tomek1950 27.07.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Wracałem dziś do Warszawy. Nawet w słynnym "zagłębiu" grzybowym koło Wyszkowa, tylko jedna kobieta miała garstkę kurek. Reszta tylko jagody i to mało - słoik, dwa, nie więcej. Do wielu lasów jest zakaz wstepu z powodu zagrożenia pożarowego. Tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 27.07.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Się zapisuję do klubu Ale niestety potwierdzam słowa Tomka. U nas też, jak tak dalej pójdzie kiepsko będzie z grzybami w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert i Aga 28.07.2006 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Bardzo fajnie że do naszego klubu miłośników lasu i grzybobrań przyłącza się coraz więcej osób Nie wiem jak Wy ale ja już czekam z wielkim utęsknieniem na deszcz i to nie tylko ze względu na grzybki ... Po prostu męczą już mnie te upały Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert i Aga 05.08.2006 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 U nas od kilku dni pada A to oznacza że pomalutku będę musiał wyciągnąć i odkurzyć mój koszyk Jest w tym sezonie jeszcze szansa na super udane grzybobranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.08.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 ... wszystko wskazuje na to, że grzybki jednak będą ... i to dość sporo ... zgodnie z moją przepowiednią (Chuck N mi podpowiedział ) http://www.chefpaul.net/smiles/mushA6a.gif pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 07.08.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Również się zapisuję. Pada pada deszczyk ciepły grzybki rosną, świat jest lepszy. pozdrawiam grzyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.08.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Jesień bez wyprawy z koszem do lasu, to żadna jesień.Zbieram co roku, odstresowuje mnie to jak nic innego.I nie pamiętam, bym popełniła niegodziwość w postaci ugotowania bigosu bez suszonych osobiście grzybków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 10.08.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Ja też z niecierpliwością czekam na pierwsze grzybki. Na szczęście w okolicznych lasach grzybów nie brakuje, więc grzyby zwykle wynoszę koszami. Mam nadzieję, że po ostatnich deszczach grzybki zaczną rosnąć. Już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 11.08.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Ja też bardzo lubię zbierać grzyby, ale więcej szczęścia w ich wynajdywaniu ma mąż i moi rodzice Leje u nas strasznie od tygodnia, więc szykujemy się do lasu w niedługim czasie. A we wrześniu jedziemy w kurpiowskie lasy, gdzie prym wiodą moi teściowie. Mają dom w lesie i najbardziej podoba mi się to, ze gdy mają ochotę np. na jajecznicę z grzybami, wystarczy przejść wokół spichrza i znaleźć 10 prawdziwków! http://republika.pl/blog_eu_677736/1541056/tr/wesoly_grzybek.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 15.08.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Wczoraj wróciliśmy po kilkudniowej nieobecności a tu nasz las pełen grzybów Dzisiaj z samego rana wzięłam koszyczek i po kilkunastu minutach wrociłam z pięknymi zdrowiusieńkimi maślaczkami . .....Kolacja była pyszna .....I trzy słoiczki grzybków w occie dumnie stoją w spiżarni .....I kilka podgrzybków na wigilię też się zaczęło suszyć Jutro też tam pójdę . I pojutrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 15.08.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Ja byłem wczoraj kuknąć i nic nie ma. Nawet tych niejadalnych A pogoda akurat. Jeden dzień pada, jeden słońce i tak na przemian a grzybków niet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 16.08.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 W sobotę na krótkim spacerze leśną drogą, nieplanowałem zbierania grzybów przytargałem w koszuli maślaków i kożlaków na solidną kolację dla 4 osób. W niedzielę w godzinę 10 kg, to samo we wtorek. W lesie grzybów bez liku, a zbieraczy zero. To lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert i Aga 16.08.2006 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Zrobiliśmy sobie mały rekonesans po "naszych" lasach ale niestety jeszcze nic nie ma Grzybki będą prawdopodobnie tak za 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.08.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 ... dziś sprawdziłem "u mnie" jeszcze nie ma pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.08.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Wieści z frontu grzybowego cd . Maślaków zatrzęsienie , pokazały się prawdziwki . Wczoraj jak jechałam do pracy wracała z lasu pani znajoma z widzenia i targała wielki kosz przepięknych borowiczków . Aż miałam ochotę otworzyć drzwi auta i jej ten koszyczek po prostu porwać Chyba dziś sprawdzę czy coś jeszcze w okolicy zostało bo na swojej działeczce maślaki mam jak w banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.08.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Wieści z frontu grzybowego cd . Maślaków zatrzęsienie , pokazały się prawdziwki . Wczoraj jak jechałam do pracy wracała z lasu pani znajoma z widzenia i targała wielki kosz przepięknych borowiczków . Aż miałam ochotę otworzyć drzwi auta i jej ten koszyczek po prostu porwać Chyba dziś sprawdzę czy coś jeszcze w okolicy zostało bo na swojej działeczce maślaki mam jak w banku ... wrrrr ... smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.08.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Wieści z frontu grzybowego cd . Maślaków zatrzęsienie , pokazały się prawdziwki . Wczoraj jak jechałam do pracy wracała z lasu pani znajoma z widzenia i targała wielki kosz przepięknych borowiczków . Aż miałam ochotę otworzyć drzwi auta i jej ten koszyczek po prostu porwać Chyba dziś sprawdzę czy coś jeszcze w okolicy zostało bo na swojej działeczce maślaki mam jak w banku ... wrrrr ... smacznego A dziękować , dziękować Marynowane w occie już stoją równiutko w spiżarni . Miszczu czekasz , czekasz i też się w końcu doczekasz A u mnie wtedy to już będzie tylko wspomnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 19.08.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Wczoraj 20 litrowe wiadro prawdziwkow w 20 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.08.2006 02:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 ... przestańcie ... bo przyjadę (za dwie godziny jadę do lasu na powtórny rekonesans ) pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 20.08.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 A dzisiaj 50 litrow , ale od 5-tej do 8-smej i kilka gatunkow - inny las PS. Lepsza atrakcja i tak jest lapanie pstraga na "reke". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts