Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Firanki z organzy

robinia

Recommended Posts

Kochani, co myślicie o firankach z organzy? Czy są trudne w użytkowaniu? Czy się Wam podobają? Proszę o jakieś uwagi, bo miotam się od dłuższego czasu: nie dość, że nie mam jak przesłonić trójkątnych okien na poddaszu (a wiecie jakie mamy słońce w tym roku), to muszę szybko jakoś przesłonić okna na parterze, bo wszyscy zaglądają niemiłosiernie...

tak, są trudne w utrzymaniu. zwłaszcza jesli są fantazyjnie umarszczone. ale za to najpiękniej wyglądają i nie zabierają światła tak jak na przykład woal. Woalu nie polecam, bo też trzeba prasować.

jestem firankową fanką, u siebie zmieniam firanki średnio co 2 lata.

polecam ci firanki z siateczki o oczkach 0,5 x 0,5 cm. są wszędzie w sklepach, w odcieniu białym i ecru. można je prać, wirować i od razu wieszać. mam takie do samej ziemi już 10 lat i nic ich nie rusza.

jedynie do salonu można zawiesić organzę i przeboleć to prasowanie 2 razy w roku ciepłym, nie gorącym żelazkiem (bardzo ważne!)

życzę udanego wyboru! :roll:

tak, są trudne w utrzymaniu. zwłaszcza jesli są fantazyjnie umarszczone. ale za to najpiękniej wyglądają i nie zabierają światła tak jak na przykład woal. Woalu nie polecam, bo też trzeba prasować.

jestem firankową fanką, u siebie zmieniam firanki średnio co 2 lata.

polecam ci firanki z siateczki o oczkach 0,5 x 0,5 cm. są wszędzie w sklepach, w odcieniu białym i ecru. można je prać, wirować i od razu wieszać. mam takie do samej ziemi już 10 lat i nic ich nie rusza.

jedynie do salonu można zawiesić organzę i przeboleć to prasowanie 2 razy w roku ciepłym, nie gorącym żelazkiem (bardzo ważne!)

życzę udanego wyboru! :roll:

Aspidisca, bardzo Ci dziękuję za cenne uwagi.