Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

HURA !!! DOPŁATA DO KREDYTÓW

marcin_budowniczy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Mam pytanie do biorących kredyt w PKO BP.

Na jakim poziomie ustalają wkład własny od którego już nie trzeba płacić ubezpieczenia od brakującego wkładu 10% czy 20%?

minimum 20%

3 m-ce temu braliśmy ten kredyt w PKO BP i było 10%. W PEKAO SA - 20%. Może teraz się coś zmieniło...

fajnie, tylko chce zobaczyc te raty po 8-latach jak juz nie bedzie dopłat :lol:

np. jak ktos wezmie kredyt 300tys zł

po 8 latach mozesz splacic kredyt innym kredytem i problemu niewidze

Żeby tylko nie okazało się, że za te 8 lat najlepszy kredyt jak znajdziesz będzie np. z marżą 5% i prowizją 10%, bo wtedy średnio Ci się to opłaci. I będziesz spłacał pokornie swój kredyt z dopłatami, tylko że już bez dopłat...

właśnie podpisalismy umowę kredytową-przez 25 lat tylko chleb ze smalcem :wink: , warunki się nie zmieniły-marża 1,8%, prowizja 1,2%, babka mówiła że marże mają rosnąć, ale czy tak będzie to się dopiero okaże, jakby kogoś to interesowało to odsetki od kredytu 182tyś186 zł wynoszą 151tyś 037zł :p , poza tym nie wiem co tu więcej pisać :roll: , myślę że warunki podobne tak jak w każdym banku, jeżeli macie jakieś szczegółowe pytania odnośnie naszej umowy to piszcie-postaram się odpowiedzieć w miarę możliwości, pozdrawiam

ile czasu trwało wydanie decyzji w pko

właśnie podpisalismy umowę kredytową-przez 25 lat tylko chleb ze smalcem :wink: , warunki się nie zmieniły-marża 1,8%, prowizja 1,2%, babka mówiła że marże mają rosnąć, ale czy tak będzie to się dopiero okaże, jakby kogoś to interesowało to odsetki od kredytu 182tyś186 zł wynoszą 151tyś 037zł :p , poza tym nie wiem co tu więcej pisać :roll: , myślę że warunki podobne tak jak w każdym banku, jeżeli macie jakieś szczegółowe pytania odnośnie naszej umowy to piszcie-postaram się odpowiedzieć w miarę możliwości, pozdrawiam

ile czasu trwało wydanie decyzji w pko

ok miesiąca trwało wszystko od złożenia dokumentów do wypłacenia pierwszej transzy-nie jestem pewna ale jakoś to szybko wszystko poszło, jutro spytam męża jak z pracy wróci bo ja nie mam pamięci do dat :wink: ,

ale chciałam się pochwalić że właśnie dziś (jakieś cztery dni od wydania dyspozycji) wpłynęła nam pierwsza transza i można kasę wydawać :lol:

• 2 weeks później...
witam ,

złożyliśmy wspólnie z mężem wniosek o kredyt rodzina na swoim 17.04 , dzis jest 25.05 , dzwoniłam do banku a tam twierdzą ,że wniosek jest w analizach , czy ktostak miał proszę o odpowiedź bo bardzo się martwie.

Bank to pko bp

nie bardzo rozumiem czym się martwisz :roll: , chodzi Ci może że tak długo to idzie? może mają jakieś wątpliwości albo są zawaleni robotą

My składaliśmy w PKO BP,odpowiedź dostaliśmy w ciągu dwóch tygodni.

Niestety negatywną.

Chcieliśmy 180000 na dokończenie budowy.Prowadze niewielką działalność handlową i wykazywałam dochody z pierwszych 3 miesięcy roku.Niestety wyszło,że na taką kwotę nie mamy zdolności.

Zastanawiamy się czy nie zmniejszyć kosztorysu do 150000.Ale chyba bank też jakoś ocenia jaka minimalna kwota wystarczy na dokończenie budowy.

Chcemy jeszcze raz wystartować w czerwcu.

Co o tym myślicie

Martwie się oczekiwaniem na odpowiedź z banku .Podobno w pko bp trwa 10 dni roboczych a tu juz dawne po.

Ile czekaliście na odpowiedź ????

pozdr

tak jak pisałam wcześniej-od złożenia dokumentacji do wypłacenia pierwszej transzy ok miesiąc, teraz musimy iść do banku złożyć dyspozycję o następną

beti,kris,mimi

U nas juz minie w ten piatek 6-ty tydzień a odpowiedzi z banku nadal nie ma :( spróbuje dzis tam zadzwonic i dowiedzieć sie czegos więcej mam nadzieje ze już będą wstanie cokolwiek powiedzieć.

ja też myślę że trzeba zadzwonić,my też dzwoniliśmy i dopytywaliśmy się :p