Vafel 17.02.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Hmm... no to ktoś mnie w błąd wprowadził. Przepraszam. Ale reszta mam nadzieję się zgadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 17.02.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Reszta okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 18.02.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Czy ktos posiada informację kiedy nowe banki przystapią do programu RnS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.02.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Mam stan surowy zamkniety ,chcę wziaść kredyt na 120 tyś .Czy prawdą jest to ze bank weżmie pod uwagę mój wkład własy czyli wartość działki+wartość stanu surowego + kwota kredytu jaka chce pozyczyć i dopiero sprawdza czy zmieszcze sie w kwocie za metr które ustalił rząd ?Czy tylko te 120 tyś sie liczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.02.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Nie ma znaczenia czy masz rozpoczętą budowę, czy nie. Bank policzy wartość Twojej nieruchomości po wybudowaniu domu (czyli wartość działki + wartość tego, co już masz wybudowane + wartość kredytu), to podzieli przez 138 m2 i wyjdzie cena za metr. Jeśli będzie wyższa niż wskaźnik, to z dopłat nici. Spoko juz znalazłam ...to z dopłat dupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 24.02.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Nie ma znaczenia czy masz rozpoczętą budowę, czy nie. Bank policzy wartość Twojej nieruchomości po wybudowaniu domu (czyli wartość działki + wartość tego, co już masz wybudowane + wartość kredytu), to podzieli przez 138 m2 i wyjdzie cena za metr. Jeśli będzie wyższa niż wskaźnik, to z dopłat nici. Spoko juz znalazłam ...to z dopłat dupa Tutaj należy się małe sprostowanie. Jak mnie poprawili inni forumowicze - wartość działki się nie liczy, więc bank weźmie pod uwagę tylko wartość tego, co masz już wybudowane + wartość kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.02.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Nie ma znaczenia czy masz rozpoczętą budowę, czy nie. Bank policzy wartość Twojej nieruchomości po wybudowaniu domu (czyli wartość działki + wartość tego, co już masz wybudowane + wartość kredytu), to podzieli przez 138 m2 i wyjdzie cena za metr. Jeśli będzie wyższa niż wskaźnik, to z dopłat nici. Spoko juz znalazłam ...to z dopłat dupa Tutaj należy się małe sprostowanie. Jak mnie poprawili inni forumowicze - wartość działki się nie liczy, więc bank weźmie pod uwagę tylko wartość tego, co masz już wybudowane + wartość kredytu. dziś mi tak w open f.. powiedzieli .Jutro zadzwonie do banku i sie dowiem :)Nadzieja wróciła ........obys miał racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 25.02.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 alez te dopłaty to super sprawa biorę 70tys a spłacam ponad 160tys normalnie cud miós i orzeszki przy takim oprocentowaniu to gdyby mnie bylo stac wzialbym normalny kredyt na mniej lat i wyszło by o wiele wiele mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 25.02.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ludziska a w jakim banku bierzecie te kredyty? pko bp, czy pko s.a, czy może jeszcze gdzie indziej i jaka jest różnica? proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 25.02.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Mam jeszcze pytanko-czy ktoś już spłaca taki kredyt i czy mógłby coś na ten temat powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 25.02.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Jeszcze jedna wątpliwość się nasunęła- mianowicie czy dopłatę liczyć powinniśmy od powierzchni netto ( h>1,90 m)- w naszym przypadku 93,9 m2, czy też od powierzchni netto 137,7 m2. Spora różnica w dopłacie byłaby prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
depcioch 25.02.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 witam serdecznie!Powiedzcie mi jak to jest z tą marżą w przypadku kredytów z dopłatą. Czy jest jakaś górna granica marży czy bak może sobie dowolnie to ustalić? we wcześniejszych wpisach spotkałem kilka razy wpis marża 1,45% - czy to standart?Dzieki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 25.02.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 W Pekao SA są dwie opcje:marża 1,45 i prowizja bodajże 0,75 lub marża chyba 1,75 i brak prowizji W PKO BP marża niby jest do negocjacji, ale w praktyce wychodzi się od 2% i ciężko zejść poniżej 1,8% (to jeszcze zależy od LTV i od tego czy zdecydujesz się na inne produkty banku - konto, kartę kredytową itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 25.02.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Vafel a ty masz kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
depcioch 25.02.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 dzięki Vafel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 25.02.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Nie mam (jeszcze). Ale na 99% będę brał z dopłatami w Pekao SA. Wniosek złożyłem w zeszłym tygodniu, a dziś zapłaciłem za wycenę nieruchomości (832 zł - zdzierstwo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaslod 25.02.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 W Pekao SA są dwie opcje: marża 1,45 i prowizja bodajże 0,75 lub marża chyba 1,75 i brak prowizji a co jest korzystniejsze, niższa marża i prowizja, czy wyższa marża ale brak prowizji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadia1719504470 25.02.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 niższa marża i prowizja 0,75prowizje płacisz jednorazowo a marże doliczaja do kwoty kredytu, ale bank proponuje dwie opcje, więc jak ktoś nie ma na prowizje to wybiera bez prowizji i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 25.02.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Nie mam (jeszcze). Ale na 99% będę brał z dopłatami w Pekao SA. Wniosek złożyłem w zeszłym tygodniu, a dziś zapłaciłem za wycenę nieruchomości (832 zł - zdzierstwo). A jaka kwota kredytu ? Ja jutro ide do banku ..obczaić wszystkie szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 25.02.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 jak nam babka ostatnio wyliczyła oprocentowanie 10,90 na 70tys to niewiemy czy mamy się śmiać czy płakać, czy rzeczywiscie teraz jest tak wysoki procent?bo powiem szczerze ze babka w banku pracuje a nieorientuje się w kredytach z dopłatą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts