Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sadzicie o karpiówce z firmy Jopek???

Recommended Posts

Ja po usłyszeniu wszelkich opinii na temat JOPKA, a zwłaszcza, gdy zobaczyłem na własne oczy ich karpiówkę i to, co z nią zrobiła zima (dachówka sie po prostu zaczęła rozwarstwiać i to nie jeden, dwa egzemplarze, ale niestety na całej połaci, praktycznie wszystkie sztuki!!! :o ), wybrałem karpiówkę Klassik czerwona angoba CREATONA. Mam pewność, 50 lat gwarancji (na wszystko, łącznie z ewentualną wymianą pokrycia gratis!!!) na piśmie. Cena była bardzo satysfakcjonująca, dachówka bez porównania, bo bije konkurentów na głowę!

Pozdrawiam!

:D :D :D

P.S.:

Namawiam na pełne deskowanie dachu przy kryciu karpiówką!!!

Jeśli jesteś z okolic Krakowa, to mogę pomóc w negocjowaniu cen na CREATONA.

Wpisz w "szukaj" interesujące Cię słowo, czyli -jopek.

Wybierz forum "wymiana doświadczeń"

Masz tam jakieś 77 tematów, często niedotyczących dachówki, bo np. temat jest o klinkierze jopka, ale o dachówkach też jest sporo.

Udanej lektury.

P.S.

Słyszałem różne opinie o tej dachówce od skrajnie negatywnych do pozytywnych. Pewnie zależy to od okresów produkcyjnych i jakości materiałów-surowców w danej chwili. To tak jak z kostką brukową, czy betonową, czasami trafia sie partia kamienia czy piasku o niestety gorszej jakości. Z glinką przy dachówce może być tak samo.

Ja u siebie dachówkę jopka (38x18 ryflowana), wykorzystuję do krycia słupków ogrodzenia i podmurówki.

Na dach wziąłbym raczej betonową Euronita.