rad1de 04.06.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 umowa podpisana marża 1,8 + ubezpieczenie 3000tys trochę dużo no ale trudno jeszcze tylko urząd skarbowy i wpis do księgi i budowę czas zaczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad1de 05.06.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 witam wstawił by ktos ten kalkulator kredytowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 07.06.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 http://www.rodzinanaswoim.pl/polecam stronke na ktorej jest kalkulator i wszystko o programie rodzina na swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela.16 10.06.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 dzisiaj dzwonilam do pko bp (do 2 oddzialów) i dla kredytu rodzina an swoim marza wzrosla z 1,8 do 3%!!!!!!!od wczoraj lub dzisiaj .....szok..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 10.06.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 dzisiaj dzwonilam do pko bp (do 2 oddzialów) i dla kredytu rodzina an swoim marza wzrosla z 1,8 do 3%!!!!!!!od wczoraj lub dzisiaj .....szok..... Faktycznie... Marża wzrosła od wczoraj i obecnie z ubezpieczeniem od utraty pracy można zejść do 2,7%. MASAKRA!! Chyba potrzebuję jakiejś terapii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 11.06.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Ja byłam w marcu o włos od wzięcia kredytu ..Teraz bedziemy starac sie o kredyt w wrzesniu .Wtedy chciałam 130 tys kredytu ,teraz robimy tynki zrobi sie hydraulike i wylewki i moze z 70 tys bedziemy pozyczac by zamieszkać :)Obawiam sie ze warnki beda jeszcze gorsze ...w marcu dostalismy marże 2% ..teraz pewnie z 3%....Mało tego to od poczatku lipca bede bezrobotna Ciekawe jak to bedzie miało sie do kredytu ...Gdy tylko mąz narazie pracuje ...Jeszcze rodzina proponuje pozyczkę to moze tylko 40-50 tys pozyczymy z banku :-?zeby tylko zamieszkac...mam metlik w głowie ..swietnie by bylo bez kredytu mieszkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 11.06.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 dzisiaj dzwonilam do pko bp (do 2 oddzialów) i dla kredytu rodzina an swoim marza wzrosla z 1,8 do 3%!!!!!!!od wczoraj lub dzisiaj .....szok..... No prosze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 16.06.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Pytanie dla siedzacych w temacie czy kosztorys ktory chce bank rowiez zawiera koszty umeblowania domu czy do jakiego stanu? bank finansuje tylko budowę, wszystkie elementy trwałe -kafle, podłoga , armatura itp., na mebelki trzeba wziąć drugi kredycik Hey a jeśli zostną mi pewne srodki z kredytu, dom już stoi a ja sobie do niego kupie meble , RTV itp to co dalej ??? zamkną mnie ??? zabiorą to wszystko ??? jaka jest wtedy procedura , w końcu oddam im pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afka 16.06.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Dziś wróciłam z banku PKO BP; marża 2,41%, bez prowizji jeśli bierzemy ubezpieczenie (a wsumie wychodzi na tą samą kwotę, więc lepiej być dodatkowo ubezpieczonym ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 17.06.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Dziś wróciłam z banku PKO BP; marża 2,41%, bez prowizji jeśli bierzemy ubezpieczenie (a wsumie wychodzi na tą samą kwotę, więc lepiej być dodatkowo ubezpieczonym ). Napisz coś więcej. Na jaką wysokość kredyt,jaki wkład własny,na ile lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 17.06.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Pytanie dla siedzacych w temacie czy kosztorys ktory chce bank rowiez zawiera koszty umeblowania domu czy do jakiego stanu? bank finansuje tylko budowę, wszystkie elementy trwałe -kafle, podłoga , armatura itp., na mebelki trzeba wziąć drugi kredycik Hey a jeśli zostną mi pewne srodki z kredytu, dom już stoi a ja sobie do niego kupie meble , RTV itp to co dalej ??? zamkną mnie ??? zabiorą to wszystko ??? jaka jest wtedy procedura , w końcu oddam im pieniądze to już Twoja sprawa jak sobie zagospodarujesz te pieniądze, chodzi tylko o to że w kosztorysie nie może być żadnej pozycji związanej z wyposażeniem, ja też mam taką cicha nadzieję że mi starczy na jakieś skromne mebelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fionka 22.06.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 hej my podpisaliśmy umowę 5 czerwca w PKO BP braliśmy 300tys na 30 lat marża banku 2% stawka referencyjna 4.370% czyli oprocentowanie kredytu 6.37% za udzielenie kredytu bank pobrał prowizję 2% masakra jak dla mnie ale cóż.... PKO BP miał najkorzystniejsza ofertę wśród innych banków gdzie składaliśmy wnioski Nordea, Deutche Bank, Eurobank nie wiem jak się Wam udało uzyskac takie niskie prowizje... do tego musielismy założyć ROR w PKO,wziąć kartę kredytową... mieliśmy też 50tys wkładu własnego i działkę z postawioną skrzynką energetyczną... za działkę daliśmy 50tys rzeczoznawca przed przyznaniem kredytu wycenił ją na 38 tys... pierwszą transzę wypłacą nam jak wydamy swoje 50tys. i rzeczoznawca oceni czy faktycznie na taką kwotę zostały wykonane prace... ciekawe czy faktycznie to tak oceni jak nie są wymagane faktury bo budowa idzie systemem gospodarczym.... czy ktoś też tak buduje? i jak z fakturami u Was? nie ukrywam bez faktur trochę taniej... ale jakoś obiawiam się tych rzeczoznawców i ich wycen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 22.06.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 FIONKA, u nas jak na razie współpraca z bankiem układa się poprawni-też braliśmy w bko bp, mieliśmy tylko małe opóźnienie w wypłacie II transzy, ale nie z naszej winy, nie było u nas na budowie żadnego rzeczoznawcy, tylko pani z banku oceniła przyrost zaawansowania prac i sobie pojechała( była możne z 5 min. za taką przyjemność każdorazowo 150 zł ) żadnych faktur na razie nie wołali(zresztą mówili że nie są wymagane), my też to co się da robimy sami, a i niekiedy sami fachowcy też faktur nie wystawiają, co mogę poradzić to tylko to żebyście zostawili sobie troszkę oszczędności-nigdy nie wiadomo co się wydarzy , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fionka 23.06.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 dzięki za info beti,kris,mimi z tymi oszczędnościami zobaczymy jak wyjdzie ciekawa jestem też czy zdązymy do końca przyszłego roku wybuowac dom - mam nadzieję, że tak, bo to był jeden z warunków banku zakończyć inwestycję z dniem 31 grudnia 2010... swoją drogą w każdym banku ci innego, inne warunki... ale ratalnie PKO bylo najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 23.06.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 wybudować pewnie zdążycie ale czy będziecie mieć pozwolenie na użytkowanie? bo o to się bankowi rozchodzi... trochę tych odbiorów trzeba pozałatwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fionka 23.06.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 pierwek masz rację - chodzi o dokumentację... mam nadzieję jednak, że zdążymy...musimy... odpowiendnio wcześniej będziemy załatwiać co się da... chyba się da? dopiero co podpisaliśmy umowę a ja się już martwię odbiorem rany a co będzie przez te najbliższe półtorej roku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 23.06.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 przez najbliższe półtora roku będą wzloty i upadki, a na koniec sylwester we własnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fionka 24.06.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 uranos, mimo tych upadków brzmi optymistycznie... właśnie przeglądam po raz kolejny umowę i nie ma tam nic ile będzie transz i kiedy będą wypłacone, jest tylko napisane, że całkowity kredyt ma być wypłacony do 31-12-2010 muszę przeczytać jeszcze raz, bo może ślepnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 24.06.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Poczytaj dokładnie, też mam w umowie że do 31.12.2010 inwestycja ma być zakończona, a potem następny punkt, że do 31.12.2011 mam papier z sądu dostarczyć, że działka jest już zabudowana - to daje rok więcej Co ciekawe, mam wykreślony punkt, że muszę dostarczyć papier z nadzoru budowlanego o zakończeniu/użytkowaniu budynku Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fionka 25.06.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 cienki - sprawdziłam - wszelką dokumentację mam dostarczyć do dnia 31-01-2010 - więc mam miesiąc czasu jakby od zakończenia inwestycji... póki co zaczynamy budowę, mam nadzieję, ze się wyrobimy... najwyżej bedziemy pisać wniosek o przesunięcie terminu na dostarczenie dokumentów dotyczących odbioru domu... a z transzami się dopytałam i pierwsza musi być pobrana w ciągu 12 mcy od podpisania umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts