Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

HURA !!! DOPŁATA DO KREDYTÓW

marcin_budowniczy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ile on wynosi w przypadku tego kredytu?(moze ktos kto go brał juz wie?)

Mi powiedziano, że budowa musi zostać zakończona w ciągu trzech lat od dnia podpisania umowy.

czaja76 - jeśli ja poproszę także o kalkulator, to może już zaczniesz pobierać jakieś opłaty? Proszę o przesłanie na priv.

w Poznaniu moja umowa była druga - pozdrawiam jedynke jeśli tu zaglada :wink:

W którym oddziale załatwiałeś?

P.s. Mam konto w Pekao SA. Wczoraj wysłałem zlecenie kontaktu w sprawie kredytu mieszkaniowego. Zadzwoniła dziś do mnie Pani i już zaczęła trajkotać, kiedy wlazłem jej w słowo i zapytałem, kiedy można spodziewać się umowy między BGK a nimi. Nie potrafiła mi odpowiedziec, oprócz tego, że: rozmowy są już znacznie zaawansowane i jest duże zainteresowanie tym kredytem, dlatego starają się wprowadzić go jak najszybciej

Zapisała sobie też tam gdzieś, że skontaktują się ze mną jak tylko taki kredyt będą mogli udzielić.

Oczywiście o wszelkich szczegółach będziecie wiedzieć pierwsi. 8)

Moi drodzy a mój mąż ma dobrą znajomą w PKOBP ja o tym kredycie już wiedziałam ,w grudniu że pierwsz umowa z KBG znimi podpisana.Poleciał więc do niej w lutym i co ....powiedziała ,że ten kredyt średnio się nam by opłacał jak nam wyliczyła w CHF to o wiele taniej nam wyszło a przecież o to chodzi ...trzeba patrzec na całośc Druga sprawa to to ,że raty w tym preferencyjnym wychodzą strasznie wielkie na samym początku jeśli malejące 300 tys kredytu rata 1800zł 2000 zł no sory ...nie dam tyle bo się zarżnę z tą kasą i na nic innego nie bedzie mnie stac ..i tak to z ta pomoca od panstwa jest

Moi drodzy a mój mąż ma dobrą znajomą w PKOBP ja o tym kredycie już wiedziałam ,w grudniu że pierwsz umowa z KBG znimi podpisana.Poleciał więc do niej w lutym i co ....powiedziała ,że ten kredyt średnio się nam by opłacał jak nam wyliczyła w CHF to o wiele taniej nam wyszło a przecież o to chodzi ...trzeba patrzec na całośc Druga sprawa to to ,że raty w tym preferencyjnym wychodzą strasznie wielkie na samym początku jeśli malejące 300 tys kredytu rata 1800zł 2000 zł no sory ...nie dam tyle bo się zarżnę z tą kasą i na nic innego nie bedzie mnie stac ..i tak to z ta pomoca od panstwa jest

joannoj75

Wszystko to prawda... ale tylko "tyz prawda", a jak zapewne wiesz, jest jeszcze "cała prawda" i "g.... prawda". Poczytaj proszę stare posty, juz nie raz było o tym, że: czy ten kredyt się opłaca zależy od wielu czynników (najważniejszy - wielkośc domu). A jeżeli chodzi o całość to jest przecież kredyt refinansowy itd... CHF to niestety ryzyko kursowe itd.

czaja

PS

A czy ta znajoma nie powiedziała wam, że będzie można zmienić na równe w trakcie spłacania kredytu, myśle, że już niebawem - chyba, ze ona wie co innego..

Joannaj75 !

raty wychodzą wielkie na początku bo to tryb spłaty w ratach malejących. To po pierwsze, po drugie to nie wiadomo o jakiej sytuacji piszesz. Może budujesz duży dom i tak jak Czaja napisał "wszystko zależy od wielkości domu" ogólnie przy spełnieniu określonych warunków jest to kredyt opłacalny.

A propos różnych znajomych hmm.... :evil: Nieraz lepiej ich nie mieć.

Pozdrawiam :)

@joannaj75 z nicka wnioskuje, ze prawdopodobnie też jesteś rocznik 75... 8)

Ale nie o tym mowa.

Policzyłem. Biorę kredyt na ok 130kPLN, chatka 92mkw pow., stan surowy otwarty. Dla mnie kredyt z dopłatami jest dobrą ofertą, tańszą od pozostałych. Tak jak pisali inni, wszystko zależy od wielu wielu czynników.

Ale tak czy siak na PIS nie głosowałem i głosował nie będę :wink:

W którym oddziale załatwiałeś?

w V na Chrobrego bardzo miłą Panią mogę polecic bo jak składałam wniosek trafiłam na kobietę która o dopłatach wiedziała tyle co o UFO i też traktowała nas jak przybyszy z obcej planety

zdecydowałam się na V bo to dość duży oddział, w miarę blisko Rokietnicy i można bez problemu zaparkować za darmo :wink:

co do wysokości prowizji 0,8% to Pani poinformowała mnie że to promocja chyba do końca marca - ale to była ta pierwsza Pani więc informację te traktuję jako mocno niepotwierdzoną

a ja mam pytanie - czy oprocentowanie tego kredytu jest stałe w całym okresie kredytowania?

I czy mozna nadpłacić/spłacić "bezkarnie" po 8 latach ten kredyt? (na przykład innym kredytem)

Stała jest marża banku (1,5%) oraz marża, wg tórej liczy się stopę referencyjną (2%). Natomiast oprocentowanie jako takie jest zmienne i zależy od WIBORu.

Kredyt można nadpacać i spłacić wcześniej (spacenie wcześniej kosztuje 1,5%). Poprzeglądaj stare posty w tym wątku - nie raz juz o tym było.

pozdrawiam

czaja76

a ja mam pytanie - czy oprocentowanie tego kredytu jest stałe w całym okresie kredytowania?

I czy mozna nadpłacić/spłacić "bezkarnie" po 8 latach ten kredyt? (na przykład innym kredytem)

Stała jest marża banku (1,5%) oraz marża, wg tórej liczy się stopę referencyjną (2%). Natomiast oprocentowanie jako takie jest zmienne i zależy od WIBORu.

Kredyt można nadpacać i spłacić wcześniej (spacenie wcześniej kosztuje 1,5%). Poprzeglądaj stare posty w tym wątku - nie raz juz o tym było.

pozdrawiam

czaja76

dzięki

pytam, bo wiedzona doswiadczeniem juz jednego kredytu w CHF z 3% zrobilo sie nagle 4.80..........

zdecydowałam się na V bo to dość duży oddział, w miarę blisko Rokietnicy i można bez problemu zaparkować za darmo :wink:

Też budujesz w Rokietnicy? Ale numer! :D

Zaraz zobaczę gdzie jest ten V oddział, bo mimo, że w Poznaniu mieszkam już 3 lata, to znam tylko drogę z domu do pracy... (no i może do Rokietnicy)