Xena z Xsary 04.04.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 jak jest pieczatka z ostatecznoscia to chyab nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 05.04.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 jak jest pieczatka z ostatecznoscia to chyab nie? Nooo... Sie zobaczy za 2-3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 05.04.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 mam prośbę do tych którzy już podpisali umowę o kredyt napiszcie jak dosłownie został u was zdefiniowany parametr K we wzorze z PKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 05.04.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 mam prośbę do tych którzy już podpisali umowę o kredyt napiszcie jak dosłownie został u was zdefiniowany parametr K we wzorze z PKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 05.04.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 mam prośbę do tych którzy już podpisali umowę o kredyt napiszcie jak dosłownie został u was zdefiniowany parametr K we wzorze z PKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 05.04.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Słuchajcie, jak mi kolega robił projekt, to nikt nie miał pojęcia jak będą wyglądały te dopłaty. W zestawieniu wszystkich powierzchni mam napisane: Powierzchnia użytkowa Pu=78,56m2 Powierchnia netto Pnetto= 92,26m2 Licząc Pu nie brał pod uwagę np przedsionka i komunikacji; schodów na dole i na poddaszu budynku. Na wszystkim stoi pieczątka starostwa powiatowego. Z punktu widzenia dopłat, to zajefajnie, bo wskaźnik mi wyjdzie 0,89. Czy przy podpisywaniu umowy bank sprawdza dokładnie zestawienie powierzchni? Nie sprawdza. Pobiera dane z projektu. Ja niestety nie zwracałam uwagi na powierzchnię bo miałam załapać sie ulge odsetkową ale w ostatniej chwili zrezygnowalismy, no ale projekt został i mam zliczone wszystkie powierzchnie. A Starostwo rozpędziło sie i w pozwoleniu na budowę do powierzchni doliczyło nawet wiatę , na szczęście sprostowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 06.04.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 koledzy i koleżanki będę wdzięczny jeśli ktoś napisze mi definicję parametru K we wzorze na dopłaty jaki ma w swojej umowie kredytowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiaam 06.04.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 koledzy i koleżanki będę wdzięczny jeśli ktoś napisze mi definicję parametru K we wzorze na dopłaty jaki ma w swojej umowie kredytowej U mnie jest tak: "K - podstawa naliczania dopłaty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiaam 06.04.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 koledzy i koleżanki będę wdzięczny jeśli ktoś napisze mi definicję parametru K we wzorze na dopłaty jaki ma w swojej umowie kredytowej U mnie jest tak" K- podstawa naliczania dopłaty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 07.04.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 fiaam popraw mnie jeśli nie mam racji: na początku umowy jest definicja podstawy naliczania dopłaty czyli pozostała do spłaty kwota kredytu razy iloraz 70/powierzchnię użytkową to 70/powierzchnię użytkową to chyba "w" we wzorze na dopłaty. czyli w efekcie wzór wygląda następująco: (Pozostała do spłaty kwota kredytu x ( 70/powierzchnię użytkową)) x (70/powierzchnia użytkowa)x.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabol 11.04.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 czyli w efekcie wzór wygląda następująco: (Pozostała do spłaty kwota kredytu x ( 70/powierzchnię użytkową)) x (70/powierzchnia użytkowa)x.... wygląda to na kolejną "nieścisłość" w tej umowie, której pewnie też nie poprawią, tak jak i pozostałych wykrytych wcześniej przez forumowiczów Jedyne pocieszenie w tym, że ich system informatyczny jest mądrzejszy od ich prawników, bo symulacje rat są zgodne z ustawą, a nie tym wzorem z umowy. No ale wizerunek banku cierpi, mogli jednak wybrać tego Marcinkiewicza na prezesa, gorzej i tak nie może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 11.04.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 koledze czaja 77 (jeśli pomyliłem nicka przepraszam) poprawili to po telefonicznej konsultacji w centrali. Moja umowa również poleciała do centrali - oprócz błędnego wzoru dochodzi jeszcze błednie policzona powierzchnia użytkowa oraz błędnie podana definicja podstawy dopłat odsetek no i oczywiście ten piekielny współczynnik "w" jutro dzownię mam nadzieje że będzie już odpowiedź i na +. Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 12.04.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 jutro dzownię mam nadzieje że będzie już odpowiedź i na +. Trzymajcie kciuki Trzymam kciuki. Daj znać jak poszło, bo lada dzień składam papiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 16.04.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 halo forumowicze... czy nikt nie walczył z PKO BP o włąściwą definicję wzoru na dopłatę odestek i poprawne sformuowanie zapisu paragrafu 8 ust. 2?????? jutro dzwonię do centrali może tam coś uda się wskurać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 17.04.2007 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 halo forumowicze... czy nikt nie walczył z PKO BP o włąściwą definicję wzoru na dopłatę odestek i poprawne sformuowanie zapisu paragrafu 8 ust. 2?????? jutro dzwonię do centrali może tam coś uda się wskurać Jak tylko dostanę wypis z ksiąg wieczystych, to też zaczynam walczyć! Tymczasem trzymam za Ciebie kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 17.04.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 ile czekaliście na decyzję kredytową>?mnie juz trafia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 17.04.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 decyzja była chyba coś ok tygodnia, ale wyjasnienie niektórych zapisów w umowie trwa już ponad miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 17.04.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 ile czekaliście na decyzję kredytową>?mnie juz trafia.... A ile już czekasz? decyzja była chyba coś ok tygodnia, ale wyjasnienie niektórych zapisów w umowie trwa już ponad miesiąc Oszesz.... Kurde, przecież jak to wszystko będzie tak szło, to się wprowadzę we wrześniu, ale 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 17.04.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Słuchajta ludziska, na stronach BGK są nowe wskaźniki odtworzenia jednego m2 powierzchni. Trochę to podnieśli, ale dalej nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. Przykład: Poznań 3555zł, a dla woj. już 2445. No szlag mnie trafia. Buduję 5 km od tablicy Poznań, ale wskaźnik mam już o 1000zł niższy..... Czy mam taniej niż budujący 5 tysięcy metrów dalej? A najlepszy jest wskaźnik dla Wrocka: całe 2890zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 17.04.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Marzin, Nie pękaj, może u Ciebie pójdzie to szybciej. Od jakiego etapu zaczynasz i jaką masz pow. użytkową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts