madaslod 07.04.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Z tymi zarobkami jest jeszcze taka kwestia ze bank żąda historii z rachunku konta, jeżeli pracodawca wyplaca ci dodatkowe pieniądze pod stołem to raczej ci to nie przejdzie, ze chyba całosc wpłaca ci na konto, wtedy to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 07.04.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 co do umowy to niestety bank patrzy na to czy umowa na czas określony czy nie, od nas zazyczyli sobie zeby meza umowa została przedłuzona, natomiast w pko bp niezadali od nas wyciagu z konta, no i oczywiście ważne są zarobki przedstawione w zaswiadczeniu o zarobkach, jednego czego podono bank niesprawdza to ilosc dzieci na utrzymaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 07.04.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 a czy jest mozliwosc "skonsolidowania" kredytów hipotecznych które równiez mam w PKOBP (ja oraz rodzice i teściowie) którzy by łaczyli ze mna dochody abym miła większa zdolnośc ???????????????? a mozna łaczych dochody z rodzicami/tesciami ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 07.04.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 a czy jest mozliwosc "skonsolidowania" kredytów hipotecznych które równiez mam w PKOBP (ja oraz rodzice i teściowie) którzy by łaczyli ze mna dochody abym miła większa zdolnośc ???????????????? a mozna łaczych dochody z rodzicami/tesciami ????? W tej chwili obecnej do kredytów z dopłatą nie ma takiej możliwości, ale zapowiada się zmiana przepisów i wówczas może taka opcja przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 08.04.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 nie ma mozliwosci konsolidacji oraz łaczenia dochodów ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 08.04.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 nie ma mozliwosci konsolidacji oraz łaczenia dochodów ?????? Poczytaj sobie o warunkach udzielenie kredytu z dopłatą: http://www.rodzinanaswoim.pl/tresc/80/3/ Co do łączenia dochodów: Jeśli w ocenie instytucji udzielającej kredyty z dopłatami Skarbu Państwa w ramach programu "Rodzina na swoim" docelowy kredytobiorca (tj. małżeństwo lub osoba samotnie wychowująca dziecko) nie posiada wymaganej zdolności kredytowej, do umowy o kredyt preferencyjny mogą przystąpić inne osoby, które są spokrewnione lub spowinowacone z docelowym kredytobiorcą (np. rodzeństwo, rodzice, ojczym, macocha, teściowie, krewni). Co do konsolidacji to odpada. Kredyt z dopłatą może być przeznaczony tylko na kupno/budowę domu/mieszkania. Nie może być przeznaczony na spłatę innego kredytu/innych kredytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 10.04.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Witam wszystkich.Jesteśmy również zainteresowani kredytem z dopłata.Mamy już stan surowy i niedługo będziemy kładli więżbe.Na reszte chcemy wziąść kredyt.W związku z tym mam pytanie.Czy kosztorys dla banku robiliście sami czy robił wam kierownik budowy?Bank dla ,ktorego potrzebujemy kosztorys to PKO BP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 10.04.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 kierownik budowy robi kosztorys, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 10.04.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. Jesteśmy również zainteresowani kredytem z dopłata. Mamy już stan surowy i niedługo będziemy kładli więżbe. Na reszte chcemy wziąść kredyt.W związku z tym mam pytanie. Czy kosztorys dla banku robiliście sami czy robił wam kierownik budowy? Bank dla ,ktorego potrzebujemy kosztorys to PKO BP Kosztorys robił nam kier bud, potem i tak go poprawialiśmy po naszemu, poza tym pani w banku nam pomogła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 10.04.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. Jesteśmy również zainteresowani kredytem z dopłata. Mamy już stan surowy i niedługo będziemy kładli więżbe. Na reszte chcemy wziąść kredyt.W związku z tym mam pytanie. Czy kosztorys dla banku robiliście sami czy robił wam kierownik budowy? Bank dla ,ktorego potrzebujemy kosztorys to PKO BP Kosztorys robił nam kier bud, potem i tak go poprawialiśmy po naszemu, poza tym pani w banku nam pomogła a to wy juz kredycid dostaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 11.04.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Wczoraj złożyliśmy ostatnie papierki a we wtorek ma iść do rozpatrzenia, ale składamy jeszcze jeden wniosek do BOŚ-maja niezłe warunki, jeden minus że trzeba oszacować nieruchomość-bagatela 900 zł . no ale złożyć chyba trzeba, chociaż szkoda mi kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 23.04.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Płaciliście swojemu kierownikowi za zrobienie kosztorysu?Jeżeli tak to ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 23.04.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Płaciliście swojemu kierownikowi za zrobienie kosztorysu? Jeżeli tak to ile? Kosztorys zrobiłem sam. Kierownik tylko podpisał. Za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 23.04.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Płaciliście swojemu kierownikowi za zrobienie kosztorysu? Jeżeli tak to ile? my nie płaciliśmy nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 23.04.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 wydaje mi sie ze kierownik niepowinien nic wziasc, od nas niewzial, wkocnu za cos mu placisz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 24.04.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Kuźwa......od nas chce 200 zł, no i co trzeba płacić.Myślę,że jak bym sama zrobiła to i tak skasowałby za postawienie pieczątki. Tak to jest jak się mieszka w malej miejscowości i nie ma się wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 24.04.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 200 zł niezła stawka miałem to szczęście, że sam robiłem a kierownik tylko podpisał. Troszkę podpowiedział i poszło do banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 27.04.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Dziś dzwoniła Pani z PKO BP i.... DOSTALIŚMY KREDYYYYYYYT !!!!!!!! Jeszcze tylko jeden malutki papierek i podpisujemy umowę. Prowizja 1,2% marża 1,8% całkiem znosnie. Pozdrawiamy. Napiszemy po wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 29.04.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Byłem pytać się w PKOBP, taj jak powyżej: marża 1,8% + Wibor s3M, prowizja 1,2%. Mam jednak pytanie okołokredytowe, czy skoro bank nie wymaga faktur (taką odpowiedź uzyskałem w PKOBP) to czy faktura za wybudowanie stanu surowego zamkniętego jest do czegoś potrzebna? PozdarwiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 29.04.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 chyba tylko dla ciebie w PKO kolejne transze sa wypłacane na podstawie wizyty pani/pana z PKO który robi zdjecia i potwierdza czy "zakladany" etap prac został zrobiony i wówczas dostajesz koljena kasiorke oczywiscie za ta wizyte płacisz (niepamaietam ile ale cos okolo 200-300zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts