idkam 19.07.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Witam, stoję przed dylematem... Geberit czy Grohe? Tak jak w temacie kupujemy kibelek z Koła - Ego. Nie wiemy co kupić? A ceny są różne. Geberit droższy od Grohe. Proszę Was o wskazówki co kupić i jaki model pod ten konkretny model WC. Dziękuję M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 20.07.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Mam Geberita i Sanita geberit lepszy choć droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 20.07.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 mam grohe, kolega sprzedając powiedział, że jest troche lepszy bo insza technologia, coś tam że ma spłuczke nowej technologii czy cuś..., ale grohe był zdecydowanie droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 21.07.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Oba zestawy (Geberit i Grohe) są podobnej klasy i w podobnych cenach (ostatnio Grohe miało promocje więc było tańsze). Trudno obiektywnie wskazać lepszy. Osobiście wybrałem Grohe ze względu na mechanizm spustowy - hydrauliczny a nie zwykła dźwignia wykonana z plastikowych elementów (ktoś mocniej, gwałtowniej naciskając może ją po czasie uszkodzić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 21.07.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Grohe jest mniej znane na polskim rynku, ale na pewno jakością nie ustępuje Geberitowi. Ja kupiłem Grohe (chociaż jeszcze nie jest zamontowany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 21.07.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Tak, właśnie Grohe jest mniej znane na polskim rynku, czego skutkiem może być to że w razie awarii będą problemy z naprawą pogwarancyjną przez fachowcą lub trudność w dostępie części co skutkuje wysoką ceną naprawy w porównaniu do popularnego geberita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 21.07.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Obecnie mam Grohe. Nie psuje się więc nie ma problemu. Jak kupowałem miał zdecydowanie mniejszy przycisk od Geberita. Minusem jest małe ciśnienie przy spłukiwaniu. Obecnie kupiłem Geberity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 21.07.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 popi napisał: Tak, właśnie Grohe jest mniej znane na polskim rynku, czego skutkiem może być to że w razie awarii będą problemy z naprawą pogwarancyjną przez fachowcą lub trudność w dostępie części co skutkuje wysoką ceną naprawy w porównaniu do popularnego geberita użytkuję Grohe od 6 lat i nie mam z nim żadnego większego problemu raz był serwisant i wymienił jakiś spławik nie chyba pływak ustawił nie było problemu z serwisem do domu róznież kupuję Grohe ze względu na estetykę przycisków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 22.07.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Pionierem w dziedzinie spłuczek podtynkowych jest geberit, reszta to niestety firmy, które sie uczą i kopiują wyroby. Co do mechanizmy to najlepszy ten najprostrzy czyli ten z Geberita, bo pneumatyki czasami się rozszczelniają i klapa. Zdecydowanie Geberit bo i serwis w całym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 24.07.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 A co powiecie na TECE. Poleca mi go ktoś z rodziny. Ma u siebie i jest ok a poza tym to instalator. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 24.07.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Mam TECE, ale jeszcze nie uzywam. Taki polecono mi w hurtowni, ktora handluje chyba wszystkimi stelazami jakie sa na naszym rynku.pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 24.07.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Co człowiek to opinia - nam instalator mówił, że tylko Geberit i nic innego - za nic innego nie bierze odpowiedzialności. Dostałam dobrą cenę na Unifixa, więc mam - choć jeszcze nie użytkuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 24.07.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 jakies 2 lata temu kupilem Geberit duofix. Teraz montuje kolejny - rowniez Geberit duofix. brak jakichkolwiek problemow. i dobrze sie montuje . A jakosc wykonania naprawde wzorowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 25.07.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 My mamy Grohe , użytkujemy go 1,5 roku , jest OK . Początkowo myśleliśmy o Gebericie ale pan w sklepie powiedział , że Grohe ma solidniejszy mechanizm spustowy więc daliśmy się przekonać ( chociaż pan sprzedawał i jeden i drugi produkt ) . Poza tym Grohe miało ładniejsze przyciski . A kibelek mamy właśnie Ego z Koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł297 26.07.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 WitamJeśli chodzi o jakość to obie firmy są podobne tylko grohe daje tylko 5 lat gwarancji a geberit 10 lat. I tak jak ktoś wspominał różnią się systemem uruchomienia. Jeśli się zdecydyjesz na grohe to trzeba pamiętać przy ukladaniu płytek że przycisk grohe jest mniejszy i może nie zakryć otworu... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 27.07.2006 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Dziękuję wszystkim za wskazówki i opinie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misio235 28.07.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 A ja kupiłem Delfina za 350 zł. ma 10 lat gwarancji. Jeszcze nie używam. Sprzedawca mi polecił. Co sadzicie o nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts