno Ci tam mieszkac. Ja juz sie przekonalem, ze w polsce prawo administracyjne, budowlane, geodezyjne itp. nie jest ze soba spojne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.07.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 dokładnie wolno sie zameldowac lecz nie wolno mieszkac ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 21.07.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Jestem zameldowany i mieszkam.A niby gdzie mam mieszkać, jak mieszkania nie mam.A dom spełnia wszelkie wymogi,oprócz oczywiście papierkowych.Dla urzedów papierki najważniejsze, a dla mnie nie. A życ trzeba.Prawo budowalne ni jak się ma do rzeczywistości.Trzeba trzeźwo patrzeć na swój byt, a nie stosować się do idiotycznych przepisów. Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 22.07.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Wwiola,czy składając do PINB zawiadomienie o zakończeniu budowy zostawia się tam oryginały dokumentów, czy wystarczą kopie??? I czy dziennik budowy zostaje w PINB czy zabierają sobie tylko kopie wpisów kierownika???pozdrawiam Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 22.07.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Składając dokumenty do PINBu musisz dostarczyć oryginały (DB oczywiście oryginał+ kopia). Urząd zostawi sobie kopie (skseruje) a Tobie odda wszystkie oryginały. Zostawia sobie tylko oryginalne oświadczenie kier. budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 23.07.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 dzieki wielkie za szybką odpowiedz mam wiec jeszcze jedno pytanie, czy na tym druku dot. zgłoszenia zakonczenia budowy, po uplywie ustawowych 3 tygodni, PINB daje notkę że nie wniósł sprzeciwu (tak jak to ma miejsce w przypadku zgłoszenia np budowy ogrodzenia), i czy jesli tak, to taka notka jest do czegos potrzebna, czy wystarczy samo potwierdzenie zgloszenia z datą przyjecia??? znaczy na przyszlosc czy wystarczy...???? czy powinno sie po tych 3 tygodniach pofatygować do PINB po jakies zaswiadczenie ze nie wniósł sprzeciwu??? przepraszam za ewentualne pogmatwanie pytania, ale upał i fakt ze KOŃCZĘ budowę, mnie przygniata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 26.04.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 wpiszę sie tu bo temat zaprząta mi własnie głowe a nie chce żeby mi się gdzieś zapodział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djbobo 26.04.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Podrzymam temat bo niedlugo tez mi sie to przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts