artmach 21.07.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Dzięki za wyjaśnienie! Tylko jeszcze ciągle nie wiem, dlaczego rurki, a nie np. deski czy coś innego, i na czym te rurki się trzymają po ułożeniu przed wylaniem? Wydaje mi się, że dlatego że są śliskie i mają mały przekrój. Najpierw wylewkarze robią kupki z betony na których kładą te rurki, potem wysypują resztę betonu i równają do tych rurek - zobacz na zdjęciu widać rurkę http://img229.imageshack.us/img229/8968/wylewka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gombrowicz 22.07.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Dzięki za wyjaśnienie! Tylko jeszcze ciągle nie wiem, dlaczego rurki, a nie np. deski czy coś innego, i na czym te rurki się trzymają po ułożeniu przed wylaniem? Wydaje mi się, że dlatego że są śliskie i mają mały przekrój. Najpierw wylewkarze robią kupki z betony na których kładą te rurki, potem wysypują resztę betonu i równają do tych rurek - zobacz na zdjęciu widać rurkę http://img229.imageshack.us/img229/8968/wylewka.jpg Dzięki raz jeszcze! Teraz się wyjaśniło Ekipa która chciała wylewać chudziaka za 10zł za m2 nic o tych rurkach nie wspominała, czyli na pewno nie byłoby tak równo i styropian na nim ułożnony mółby się łamać, tak rozumiem tę różnicę w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gombrowicz 25.08.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 A jednak znalazłem drużynę, która wylała mi chudziaka za 10 zł za m2, i też równali "po rurkach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morys 21.09.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 WitamDziś zapłaciłem 10 pln za 1m2 chudziaka z betoniarki wyrównywany na rurkach i dodatkowo zacierany - wygląda bardzo dobrze. Grubość za to nie duża 6-7 cm.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts