marcelinka 19.07.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 ...1.zamontowanie mieszacza podtynkowego(ibox+fix),doprowadzenie syfonu do brodzika(odpłuw był wcześńiej przygotowany pod wannę ok.40cm od aktualnego odpływu),zamontowanie odpływu,montaz brodzika,kabiny prysznicowej oraz baterii. 2.Montaż Geberitu i muszli. 3.Montaż umywalki i baterii. 4.Doprowadzenie rurek do grzejnika i jego montaż. 5.Ułożenie 5m2 ogrzewania podłogowego (po uprzednim zerwaniu betonu:)) i ponownezalanie posadzki w tym miejscu:) Mój,poniekąd sympatyczny i znający się na rzeczy,hydraulik zażyczył sobie...aż powietrze ze mnie uszło:),ale mogę się targować.Proszę Szanownych Forumowiczów orientujących się w tym temacie o podanie kosztów takiej robocizny.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszek_rania 20.07.2006 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 A ja jestem ciekawa jak hydraulicy liczą robote od zera, czy od stanu surowego, bo dzwoniłam po tylu różnych i już sama nie wiem jaka cena jest faktycznie odpowiednia, no i problem w tym że nie mam takiego z godnego polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizen girl 02.08.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Ja też niestety nie pomogę, bo miałam więcej rzeczy do zrobienia i zapłaciłam baaardzo dużo. Zapłaciłam, więc nie chcą teraz przyjść i poprawić niedoróbek. Moja rada- niezależnie od kwoty, zostaw jakąś część niezapłaconą. Ustal, że całość zapłacisz po 1 miesiącu użytkowania. I użytkowuj silnie, tzn. woda ma się lać przez kilka godzin z kranów (zobaczymy, czy przecieka kolanko), czy odpływ w prysznicu lub wannie działa (czyli czy woda z brodzika nie wypływa wartlim strumieniem z pomieszczenia) i pralka ma zarówno wpływ wody jak i wypływ. Itd, co ja będę mówić - widać, jakie ja mam smutne doświadczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tomasz sulej 03.08.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Witam. Woda ma sie lać ...........a kto za nia zapłaci Teraz poważnie. Wykonawca -poważny wykonawca powinien wystawić klientowi gwarancję!!!!!Jezeli zaś chodzi o same wykonastwo to ceny są zróznicowane w zalezości też od regionów. Duzo fachowców wyjechało za granice osobiście natomiast co wiąze sie z tym? Ceny idą w góre i nadal beda miały tendencje ku górze. Wykonawca, który prowadzi swoja działalność legalnie czyli ma firmę placi ZUS, Vat i podatki to nie bedzie pracował za pensję głodową. Poza tym trzeba posiadać jakieś kwalifikacje i pojęcie , aby cokolwiek zrobić. Moja firma jest w stanie udzielić klientowi 10-letniej gwarancji na roboty instalacyjne w danym systemie. Pozdrawiam Tomasz Sulej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts