Xena z Xsary 17.04.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 ja buduje na granicy wrocka, mam całe 2433......las vegas normalnie.....a za miedza wrocek i 2899.....tez las vegas....marazin czekam 7 dni roboczych.poprzedni kredyt normalny w bph dostałam w 10 dni juz na kontonie żebym się skarżyła ale jak usłyszałam...taki kredyt dają tylko w pkobo więc........mam czekać, a panowie na budowie grzeją maszyny, materiał idzie w górę, za chwilę sama będą robic ocieplenia tynki i instalacje, bo mi ten skromny szacuneczek z wyliczeń nie wystarczy na fachowców jak tak im to będzie szło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 18.04.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Marzin, Nie pękaj, może u Ciebie pójdzie to szybciej. Od jakiego etapu zaczynasz i jaką masz pow. użytkową?? Wczoraj o 22;30 leciałem prawie że w gaciach zobaczyć do skrzynki, czy jest " awiso" (czy jak tam się to pisze) na jakiś polecony. W piątek będzie trzeci tydzień jak czekam na wypis z ksiąg wieczystych... Mam nadzieję, że w banku pójdzie lepiej. Idę do oddziału, gdzie takie kredyty były już dawane. Wg "papierów" mój domek ma 78 m2 pow użytkowej. Mam stan surowy otwarty, z tym, że na koniec maja będzie już zamknięty, bo wstawią okna, a na dachu pojawi się dachówka. Więcej tutaj Wydumałem sobie, że 130 patoli powinno strczyć na skończenie mojej rezydencji. ja buduje na granicy wrocka, mam całe 2433......las vegas normalnie..... a za miedza wrocek i 2899.....tez las vegas.... marazin czekam 7 dni roboczych. poprzedni kredyt normalny w bph dostałam w 10 dni juz na konto nie żebym się skarżyła ale jak usłyszałam...taki kredyt dają tylko w pkobo więc........mam czekać, a panowie na budowie grzeją maszyny, materiał idzie w górę, za chwilę sama będą robic ocieplenia tynki i instalacje, bo mi ten skromny szacuneczek z wyliczeń nie wystarczy na fachowców jak tak im to będzie szło.... Nie kumam jednej rzeczy, dlaczego praktycznie tylko jeden bank może te wypasione kredyty udzielać. Brak konkurencji to katastrofa. I jeszcze jedno, chciałbym dać takiemu urzędasowi, co ustala te stawki za mter, żeby wybudował we Wrocławiu dom o pow 100m kw za 289 tyś.... Zaczynając od zera oczywiście, nie mając przyłączy a na działce ściernisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlpiak 19.04.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Komisja Sejmowa ds Infrastruktury zrobila 1wsze czytanie projektu zmiany ustawy o dofinansowaniu ble ble - była debata, kto ciekawy: http://orka.sejm.gov.pl/Biuletyn.nsf/wgskrnr5/INF-139 Szanse na te nowelizacje: "1.3 razy wskaznik" sa chyba spore - ministertstwo budownictwa popiera inicjatywe LPR, przeslali projekt do uzgodnien miedzyresortowych, rzad nie zajal jeszcze stanowiska, za jest tez SLD - ich posel wypowiadal sie w debacie. Pieniadze w budzecie sa, bo srodkow wydzielonych do Funduszu Doplat nie wydano. Co do monopolu PKO BP, to BGK wypowiadal sie 28 marca na komisji tak: Obecnie finalizujemy umowę z bankiem Pekao SA i z trzema dużymi bankami zrzeszającymi banki spółdzielcze. Chodzi o Mazowiecki Bank Regionalny, Polski Bank Spółdzielczości i Gospodarczy Bank Wielkopolski. Sądzimy, że od maja tego roku banki spółdzielcze otworzą swoje okienka. Oznacza to, że kredyt oferować będzie duża sieć banków spółdzielczych dysponująca ponad tysiącem oddziałów. Także Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa finalizuje zmiany polegające na przystosowaniu systemu. Sądzimy, że pierwsze wnioski kredytowe wpłyną już do nas ze SKOK z początkiem kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 19.04.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Co do monopolu PKO BP, to BGK wypowiadal sie 28 marca na komisji tak: Obecnie finalizujemy umowę z bankiem Pekao SA i z trzema dużymi bankami zrzeszającymi banki spółdzielcze. Chodzi o Mazowiecki Bank Regionalny, Polski Bank Spółdzielczości i Gospodarczy Bank Wielkopolski. Sądzimy, że od maja tego roku banki spółdzielcze otworzą swoje okienka. Oznacza to, że kredyt oferować będzie duża sieć banków spółdzielczych dysponująca ponad tysiącem oddziałów. Także Spółdzielcza Kasa Oszczędnościowo-Kredytowa finalizuje zmiany polegające na przystosowaniu systemu. Sądzimy, że pierwsze wnioski kredytowe wpłyną już do nas ze SKOK z początkiem kwietnia. To bardzo dobre informacje. Uważam, że marża PKO BP na poziomie 1,5% to lekka przesada. Mam nadzieję, że nadchodząca konkurencja to zmieni. ------------------------------------------------------------------------------------------------- Właśnie dzwoniłem do BGK. Od 1 maja wnioski kredytowe przyjmuje GBW, około 2 tyg później Bank Spółdzielczości i Mazowiecki. Na Pekao SA nie można za bardzo liczyć, ponieważ maja teraz na głowie sprawe połaczenia z PBK. Jeżeli ktoś z Was chce w najbliższych dniach brac kredyt, to radzę się wstrzymać. Być może PKO BP z powodu konkurencji lekko zmięknie. Taką nadzieję wyraziła też Pani z BGK z którą rozmawiałem. BGK wprowadzając innych, chce spowodowac, aby marża i prowizje podobne były jak przy zwykłych kredytach komercyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 19.04.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ja wreszcie po miesiącu oczekiwania podpisałem dziś umowę kredytową teraz tylko reszta formalności i jazda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 19.04.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 wielkie podziękowania dla czaja - poprawki przeszły dzięki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 19.04.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ja wreszcie po miesiącu oczekiwania podpisałem dziś umowę kredytową teraz tylko reszta formalności i jazda... No to gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.04.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 a u mnie był dzisiaj Pan rzeczoznawca z pkobp w celu stwierdzenia ze moj dom stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 20.04.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 a u mnie był dzisiaj Pan rzeczoznawca z pkobp w celu stwierdzenia ze moj dom stoi I co? Udało mu się dokonać stwierdzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 20.04.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 25.04.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 udało To fajnie! A u mnie zaraz 4 tydzień będzie jak czekam na wypis z ksiąg wieczystych.... Ciągle zapominam zadzwonić i zapytać. Może dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILA25 25.04.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 witammam takie pytanie. Ciocia mojego męża chce nas uczynić wspólwlascicielamijej dzialki na której stoi już jej dom. My nasz mamy wybudować w ogrodzie. czy w wpisie do księgi wieczystej staniemy sie wlaścicielami tylko gruntu czy też odrazu domu. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 26.04.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 witam mam takie pytanie. Ciocia mojego męża chce nas uczynić wspólwlascicielami jej dzialki na której stoi już jej dom. My nasz mamy wybudować w ogrodzie. czy w wpisie do księgi wieczystej staniemy sie wlaścicielami tylko gruntu czy też odrazu domu. ?? Wszystko zalezy co wpiszecie w akcie norarialnym. Jak tylko działkę, to będziecie włascicielami tylko działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 26.04.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 witam mam takie pytanie. Ciocia mojego męża chce nas uczynić wspólwlascicielami jej dzialki na której stoi już jej dom. My nasz mamy wybudować w ogrodzie. czy w wpisie do księgi wieczystej staniemy sie wlaścicielami tylko gruntu czy też odrazu domu. ?? Wszystko zalezy co wpiszecie w akcie norarialnym. Jak tylko działkę, to będziecie włascicielami tylko działki. BZDURA!! Jeśli nabywasz nieruchomość na współwłasność a nie odrębną, wydzieloną działkę to jesteś współwłaścicielem wszystkiego co sie na niej znajduje. Jeśli chcesz uniknąć takiej sytuacji to weź geodetę i odetnij ten fragment, który jest niezabudowany. Ciocia daruje wam konkretna działkę bez zabudowy. Natomiast jeśli tego nie uczynisz to daruje Ci udział i będziesz współwłaścicielem wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.04.2007 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 BZDURA!! No to przepraszam za pisanie pierdoł. Mogłem ugryźć się w język niż pisać coś, czego nie jestem pewien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.04.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 no ja podpisuję umowe po weekendzie.podobno od podpisania umowy bank ma 5 dni do wypłaty ale jakos cosik w to nie wierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 27.04.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 transzę wypłaca jak dostarczysz im:1. Odpis z księgi wieczystej o wpisie do hipoteki2. Opłacony PCC3. Cesię z polisy4. Opłacisz biegłego5. Opłacisz prowizję6. Inne pierdoły w zależności od specyfiki sytuacji Jeśli nie nastąpi wypłata kreydytu w ciągu 12 m-cy kredyt jest anulowany przy czym opłaty jakie poniosłeś do tego czasu nie są zwracane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.04.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 transzę wypłaca jak dostarczysz im: 1. Odpis z księgi wieczystej o wpisie do hipoteki 2. Opłacony PCC 3. Cesię z polisy 4. Opłacisz biegłego 5. Opłacisz prowizję 6. Inne pierdoły w zależności od specyfiki sytuacji Jeśli nie nastąpi wypłata kreydytu w ciągu 12 m-cy kredyt jest anulowany przy czym opłaty jakie poniosłeś do tego czasu nie są zwracane o prosze - mnie poinformowano iż wystarczy tylko papier iż złożyło sie w księgach wieczystych o zmianę (miałam inny bank na hipotece) o puntkach 2-6 nic nie wiem, mówionomi , że to się płaci podczas podpisywania umowy:< o polisie tez mi nic nie mówiono - mówisz o polisie na zycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 28.04.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 u nas była polisa z ubezpieczenia domu co do polisy na życie to nie wiem u nas tego nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 29.04.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Ja atakuję zaraz po długim łikendzie. Dłużej czekać nie mogę, bo ustaliłem juz terminy na instalatora, wykończeniówkę, a sianka niet. Jak ja nie cierpię kredytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts