Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy 9 tys. za ogrodzenie z siatki to dużo?

mantra

Recommended Posts

Pytanie jak w temacie: czy 9 tys robocizna z materiałem za ogrodzenie z siatki to dużo czy mało? Długość płotu to 130 metrów, z podmurówką, dwiema furtkami i bramą. Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi.

Witam,

Uważam,że zdecydowanie za dużo. Metr bieżący siatki ogrodzeniowej (ok.3mm grubości) to koszt mniej więcej 10 zł. Czyni to 1300zł + słupki i podmurówka razem 2000zł. Licząc robociznę drugie tyle daje to 4000zł.

5000 zł za dwie furtki i załóżmy zwykłą bramę to chyba lekka przesada.

Pozdrawiam

Pelsona - nie wiem skąd te Twoje ceny, ale ja za sam materiał na płot o długości 105mb zapłaciłam (zapłącę w środę jak mi przywiozą materiał - dostawa zresztą po raz 2 przełożona :evil: :evil: :evil: ): 44 słupki + 4 narożne + 6 zastrzałów, 105mb siatki Betafenca 3,1mm grubości, cały osprzęt, betonowe podmurówki + stopy betonowe pod słupki = 4.100,00PLN brutto.

Za robociznę chcieli 1500,00PLN netto - ale termin realizacji kwiecień 2007 i zrezygnowałam z tej usługi.

Pytanie jak w temacie: czy 9 tys robocizna z materiałem za ogrodzenie z siatki to dużo czy mało? Długość płotu to 130 metrów, z podmurówką, dwiema furtkami i bramą. Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi.

Witam,

Uważam,że zdecydowanie za dużo. Metr bieżący siatki ogrodzeniowej (ok.3mm grubości) to koszt mniej więcej 10 zł. Czyni to 1300zł + słupki i podmurówka razem 2000zł. Licząc robociznę drugie tyle daje to 4000zł.

5000 zł za dwie furtki i załóżmy zwykłą bramę to chyba lekka przesada.

Pozdrawiam

ciutke złe to liczenie :)

u mnie wyszlo na gotowo jakies 90/mb

podmurówka 30-40 cm nad ziemie

w ziemi tez 30-40 cm

szer. 15 cm

beton z piachem płukanym (droższy ale mocniejszy beton wychodzi).

Działka opada jakiś 50 cm na 70 m więc były robione schodki - to podraża trochę całość

Dzięki za wszyskie odpowiedzi. Wydaje mi się że za siatkę i za beton nie przepłacamy (odpowiednio 9zl/m i 145 za kubik B-15). Niepokoi mnie robocizna: czy 26zl/mb podmurówki, osadzania słupków i naciągania siatki to dużo czy mało. Nie wiadomo jeszcze ile tak naprawdę wyniesie koszt tego ogrodzenia, to zależy od tego ile wyjdzie betonu. Tytułowe 9 tys. to maksymalna kwota za to ogrodzenie

cena jest ok,

daj sobie spokój z szukaniem tańszego wykonawcy, jeśli na tym możesz polegać.

Cena siatki 11-15 zł./mb (zależy od wysokości i grubości) x 130 = ca.1700zł

2 furtki x 400-500 = ca. 900 zł.

Brama przesuwana na rolkach 2500 zł.

Słupki ca. 55 szt x 40zł = 2200 zł.

Do tego momentu 7300 zł.

A do tego podmurówka, farby, druty, linki, pręty, napinacze, cybanty itp. oraz...

podmurówka...

• 2 weeks później...