marełek 12.03.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Nie będę się spierał, co do tego czy zmniejsza się kapitał czy też skraca się okres kredytowania, ale co jeszcze można spłacać, jeżeli nie będzie już kapitału do spłacania ani odsetek od niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 12.03.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Nie będę się spierał, co do tego czy zmniejsza się kapitał czy też skraca się okres kredytowania, ale co jeszcze można spłacać, jeżeli nie będzie już kapitału do spłacania ani odsetek od niego? ... czego wszystkim kredytobiorcom serdecznie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 13.03.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Czy mogę prosić o kalkulator od P. czaja76 . Mój email: [email protected] Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackys 13.03.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Wskaznik przeliczeniowy kosztu odtworzenia 1 m2 powierzchni uzytkowej budynku mieszkalnego w Zachodnio-pomorskim (poza Szczecinem) wynosi 2 440,00 zł.Zastanawiam sie ile osób skorzysta z tych dopłat skoro 1m2 mieszkania z rynku pierwotnego znacznie przekracza tą kwote.W Świnoujściu ceny zaczynają sie od 3500 zł.Kolejny "swietny" pomysł naszego rządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiaam 14.03.2007 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Skorzystałem z kredytu z dopłatami, umowę podpisałem w czwartek i od piątku mamy z żoną mieszkanie - 2 pokoje 50 metrów. Mam prośbę do kolegi Czaja76 o przesłanie kalkulatora na adres [email protected] sprawdzę czy mi dobrze wyliczyli raty Ktoś na forum pytał o uregulowane wojsko, ja mam uregulowane ale książeczkę wojskową kserowali do dokumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.03.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 hejkaczy wiecie kiedy te durne wskźniki przeliczeniowe moga zostac zmienione? Musze brac juz kredyt a tu ani widu ani slychu.W PKO BP we wrocku powiedziano mi jak juz wspomniałam, ze ten kredyt jest kompletnie bez pokrycia jesli chodzi o wrocek i okolice.Tu metr mieszkania kosztuje minimum 7000zł/...jestem zła zła zła!spełniam wszytskie inne kryteria i tu taki zonk....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 15.03.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 my złozyliśmy w zeszły piatek wycena pokrywa się z rzeczoznawcą decyzja do piątku czekamy w napięciu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 15.03.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 my złozyliśmy w zeszły piatek wycena pokrywa się z rzeczoznawcą decyzja do piątku czekamy w napięciu:) a jaki Wam wyszedl koszt 1 m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlpiak 15.03.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 wycena pokrywa się z rzeczoznawcą decyzja do piątku czekamy w napięciu:) Zaiteresowalo mnie to. Jaka wycena? Porównanie waszego kosztorysu z ich szacunkami rzeczoznawcy? Trzymam kciuki za szybka i pozytywna decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebarosz 15.03.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 my także jestesmy już po wszystkim, wniosek złozyliśmy 22 lutego, decyzja była już 5 marca a umowę podpisaliśmy 8, wszystko odbyło się bardzo sprawnie bez problemów, co prawda ich oszacowanie znacznie się rózniło od naszego o ponad 50 tys. ale i tak zmiescilismy się we wskaźniku, ich wycena naszego domu to ponad 2200 za m2 a wskaźnik ponad 2300wiec wszystko gra i możemy już wykańczać nasz domek, prowizja 0,8%, oprocentowanie 5,62%ale tak wesoło to jest chyba tylko przy budowie domu bo z mieszkaniami to i u nas nie ma szans bo ceny też zaczynają się od 3,6tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlpiak 15.03.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 co prawda ich oszacowanie znacznie się rózniło od naszego o ponad 50 tys. ale i tak zmiescilismy się we wskaźniku, ich wycena naszego domu to ponad 2200 za m2 a wskaźnik ponad 2300wiec wszystko gra Sebarosz gratulacje i prosba jak do uranos - o co chodzi z tym oszacowaniem? Analizuja Twoj kosztorys i nanosza na to korekty? Wyceniaja prace, ktore juz zostaly wykonane i podwazaja wasze wyliczenia wartosci tych prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 15.03.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam!Czy ktoś z was mógłby mi przysłac swój kosztorys dla PKO BP. W następnym tygodniu chcę załątwiać formalności i sama chcę zrobić kosztorys. Jakie macie doświadczenia czy ten bank zawyzsza wartość niewruchomości czy raczej obniża. Ja chcę wziaść ok. 200tys. kredytu, ale boję sie że bank mi powie że za tyle nie wybuduje domku, a więcej nie mam juz zdolności kredytowej i nie chcę płacić dużych rat. Biorę kredyt bez dopłat do odetek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebarosz 16.03.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 jest dokładnie tak jak się domyslasz qlpiak, do wniosku trzeba dołączyć zrobiony samemu kosztorys budowy, wycena materiałów i robót już zrealizowanych w poszczególnych etapach budowy i tych do wykonania i oczywiście udział procentowy każdej z nich, nam wyszło jakieś 238tys., Pani w "okienku" to bierze i nawet nie przegląda ale na budowę wysyła rzeczoznawcę (płacimy za to 150zł) i on szacunkowo określa ile ta budowa może kosztować, naszemu wyszło 290tys czyli dużo więcej niż nam w rzeczywistości ale to już jest normą przy pow. 140 bez garazu udało nam się zmieścić we wskaźniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlpiak 16.03.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Dzieki Sebarosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 16.03.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 PLUSZKU:Jeśli chodzi o wskaźnik to u nas (mieszkam w okolicach łodzi) wskaźnik wynosi 2391,50. Posiadamy domek o powierzchni 119,1 m2(w tym garaż 20,5 m2). Do kredytu liczy się powierzchnia bez garażu tj. 235801,90 zł W naszym kosztorysie przyjeśliśmy całkowity koszt budowy domu 230.000 (pamiętajcie nie wliczamy ceny działki jesli bierzemy kredyt na dokończenie budowy domu) Elasis: jeśli chcesz kosztorys to daj maila wyślę ci nasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiaam 16.03.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Czy ktos moze mi przeslac kalkulator kredytowy od kolegi Czaja76 na adres [email protected] z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamxl 17.03.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Jeśli jest taka możliwość to również proszę o przesłanie kalkulatora kredytowego od kolegi Czaja76 . Pozdrawiam i dziękuje. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabol 19.03.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witam! Czy ktoś z was mógłby mi przysłac swój kosztorys dla PKO BP. Wysłałem na maila. Gdyby ktoś jeszcze chciał kosztorys w Excelu zrobiony zgodnie z wzorem PKO BP (nawet logo jest ), to proszę o informację na PRIVA. Jest tam też możliwość policzenia rat dla kredytu z dopłatami i starą ulgą odsetkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hunters 19.03.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Grabol proszę o przesłanie kalkulatora kredytowego.([email protected])Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaja76 19.03.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Czy ktos moze mi przeslac kalkulator kredytowy od kolegi Czaja76 na adres [email protected] z gory dziekuje fiaam, próbowałem przesłać, ale coś nie tak z twoim adresem - odrzuca mi maila. Podaj dokładny adres (lub inny) a prześle. pzdr czaja76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts