uranos 23.06.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 serdeczne pozdrownienia dla ekipy PKO BP I odzział w Piotrkowie Tryb. fachowość + obsługa = zadowolenie klienta po drugiej transzy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 26.06.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 A możecie mi wytłumaczyć dlaczego pracownicy banku PKO BP w Krosnie odradzaja mi ten kredyt?? Caly czas zasłaniaja sie tym że jest wyższe oprocentowanie i nikt pzredemna go u nich jeszce nie brał. Czy to wyższe oprocentowanie az tak niekozystnie wpływa w dłuższej perspektywie, czy może bankowcy boja sie papierków? Szlag mnei trafia bo projekt domu wybierałem z myślą o tym kredycie a teraz nagle pan z banku mowi żeby nei brać bo nie ma sensu!!. I jeszce jedno czy wcześniejsza spłata tego kredytu jest płatna?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 26.06.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 1. Nie wiem dlaczego. 2. W sumie nie tak dawno pisałam, że ten kredyt zaczyna mnie wkurzać, jest jedno ale. Jesli RPP podniesie stopy procentowe (zwiększy się WIBOR), to automatycznie dopłata będzie większa - zawsze jest to jakaś mała ochrona (bo druga część jest oprocentowana według normalnej stawki). 3. O szybszej spłacie kredytu pisaliśmy we wcześniejszych postach i chyba wszyscy, którzy zaciągnęli ten kredyt planują spłatę po ośmiu latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 26.06.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 bo jest - w sumie droższy- daje go pkobp czyli o Dżizus- daje go równieżw pieknym teamie BGK czyli drugi Dżizus- bo bankowośc elektroniczna w pkobp polega na tym, ze dostałam poczta polecenie zapłaty przelewem na poczcie (a miało sie samo "ściągać" z konta....)- jak nie spłacisz dwoch rat to nie ma monitowania i układania sie z bankami (bo masz ich wtedy 2) tylko od razu w ciagu 7 dni oddawaj albo dowidzenia- bo wymaga potwornie dużo papierów, - bo wlecze się jak nie powiem co z czego (u mnie jedyne 2.5 miesiąca)- bo człowiek ma podświadomie wraŻenie, ze zaraz nastąpi cos niespodziewanego (niemiłego) z tym kredytem- bo nie można go podwyższyć- bo trzeba się nagimnastykować przy kosztorysie (a i tak mi zakwestionowali schody zewnętrzne......o 500zł)- bo ogólnie jeśli go nie spłacisz w ciągu 8 lat to w sumie sie tracija bym go drugi raz nie brała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 26.06.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 bo jest - w sumie droższy - daje go pkobp czyli o Dżizus - daje go równieżw pieknym teamie BGK czyli drugi Dżizus - bo bankowośc elektroniczna w pkobp polega na tym, ze dostałam poczta polecenie zapłaty przelewem na poczcie (a miało sie samo "ściągać" z konta....) - jak nie spłacisz dwoch rat to nie ma monitowania i układania sie z bankami (bo masz ich wtedy 2) tylko od razu w ciagu 7 dni oddawaj albo dowidzenia - bo wymaga potwornie dużo papierów, - bo wlecze się jak nie powiem co z czego (u mnie jedyne 2.5 miesiąca) - bo człowiek ma podświadomie wraŻenie, ze zaraz nastąpi cos niespodziewanego (niemiłego) z tym kredytem - bo nie można go podwyższyć - bo trzeba się nagimnastykować przy kosztorysie (a i tak mi zakwestionowali schody zewnętrzne......o 500zł) - bo ogólnie jeśli go nie spłacisz w ciągu 8 lat to w sumie sie traci ja bym go drugi raz nie brała. Nie zgadzam się z niektórymi punktami: -droższy- na pewno od kredytów w walucie obcej - ale liczy sie rozliczenie koncowe, a trudno jest przewidzieć co będzie działo się z walutą za 5 czy 10 lat, jesli chodzi o kredyty złotowe wychodzi dość ciekawie - zwłaszcza dla tych co mają mały domek i zero wkładu własnego, - kredytu udziela nie tylko PKO BP, cała lista banków jest na stronie BGK- nie znam oferty ale pewnie jest niewiele lepsza - nikt ostatnio w tym wątku nie chwalił się jak to jest w innych bankach, - polecenie zapłaty - dokładnie tak brzmiąca nazwa operacji - polega na ściąganiu płatności z rachunku bezpośrednio przez wierzyciela, do tego potrzebna jest zgoda dłużnika czyli Twoja i złożenie dyspozycji w banku (raz), - papierów wymagano u mnie tyle samo co przy standardowym kredycie, - kredyt przyznano i wypłacono w ciągu 14 dni- być może byłoby szybciej ale nie miałam czasu, - można go podwyższyć, - kosztorys - tak jak przy zwykłym kredycie z ta różnicą, że do wkładu własnego nie doliczają działki budowlanej, Xena chyba Cię zdenerwowali w tym banku, ale to jest typowo wina pracowników....... ; ja wcześniej opisywałam swoją historię, ale zmieniłam bank i z samej obsługi jestem narazie zadowolona, a historie z kredytem wyjdą w praniu..... Uffff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 26.06.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Ja idę pytać o kredyt z dopłatami do Pekao SA. Dam znac na forum jak to u nich wygląda. Na stronach BGK piszą, że wnioski można składać od 2 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HORBATKA 27.06.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam serdecznie!!! Mam prośbę o przesłanie na maila jakiegokolwiek kosztorysu oraz słynnego kalkulatora, który liczy dopłaty. Rozważam właśnie ten kredyt, a jak się poprawnie robi kosztorys nie mam zielonego pojęcia. Budujemy w Rokietnicy pod Poznaniem. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc AGA [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaB 27.06.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 bo jest - w sumie droższy - daje go pkobp czyli o Dżizus - daje go równieżw pieknym teamie BGK czyli drugi Dżizus - bo bankowośc elektroniczna w pkobp polega na tym, ze dostałam poczta polecenie zapłaty przelewem na poczcie (a miało sie samo "ściągać" z konta....) - jak nie spłacisz dwoch rat to nie ma monitowania i układania sie z bankami (bo masz ich wtedy 2) tylko od razu w ciagu 7 dni oddawaj albo dowidzenia - bo wymaga potwornie dużo papierów, - bo wlecze się jak nie powiem co z czego (u mnie jedyne 2.5 miesiąca) - bo człowiek ma podświadomie wraŻenie, ze zaraz nastąpi cos niespodziewanego (niemiłego) z tym kredytem - bo nie można go podwyższyć - bo trzeba się nagimnastykować przy kosztorysie (a i tak mi zakwestionowali schody zewnętrzne......o 500zł) - bo ogólnie jeśli go nie spłacisz w ciągu 8 lat to w sumie sie traci ja bym go drugi raz nie brała. tu bym jeszcze dodał, że jest możliwość spłaty tylko w ratach malejących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 28.06.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 jeśli dobrze pamiętam to ustawa dopuszcza spłatę w ratach równych. byłoby to korzystniejsze z punktu widzenia dopłat do odsetek ale na razie chyba żaden bank tego nie ma w swojej ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaB 28.06.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 jeśli dobrze pamiętam to ustawa dopuszcza spłatę w ratach równych. byłoby to korzystniejsze z punktu widzenia dopłat do odsetek ale na razie chyba żaden bank tego nie ma w swojej ofercie ustawa dopuszcza ale banki nasze kochane niestety nie mają takiej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.06.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 alkman powiem w skrócie -wspomniany wniosek o przelew z konta złożyłam miesiąc temu (kredyt dostałam 2 tygodnie temu) - ale to rozumiem w ciagum miesiaca nie da rady takich operacji zrbic - to za krotko minelo....- trwało to u mnie wszytsko SKANDALICZNIE (i) długo - kredyt jest z oprocentowaniem zmiennym także również nie wiesz co będzie za lat X do tego dochodzi UWAGA przeliczenie (napewno bardzo korzystne) po wejściu do strefy Euro- mojego nie można podwyższyć - słowa kompetentnego banku pkobp- kosztorys jest inny niz w innych bankach (patrz wskaźniki w których trzeba sie zmieścić)- lista BGK fajnie, ale mieszkam we wrocku więc będzie mi trudno brac kredyt w społdzielczym banku w jarocinie to nie jest mój pierwszy kredyt bankowy także mam porównaniei w jego wyniku pkobp wypadł niecelująco....naprawde drugi raz bym go nie brała równiez dlatego, ze miałam do wyboru tylko pkobp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMuras 01.07.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 jeśli dobrze pamiętam to ustawa dopuszcza spłatę w ratach równych. byłoby to korzystniejsze z punktu widzenia dopłat do odsetek ale na razie chyba żaden bank tego nie ma w swojej ofercie ustawa dopuszcza ale banki nasze kochane niestety nie mają takiej opcji Z tego co pamiętam to chyba jedną z nielicznych przewag SKOKów nad POKBP było to, że w SKOKach można było brać raty równe (ale głowy za to nie daję, piszę z pamięci) A tak przy okazji: są nowe wskażniki za m2; ale praktycznie wszystkie takie jak w poprzednim kwartale (niestety); jedynie dla pomorskiego trochę wzrosły...http://www.bgk.com.pl/druki/rns_wskaznik4.xls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 01.07.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Oświeccie mnie. Te kwoty wskażników to netto czy brutto?I skąd ja mam wiedzieć ile kosztować mnie będzie metr domu?Bo to o to chodzi???(przepraszam może było,ale tym kredytem zaczęlam się dopiero interesować).No i jeszcze jedno-pani z pko bp rzekła, -w co nie bardzo jej uwierzyłam-że aby się o niego starać nie można być właścicielem żadnej nieruchomości.Mam działkę i mieszkanie do sprzedania.Pani od razu mnie wyeliminowała,bo posiadam działkę.Nie douczona była? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 01.07.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 wyjątkowo douczonajak masz mieszkanie to tego wspaniałego kreydtu nie dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 02.07.2007 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Ale pani wiedziała,że mieszkanie do momentu podpisania umowy ma być sprzedane .Czepiła się działki!3 razy ją o to pytałam.Powiedziała,że nie można być włascicielem żadnej nieruchomości,nawet działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 02.07.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Ale pani wiedziała,że mieszkanie do momentu podpisania umowy ma być sprzedane .Czepiła się działki!3 razy ją o to pytałam.Powiedziała,że nie można być włascicielem żadnej nieruchomości,nawet działki Działka może być. Ja mam działkę i stojący na niej dom - w budowie, a właściwie w wykończeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hunters 02.07.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witam wszystkich czekających na kredyt z dopłatami u konkurencji. Byłem dziś w PKO SA. Pani od kredytów poinformowała mnie,że własnie od dziś weszło zarządzenie, iż mają pozwolenie na udzielanie kredytów z dopłatami. Niestety szczegóły będzie znała pod koniec tygodnia. Mam nadzieję, że będą mieli lepsze warunki od PKO BP. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 03.07.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam wszystkich czekających na kredyt z dopłatami u konkurencji. Byłem dziś w PKO SA. Pani od kredytów poinformowała mnie,że własnie od dziś weszło zarządzenie, iż mają pozwolenie na udzielanie kredytów z dopłatami. Niestety szczegóły będzie znała pod koniec tygodnia. Mam nadzieję, że będą mieli lepsze warunki od PKO BP. Pozdrawiam Widzę, że kolega też z Wlkp. Z niecierpliwością będę czekał na newsy dotyczące Pekao SA. Oczywiście też będę pisał, o tym, co już wiem. P.s. Kolega pytał o ten kredyt w Poznaniu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGKA 03.07.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Kredyt w PEKAO SA do wyboru dwie opcje:1) prowizja 0% marża 1,72)prowizja 0,75% marża 1,45 Ta druga opcja podobno wychodzi lepiej niż PKO, pozatym rozliczanie transz bez faktur tylko na podstawie kontroli na budowie koszt jednorazowy za wszystkie kontrole 186 zł, nieobowiazkowe ubezpieczenie od utraty pracy,przy kredycie do 200 000 nie ma obowiazku wyceny nieruchomosci. Myślę ze warto pod warunkiem spłaty kredytu po upływie ośmiu lat. Są to informacje wstępne uzyskane telefonicznie, wybieram się osobiście na porównanie oferty standardowej i tej z dopłatą.Info z Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlpiak 03.07.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Agka, dopytaj przy okazji o raty rowne, prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts