Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

HURA !!! DOPŁATA DO KREDYTÓW

marcin_budowniczy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

ja również jest w trakcie wyboru kredytu, odnośnie PEKAO SA dostałem następującą propozycję:

kredyt w PLN

oprocentowanie = WIBOR 3M+marża=5,66+ 0,8= 6,46%

prowizja 0,5%

Dodam że jestem klientem tego banku.

W jakim oddziale? Ja w PKO SA w Lubinie nie mogę jakoś dostać obniżki ani prowizji, ani marży. Proszę o namiary na oddział tego banku - zadzwonię, by sie dowiedzieć, na jakiej podstawie można się ubiegać o preferencje. :o

W jakim oddziale? Ja w PKO SA w Lubinie nie mogę jakoś dostać obniżki ani prowizji, ani marży. Proszę o namiary na oddział tego banku - zadzwonię, by sie dowiedzieć, na jakiej podstawie można się ubiegać o preferencje. :o

Bank PEKAO SA I Oddział w Radomiu

mamy konto od 10 lat

do wyboru 3 typy:

bez prowizji - wtedy oprocentowanie Wibor 3M+0,95

1% prowizji Wibor 3M+0,8

0,5% prowizji Wibor 3M+0,8 ale coś tam ...

takie uzyskałem propozycje

Pozdrawiam

Czy to na pewno chodzi o kredyt z dopłatą ? U nas (też w Lublinie) takie warunki proponują ale dla kredytu w PLN bez dopłaty też jestem klientem z ponad 10-letnim stażem i z tego co mi powiedziała pani w banku to kredyt z dopłatami nie podlega negocjacji i wydaje mi się że mało prawdopodobne jest aby w innym mieście w tym samym banku proponowali inne lepsze warunki. Zes upewnij się czy to na pewno warunki do kredytu z dopłatą jeżeli tak to my też będziemy się o takie upominać.

sorki za nie porozumienie - to jest kredyt bez dopłaty

:D

A ja już chciałem renegocjować warunki, tylko coś mi sie nie zgadzało...Zbyt fachowa była ta obsługa, by można było podejrzewać zatajenie takich informacji. Ogólnie jestem zadowolony - wzięliśmy kredyt na cały dom na 20 lat + 2 lata budowy. zysk ze strony dopłat - prawie 41k przy 237 k kredytu. W ósmym roku i w następnych od podpisania umowy można nadpłacać i to uczynimy, zmniejszając momentalnie raty o 40%. resztę być może zrefinansujemy wtedy czymś walutowym. Obaczymy jeszcze. 8)

Belfego - jaki projekt budujesz, cos duzo masz tej dopłaty.

To niby - Iskiekra, ale mocno przerobiona, z dużym garażem i kotłownią, czterema pokojami na górze, duża ilość skosów oraz pomieszczeń gospodarczych spowodowała, że jest 103,01 m pow. użytkowej - to projekt indywidualny - Ta niby - Iskierka jest większa gabarytowo niż w oryginale(12m na 9,80).

Wskaźnik do dopłaty 0,68 i tak system ją wyliczył jej kwotę.

8)

No, ale z tego, co znalazłem na stronie BGK to taką opcję przewidział przynajmniej minister budownictwa w swej interpretacji. :) Ale sam aż się o to boję pytać w banku, mając w pamięci jak kredyt brałem jako pierwszy klient będąc pewnego rodzaju królikiem doświadczalnym a tu bęc :o królikowi zabrakło i uczymy się dalej na nowo. Czy dotychczasowa miła obsługa w banku nie straci cierpliwości dla mnie za przymusową dodatkową naukę, i to w dodatku w czasie sesji? :wink:

• 2 weeks później...