Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy można zrobić odbiór domu, nie kończąc jeszcze budowy?

Recommended Posts

A nie jest tak, ze do ZAMELDOWANIA potrzebny jest akt wlasnosci i odpowiednie warunki bytowe, a do MIESZKANIA odbior budynku? Czyli mozesz byc tam formalnie zameldowany, ale nie wolno Ci tam mieszkac.

Ja juz sie przekonalem, ze w polsce prawo administracyjne, budowlane, geodezyjne itp. nie jest ze soba spojne.

Jestem zameldowany i mieszkam.

A niby gdzie mam mieszkać, jak mieszkania nie mam.

A dom spełnia wszelkie wymogi,oprócz oczywiście papierkowych.

Dla urzedów papierki najważniejsze, a dla mnie nie. A życ trzeba.

Prawo budowalne ni jak się ma do rzeczywistości.

Trzeba trzeźwo patrzeć na swój byt, a nie stosować się do idiotycznych przepisów.

Mobby

dzieki wielkie za szybką odpowiedz :wink:

mam wiec jeszcze jedno pytanie, czy na tym druku dot. zgłoszenia zakonczenia budowy, po uplywie ustawowych 3 tygodni, PINB daje notkę że nie wniósł sprzeciwu (tak jak to ma miejsce w przypadku zgłoszenia np budowy ogrodzenia), i czy jesli tak, to taka notka jest do czegos potrzebna, czy wystarczy samo potwierdzenie zgloszenia z datą przyjecia??? znaczy na przyszlosc czy wystarczy...???? czy powinno sie po tych 3 tygodniach pofatygować do PINB po jakies zaswiadczenie ze nie wniósł sprzeciwu???

przepraszam za ewentualne pogmatwanie pytania, ale upał i fakt ze KOŃCZĘ :o budowę, mnie przygniata :wink:

• 9 months później...