kattharina 06.03.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Kurde, pierwszy raz w życiu nam się trochę upiekło Złożyliśmy wniosek do Pekao SA 26 lutego, a tu babka z do nas dzisiaj zadzwoniła, że od 1 Marca poszły marże w górę wynoszą 2,1% Nie wiem co się dzieje na tym rynku finansowym, ale to jest istna masakra Wycenę zrobiliśmy sami za 600 zł, ale Pekao za kontrolę zażyczyło sobie 168 zł, tak więc niewiele taniej wyszło niż jakbyśmy robili wycenę przez Pekao A jeszcze nie wiem, czy jej czasem nie podważą Jak na razie czekamy na kontrolę i potem decyzja. Złożyliśmy jeszcze wnioski w ING (marża 1,2) i w DB w Euro (marża 1,5% bądź 1% jak weźmie się pakiet oszczędnościowy), na razie zobaczymy czy w jakimś banku decyzja będzie pozytywna i wtedy będziemy myśleć, który wziąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 06.03.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 My odpuszczamy do wrzesnia .Teraz mam stan surowy z oknami i wszystkimi instalacjami doprowadzonymi do budynku .Do wrzesnia uciułamy na tynki instalecje i wylewki i instalacje po domu ,a potem sie zobaczy ....moze wkoncu wejda te zapowiadane nowe banki do programu RnS i bedzie lepiej .W koncu mieszkać mamy gdzie ...Bedę sledzić watek .Życzę powodzenia i trafnych decyzji :)Pozdrawiam Dostalismy pozytywna decyzje kredytowa...ciężko sie zdecydowac ... jakie warunki konkretnie dostaliście? a z tą decyzją to rzeczywiście człowiek ma dylematy, ja wiem jedno że dzieci nam rosną a w jednym pokoju gnieździć się nie mam zamiaru, a ciułać grosz do grosza to można do końca życia i wiele pozostanie do życzenia, a kredyt bierzesz ale przynajmniej wiesz potem na co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 06.03.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 słyszeliście? Trzy kolejne banki: Lukas, Invest Bank i mBank mają w przyszłym tygodniu podpisać z Bankiem Gospodarstwa Krajowego umowę umożliwiająca im sprzedaż kredytów z dopłatą - donosi "Gazeta Prawna". Chodzi o tzw. program "Rodzina na swoim", dzięki któremu możemy zaoszczędzić nawet na 100 tysięcy złotych. czytaj dalej...REKLAMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 06.03.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 My odpuszczamy do wrzesnia .Teraz mam stan surowy z oknami i wszystkimi instalacjami doprowadzonymi do budynku .Do wrzesnia uciułamy na tynki instalecje i wylewki i instalacje po domu ,a potem sie zobaczy ....moze wkoncu wejda te zapowiadane nowe banki do programu RnS i bedzie lepiej .W koncu mieszkać mamy gdzie ...Bedę sledzić watek .Życzę powodzenia i trafnych decyzji :)Pozdrawiam Dostalismy pozytywna decyzje kredytowa...ciężko sie zdecydowac ... jakie warunki konkretnie dostaliście? a z tą decyzją to rzeczywiście człowiek ma dylematy, ja wiem jedno że dzieci nam rosną a w jednym pokoju gnieździć się nie mam zamiaru, a ciułać grosz do grosza to można do końca życia i wiele pozostanie do życzenia, a kredyt bierzesz ale przynajmniej wiesz potem na co marża 2,1 ,prowizja 1 % Ale wchodza nowe banki!!Ej moze cos taniej bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabol 07.03.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 aha i jeszcze jedno LUDZIE KOCHANI NIE TRAKTUJCIE AKTUALNYCH STÓP PROCENTOWYCH PODANYCH W BANKU JAK WYROCZNIĘ. to się inaczej liczy. w tym kredycie stopa procentowa zmienia się co 3 miesiące i porównywanie jej z bieżącym oprocentowaniem innego kredytu jest BEZ SENSU - NIE RÓBCIE TEGO!!!!!. ten kredyt naprawdę się zaje... OPŁACA. Artykuł jest trochę stary (17 II 2009) jak na obecną dynamikę rynku kredytowego , ale daje odpowiedź na pytanie czy warto brać kredyt z dopłatami i jakie są (a właściwie były 2,5 tygodnia temu) różnice pomiędzy poszczególnymi bankami udzielającymi kredytu z dopłatami: http://wiadomosci.onet.pl/1918245,10,item.html Jest tam tylko błąd w przykładzie - dla Banku Pocztowego nie dodano raty odsetkowej do kapitałowej i w efekcie wyszło, że rata całkowita w BP wynosi 1054 zł, a w PKO BP 1713 (!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabol 07.03.2009 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 A przy okazji taka uwaga odnośnie kwoty kredytu. Szacunki kosztorysowe, szczególnie jeśli kredyt bierze się na początku budowy, mogą rozminąć się z rzeczywistością. Rozumiem, tych którzy w obawie przed kredytem, starają się zbić kwotę, ale pamiętajcie, że w przypadku kredytu z dopłatami zwiększenie kwoty po podpisaniu umowy, w przeciwieństwie do zwykłych kredytów hipotecznych, jest dużo trudniejsze, o ile w ogóle możliwe - brak jest zapisów w umowie odnśnie tych spraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 08.03.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 A przy okazji taka uwaga odnośnie kwoty kredytu. Szacunki kosztorysowe, szczególnie jeśli kredyt bierze się na początku budowy, mogą rozminąć się z rzeczywistością. Rozumiem, tych którzy w obawie przed kredytem, starają się zbić kwotę, ale pamiętajcie, że w przypadku kredytu z dopłatami zwiększenie kwoty po podpisaniu umowy, w przeciwieństwie do zwykłych kredytów hipotecznych, jest dużo trudniejsze, o ile w ogóle możliwe - brak jest zapisów w umowie odnśnie tych spraw. ja tego chyba nie rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 08.03.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witaj .O to chodzi ze jak złozysz wniosek kredytowy np .na 200 tys i dostaniesz juz ten kredyt ,to jak w trakcie budowy okaze sie ze brakuje ci np 20 tys to nie ma możliwosci podniesienia kwoty kredytu o te 20 tys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 08.03.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 aha i jeszcze jedno LUDZIE KOCHANI NIE TRAKTUJCIE AKTUALNYCH STÓP PROCENTOWYCH PODANYCH W BANKU JAK WYROCZNIĘ. to się inaczej liczy. w tym kredycie stopa procentowa zmienia się co 3 miesiące i porównywanie jej z bieżącym oprocentowaniem innego kredytu jest BEZ SENSU - NIE RÓBCIE TEGO!!!!!. ten kredyt naprawdę się zaje... OPŁACA. Artykuł jest trochę stary (17 II 2009) jak na obecną dynamikę rynku kredytowego , ale daje odpowiedź na pytanie czy warto brać kredyt z dopłatami i jakie są (a właściwie były 2,5 tygodnia temu) różnice pomiędzy poszczególnymi bankami udzielającymi kredytu z dopłatami: http://wiadomosci.onet.pl/1918245,10,item.html Jest tam tylko błąd w przykładzie - dla Banku Pocztowego nie dodano raty odsetkowej do kapitałowej i w efekcie wyszło, że rata całkowita w BP wynosi 1054 zł, a w PKO BP 1713 (!). Nie wiem czy artykuł był stary nie doszukałam sie daty .Był kilka dni temu na stronach dziennik -gospodarka . szukałam go teraz ale nie mogę znależ ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 08.03.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Znalazłam http://www.dziennik.pl/gospodarka/article335274/Gdzie_szukac_mieszkania_z_doplata_do_kredytu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 08.03.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witaj .O to chodzi ze jak złozysz wniosek kredytowy np .na 200 tys i dostaniesz juz ten kredyt ,to jak w trakcie budowy okaze sie ze brakuje ci np 20 tys to nie ma możliwosci podniesienia kwoty kredytu o te 20 tys . aha kumam , to trzeba ukryć trochę więcej w kosztorysie, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 08.03.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 pati a Wy w końcu zdecydowaliście sie na kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 08.03.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witaj .O to chodzi ze jak złozysz wniosek kredytowy np .na 200 tys i dostaniesz juz ten kredyt ,to jak w trakcie budowy okaze sie ze brakuje ci np 20 tys to nie ma możliwosci podniesienia kwoty kredytu o te 20 tys . aha kumam , to trzeba ukryć trochę więcej w kosztorysie, tak? Tak . Mamy jutro dać odpowiedz ....ale raczej sie wstrzymamy .Mielismy brać 130 tys ..jak wszytko dobrze nam wypali to w wrzesniu musiała bym brac 80 tyś. Obawiam sie tylko co sie stanie z warunkami kredytu do tego czasu :(Moze byc lepiej a równie dobrze gorzej ... Troche mnie czas goni bo córka od wrzesnia zapisana jest do szkoły 1 klasy w miejcowości gdzie sie budujemy ....Ale naszczescie to tylko 15 minut drogi samochodem od dotychczasowego miejsca zamieszkania wiec zawsze moge jak dowozic jakiś czas ... Sama nie wiem co robic ....mąż mnie namawia by odpuścić do wrzesnia i jeszcze popracowac ile wlezie i podciagnąc budowe ile sie da ....a jak bedzie kiepsko to kredyt mozna w każdej chwili wziąść (tylko własnie nie wiadomo z jakimi warunkami )Mam metlik w głowie .. Beti wy o jaka kwote sie staracie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 08.03.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witaj .O to chodzi ze jak złozysz wniosek kredytowy np .na 200 tys i dostaniesz juz ten kredyt ,to jak w trakcie budowy okaze sie ze brakuje ci np 20 tys to nie ma możliwosci podniesienia kwoty kredytu o te 20 tys . aha kumam , to trzeba ukryć trochę więcej w kosztorysie, tak? Tak . Mamy jutro dać odpowiedz ....ale raczej sie wstrzymamy .Mielismy brać 130 tys ..jak wszytko dobrze nam wypali to w wrzesniu musiała bym brac 80 tyś. Obawiam sie tylko co sie stanie z warunkami kredytu do tego czasu :(Moze byc lepiej a równie dobrze gorzej ... Troche mnie czas goni bo córka od wrzesnia zapisana jest do szkoły 1 klasy w miejcowości gdzie sie budujemy ....Ale naszczescie to tylko 15 minut drogi samochodem od dotychczasowego miejsca zamieszkania wiec zawsze moge jak dowozic jakiś czas ... Sama nie wiem co robic ....mąż mnie namawia by odpuścić do wrzesnia i jeszcze popracowac ile wlezie i podciagnąc budowe ile sie da ....a jak bedzie kiepsko to kredyt mozna w każdej chwili wziąść (tylko własnie nie wiadomo z jakimi warunkami )Mam metlik w głowie .. Beti wy o jaka kwote sie staracie? myśleliśmy o 160 tys, bo z tego co mamy to możne uda nam się dach zrobić , na oka chyba już nie starczy, chociaż pewności nie mam, wiec ten kredyt na wykończeniówkę będzie, trochę kasy poszło na uzbrojenie działki-gdyby ni to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 08.03.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Wiem co to znaczy uzbrajac działkę .W listopadzie ciglismy wode i kanalizacje oraz prad .Na same te media poszło 19 tys :(Kupa kasy .Ale cieszy ze media sa juz w domu ..tylko rozprowadzac ..Beti duzy macie dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 08.03.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Wiem co to znaczy uzbrajac działkę .W listopadzie ciglismy wode i kanalizacje oraz prad .Na same te media poszło 19 tys :(Kupa kasy .Ale cieszy ze media sa juz w domu ..tylko rozprowadzac .. Beti duzy macie dom ? to link do naszego domku http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=332&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=codzienny&symbol=&x=0&y=0&nr=0 nie wiem czy dobrze wkleiłam w każdym razie domek nieduży, powierzchnia domu ok 94 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 08.03.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 patrze teraz że ten pocztowy ma najniższą marżę, dlaczego nikt nie bierze w tym banku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 08.03.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Projektu nie widac to codzienny c117? Wcale nie taki malutki ten domek .. Ja pamietam jak kupowałam projekt to widze 112 m2 -mysle sobie spoko mały domek a tu po dodaniu pomieszczeń gospodarczych ,garazy garderoby wyszło 143m2 do tego czesciowe podpiwniczenie bo działka krzywa i kolejne 60 m2piwnicy .. A miał byc malutki domek Do banku banku pocztowego złozyłam wniosek przez net i nikt sie nie odezwał .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 08.03.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 moze dlatego ze ten pocztowy taki popularny niejest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 09.03.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Projektu nie widac to codzienny c117? Wcale nie taki malutki ten domek .. Projektu nie widać, bo w linku jest na końcu przecinek - jak go usuniesz link zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts