Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czujnik dymu

Recommended Posts

Ja osobiście sam chciałem zająć się czujnikami ale zrezygnowałem i postanowiłem znaleźć firmę, która zajmie się wyborem odpowiedniego rozwiązania dla mnie. Po doradztwie firmy Electrosafe z Poznania zdecydowałem się na czujniki dymu firmy Fibaro i sprawdzają się u mnie znakomicie. Cena przystępna, wiadomo że nie w kosztach chińszczyzny ale sprawdza się dobrze. Przy okazji jeżeli ktoś szuka rozwiązań inteligentnego domu mogę tą firmę gorąco polecić - :spam: - profesjonaliści w każdym calu! Edytowane przez Greengaz

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja osobiście sam chciałem zająć się czujnikami ale zrezygnowałem i postanowiłem znaleźć firmę, która zajmie się wyborem odpowiedniego rozwiązania dla mnie. Po doradztwie firmy Electrosafe z Poznania zdecydowałem się na czujniki dymu firmy Fibaro i sprawdzają się u mnie znakomicie. Cena przystępna, wiadomo że nie w kosztach chińszczyzny ale sprawdza się dobrze. Przy okazji jeżeli ktoś szuka rozwiązań inteligentnego domu mogę tą firmę gorąco polecić - :spam: - profesjonaliści w każdym calu!

i zarejestrowałeś się na forum właśnie dzisiaj tylko po to, żeby polecić tą firmę?

Ehhh, dzisiejszy marketing niektórych firm jest po prostu żałosny.

Edytowane przez Greengaz

najlepsze czujniki to są takie, w których nie wkłada się baterii, nie zmienia się baterii, nie ingeruje w niego użytkownik, jest określony czas do użytku i wtedy trzeba go wymienić. Położenie np. czujnika czadu nie polecałbym przy piecu gazowym w łazience, przy zwiększonej wilgotności szybciej padnie.

• 1 year później...
najlepsze czujniki to są takie, w których nie wkłada się baterii, nie zmienia się baterii, nie ingeruje w niego użytkownik, jest określony czas do użytku i wtedy trzeba go wymienić. Położenie np. czujnika czadu nie polecałbym przy piecu gazowym w łazience, przy zwiększonej wilgotności szybciej padnie.

jakieś przykłady? może być na priv jeśli nei chcesz robić reklamy, ale myślę, że wszystkim się przyda. mam parterowego kanadyjczyka i muszę kupić kilka sztuk.

• 4 years później...
Przy zakupie czujki dymu zwróćcie uwagę na typ budowy czujki dymu. W przypadku starego typu czujek dymu wymagana :spam: po ich okresie użytkowania, co nie jest tanie. Czujki nowszego typu działają na innej zasadzie, nie używają pierwiastków ciężkich. ale za to powodują częściej fałszywe alarmy. Edytowane przez Greengaz