Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

HURA !!! DOPŁATA DO KREDYTÓW

marcin_budowniczy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Agata , a duże macie dochody????

a kiedy skladaliscie wniosek dokładnie??? i jeszcze mam pytanie odp negatywna przyszla wam poczta czy ktos do was z banku dzwonił???

Wysokość dochodów pewno dla niektórych duże a dla innych małe.

Ja bym chciała wyższe :lol:

Wniosek złożyliśmy na początku maja.Odpowiedż dostaliśmy w banku

beti,kris,mimi

U nas juz minie w ten piatek 6-ty tydzień a odpowiedzi z banku nadal nie ma :( spróbuje dzis tam zadzwonic i dowiedzieć sie czegos więcej mam nadzieje ze już będą wstanie cokolwiek powiedzieć.

ja też myślę że trzeba zadzwonić,my też dzwoniliśmy i dopytywaliśmy się :p

jeszcze niezdecydowaliscie sie na kredyt?

ja trochę z innej beczki, ale wiele osób pisze o pko bp. I my mamy kredyt w pko bp na budowę domu zaciagnięty w kwietniu. Przed podpisaniem umowy zadałam masę pytań (jak zwykle źródło wiedzy to murator) a i tak się okazało, że o 1 za mało :( piszę dla innych ku ewentualnej przestrodze.

Zakończyliśmy już 1 etap budowy 100 tys wydane, zgłosiliśmy to bankowi by pojawił się rzeczoznawca i co? Tak jak wcześniej wszystko szło bezproblemowo, tak rzeczoznawca pojawił się po 2 tygodniach. W międzyczasie oczywiście telefony do banku. Za moment minie 3 tydzień jak czekamy na uruchomienie środków. Teraz znów doku muszą pójść od rzecznawcy do banku. Może problem leży w tym, że kredyt brany w innym mieście niż oddział dla którego pracuje rzeczoznawaca. W umowie niestety nie znalazłam zapisu w ciągu ilu dni bank musi dokonać "odbioru" budowy. Więc radzę się upewnić i poprosić na piśmie. Osobiście uważam że 3 tygodnie to bardzo długo, szczególnie że na dobrych fachowców czeka się latami ...

Agata , a uzasadnili jakoś tą odmowe????A może jeszczeraz spróbujcie tylko może do innego banku

Uzasadnili... brak zdolności na 180000.Proponowali 140000,a 40tys. wykazać swoich środków.Na dzień dzisiejszy nie mamy takiej możliwości.

W poniedziałek mamy spotkanie z doradcą z Open Finance i zobaczymy.

Napewno będziemy próbować

mam nadzieję, że jeszcze tydzień będę czekać maksymalnie. Całe szczęscie, że mamy dobre układy z hurt. budow., a i fachowcy są już z nami dobrze obeznani. Ja z tych co lubią mieć wszystko uporządkowane i zaplanowane, stąd takie sytuacje lekko mnie irytują... zwłaszcza, że to z naszej kasy opłacana jest wizyta pana rzeczoznawcy.

beti,kris,mimi

U nas juz minie w ten piatek 6-ty tydzień a odpowiedzi z banku nadal nie ma :( spróbuje dzis tam zadzwonic i dowiedzieć sie czegos więcej mam nadzieje ze już będą wstanie cokolwiek powiedzieć.

ja też myślę że trzeba zadzwonić,my też dzwoniliśmy i dopytywaliśmy się :p

jeszcze niezdecydowaliscie sie na kredyt?

nie rozumiem pytania-kredyt już dawno mamy, widać że nie uważnie śledzisz wątek :wink:

Witam

Bardzo proszę o informację czy ktoś spotkal sie z następującą sytuacją przy kredycie Rodzina na swoim

Zawarłem 14.05.2009 r. z bankiem PKO BP umowę o kredyt hipoteczny na kwotę 452034,15 zł.We wniosku na kwotę 450 tyś.zaznaczyłem,aby prowizja została doliczona do kredytu.Bank naliczył prowizje w wysokości 0,45%,więc kwota kredytu wzrosła o kwotę 2034,15 zl.Wczoraj t.j.27.05 bank wypłacił mi pierwszą transzę w wysokości 20 % zgodnie z przesłanym mi rozliczeniem:

Kwota kredytu - 452 034,15 zł

prowizja - 2 034,15 zł /0,45%/

20% - 90 406,83 zl

90 406,83 - 2 034,15 = 88 372,68 zł,czyli pobierając jednorazowo całą kwotę prowizji.Już to wyliczenie mnie zdziwiło,ale tak naprawdę chodziło o kwotę ok. 9 zł.

Natomiast na moje zapytanie czy przez 30 lat oprocentowana będzie kwota 450 000 zł., czy 452 034,15 zł.bank odpowiedział,że oprocentowanie będzie liczone od kwoty udzielonego kredytu tj. 452 034,15 PLN.

Czy bank ma prawo naliczać odsetki przez cały okres kredytu od kwoty,która przecież została jednorazowo zapłacona?Według mnie inaczej sprawa by się miała gdyby kwota prowizji została rozłożona proporcjonalnie z pozostała kwota 450 tyś. zł.Wtedy byłoby to zrozumiałe.

Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź.

Witam

Bardzo proszę o informację czy ktoś spotkal sie z następującą sytuacją przy kredycie Rodzina na swoim

Zawarłem 14.05.2009 r. z bankiem PKO BP umowę o kredyt hipoteczny na kwotę 452034,15 zł.We wniosku na kwotę 450 tyś.zaznaczyłem,aby prowizja została doliczona do kredytu.Bank naliczył prowizje w wysokości 0,45%,więc kwota kredytu wzrosła o kwotę 2034,15 zl.Wczoraj t.j.27.05 bank wypłacił mi pierwszą transzę w wysokości 20 % zgodnie z przesłanym mi rozliczeniem:

Kwota kredytu - 452 034,15 zł

prowizja - 2 034,15 zł /0,45%/

20% - 90 406,83 zl

90 406,83 - 2 034,15 = 88 372,68 zł,czyli pobierając jednorazowo całą kwotę prowizji.Już to wyliczenie mnie zdziwiło,ale tak naprawdę chodziło o kwotę ok. 9 zł.

Natomiast na moje zapytanie czy przez 30 lat oprocentowana będzie kwota 450 000 zł., czy 452 034,15 zł.bank odpowiedział,że oprocentowanie będzie liczone od kwoty udzielonego kredytu tj. 452 034,15 PLN.

Czy bank ma prawo naliczać odsetki przez cały okres kredytu od kwoty,która przecież została jednorazowo zapłacona?Według mnie inaczej sprawa by się miała gdyby kwota prowizji została rozłożona proporcjonalnie z pozostała kwota 450 tyś. zł.Wtedy byłoby to zrozumiałe.

Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź.

powiem Ci Michał że zabiłeś nam ćwieka-my też z małżem nie wiemy i dałeś nam teraz do myślenia :roll: