Gościk 01.03.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolobie 01.03.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 a ile on wynosi w przypadku tego kredytu?(moze ktos kto go brał juz wie?) Mi powiedziano, że budowa musi zostać zakończona w ciągu trzech lat od dnia podpisania umowy. czaja76 - jeśli ja poproszę także o kalkulator, to może już zaczniesz pobierać jakieś opłaty? Proszę o przesłanie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaja76 01.03.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 czaja76 - jeśli ja poproszę także o kalkulator, to może już zaczniesz pobierać jakieś opłaty? Proszę o przesłanie na priv. Na razie mam z czego żyć, ale jak zacznę spłacać ten kredyt, to kto wie? czaja PS A adres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolobie 01.03.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 czaja76 - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 01.03.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 w Poznaniu moja umowa była druga - pozdrawiam jedynke jeśli tu zaglada W którym oddziale załatwiałeś? P.s. Mam konto w Pekao SA. Wczoraj wysłałem zlecenie kontaktu w sprawie kredytu mieszkaniowego. Zadzwoniła dziś do mnie Pani i już zaczęła trajkotać, kiedy wlazłem jej w słowo i zapytałem, kiedy można spodziewać się umowy między BGK a nimi. Nie potrafiła mi odpowiedziec, oprócz tego, że: rozmowy są już znacznie zaawansowane i jest duże zainteresowanie tym kredytem, dlatego starają się wprowadzić go jak najszybciej Zapisała sobie też tam gdzieś, że skontaktują się ze mną jak tylko taki kredyt będą mogli udzielić. Oczywiście o wszelkich szczegółach będziecie wiedzieć pierwsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 01.03.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Moi drodzy a mój mąż ma dobrą znajomą w PKOBP ja o tym kredycie już wiedziałam ,w grudniu że pierwsz umowa z KBG znimi podpisana.Poleciał więc do niej w lutym i co ....powiedziała ,że ten kredyt średnio się nam by opłacał jak nam wyliczyła w CHF to o wiele taniej nam wyszło a przecież o to chodzi ...trzeba patrzec na całośc Druga sprawa to to ,że raty w tym preferencyjnym wychodzą strasznie wielkie na samym początku jeśli malejące 300 tys kredytu rata 1800zł 2000 zł no sory ...nie dam tyle bo się zarżnę z tą kasą i na nic innego nie bedzie mnie stac ..i tak to z ta pomoca od panstwa jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaja76 01.03.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Moi drodzy a mój mąż ma dobrą znajomą w PKOBP ja o tym kredycie już wiedziałam ,w grudniu że pierwsz umowa z KBG znimi podpisana.Poleciał więc do niej w lutym i co ....powiedziała ,że ten kredyt średnio się nam by opłacał jak nam wyliczyła w CHF to o wiele taniej nam wyszło a przecież o to chodzi ...trzeba patrzec na całośc Druga sprawa to to ,że raty w tym preferencyjnym wychodzą strasznie wielkie na samym początku jeśli malejące 300 tys kredytu rata 1800zł 2000 zł no sory ...nie dam tyle bo się zarżnę z tą kasą i na nic innego nie bedzie mnie stac ..i tak to z ta pomoca od panstwa jest joannoj75 Wszystko to prawda... ale tylko "tyz prawda", a jak zapewne wiesz, jest jeszcze "cała prawda" i "g.... prawda". Poczytaj proszę stare posty, juz nie raz było o tym, że: czy ten kredyt się opłaca zależy od wielu czynników (najważniejszy - wielkośc domu). A jeżeli chodzi o całość to jest przecież kredyt refinansowy itd... CHF to niestety ryzyko kursowe itd. czaja PS A czy ta znajoma nie powiedziała wam, że będzie można zmienić na równe w trakcie spłacania kredytu, myśle, że już niebawem - chyba, ze ona wie co innego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 01.03.2007 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Joannaj75 ! raty wychodzą wielkie na początku bo to tryb spłaty w ratach malejących. To po pierwsze, po drugie to nie wiadomo o jakiej sytuacji piszesz. Może budujesz duży dom i tak jak Czaja napisał "wszystko zależy od wielkości domu" ogólnie przy spełnieniu określonych warunków jest to kredyt opłacalny. A propos różnych znajomych hmm.... Nieraz lepiej ich nie mieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majja 02.03.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 A czy w PKO BP musieliście mieć uregulowana służbę wojskową przy kredycie z dopłatami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 02.03.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 @joannaj75 z nicka wnioskuje, ze prawdopodobnie też jesteś rocznik 75... Ale nie o tym mowa. Policzyłem. Biorę kredyt na ok 130kPLN, chatka 92mkw pow., stan surowy otwarty. Dla mnie kredyt z dopłatami jest dobrą ofertą, tańszą od pozostałych. Tak jak pisali inni, wszystko zależy od wielu wielu czynników. Ale tak czy siak na PIS nie głosowałem i głosował nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 02.03.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 a ja mam pytanie - czy oprocentowanie tego kredytu jest stałe w całym okresie kredytowania?I czy mozna nadpłacić/spłacić "bezkarnie" po 8 latach ten kredyt? (na przykład innym kredytem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awaj 02.03.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 W którym oddziale załatwiałeś? w V na Chrobrego bardzo miłą Panią mogę polecic bo jak składałam wniosek trafiłam na kobietę która o dopłatach wiedziała tyle co o UFO i też traktowała nas jak przybyszy z obcej planety zdecydowałam się na V bo to dość duży oddział, w miarę blisko Rokietnicy i można bez problemu zaparkować za darmo co do wysokości prowizji 0,8% to Pani poinformowała mnie że to promocja chyba do końca marca - ale to była ta pierwsza Pani więc informację te traktuję jako mocno niepotwierdzoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majja 02.03.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Marzin my tez chcemy wziac 130tys. oby nie zabrakło- tez stan surowy otwarty, tylko nie wiadomo czy z wojskiem odpuszczą. Nikt nie wie jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia12211606 02.03.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 mam prośbę czaja76 mozesz wysłać mi kalkulator na adres [email protected] POZDRAWIAM ANNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaja76 02.03.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 a ja mam pytanie - czy oprocentowanie tego kredytu jest stałe w całym okresie kredytowania? I czy mozna nadpłacić/spłacić "bezkarnie" po 8 latach ten kredyt? (na przykład innym kredytem) Stała jest marża banku (1,5%) oraz marża, wg tórej liczy się stopę referencyjną (2%). Natomiast oprocentowanie jako takie jest zmienne i zależy od WIBORu. Kredyt można nadpacać i spłacić wcześniej (spacenie wcześniej kosztuje 1,5%). Poprzeglądaj stare posty w tym wątku - nie raz juz o tym było. pozdrawiam czaja76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 02.03.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 a ja mam pytanie - czy oprocentowanie tego kredytu jest stałe w całym okresie kredytowania? I czy mozna nadpłacić/spłacić "bezkarnie" po 8 latach ten kredyt? (na przykład innym kredytem) Stała jest marża banku (1,5%) oraz marża, wg tórej liczy się stopę referencyjną (2%). Natomiast oprocentowanie jako takie jest zmienne i zależy od WIBORu. Kredyt można nadpacać i spłacić wcześniej (spacenie wcześniej kosztuje 1,5%). Poprzeglądaj stare posty w tym wątku - nie raz juz o tym było. pozdrawiam czaja76 dzięki pytam, bo wiedzona doswiadczeniem juz jednego kredytu w CHF z 3% zrobilo sie nagle 4.80.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marełek 02.03.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 w Poznaniu moja umowa była druga Moja w Poznaniu ale w innym oddziale (nie napiszę w jakim póty nie podpiszę) ma dopiero być pierwszą. Sam nie wiem, kto jest tym bardziej przerażony: ja, który to będę spłacał czy pani, która będzie musiała uruchomić te tryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awaj 02.03.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 W oddziale też byłam pierwsza tylko jak podpisywałam umowa ma nr 2 i Pani powiedziała że ktoś już taka w Poznaniu podpisał - widać numerację mają jakoś na region. życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 02.03.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 zdecydowałam się na V bo to dość duży oddział, w miarę blisko Rokietnicy i można bez problemu zaparkować za darmo Też budujesz w Rokietnicy? Ale numer! Zaraz zobaczę gdzie jest ten V oddział, bo mimo, że w Poznaniu mieszkam już 3 lata, to znam tylko drogę z domu do pracy... (no i może do Rokietnicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 02.03.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 oczywiście ,że wiem, im mniejszy dom to taniej ...bo tak naprawdę przy tych 140 m2 bank i tak bierze pod uwagę kubaturę 70 m2.Te 140 m2 to po prostu granica górna ale i tak odsetki liczą od 70 m2.Ja licze domek 120 m2.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts