jkrzyz 20.07.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Witam, wczoraj złożyłem wniosek kredytowy i przy okazji dowiedziałem się, że teraz w Millenium nie negocjują warunków udzielenia kredytu, a tak w ogóle, to wszystkie negocjacje zaczynają się od kredytu na 400.000.Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 20.07.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 podziekuj i zabierz wniosek. Zobaczysz jak zaczna nogocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 20.07.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Witam, wczoraj złożyłem wniosek kredytowy i przy okazji dowiedziałem się, że teraz w Millenium nie negocjują warunków udzielenia kredytu, a tak w ogóle, to wszystkie negocjacje zaczynają się od kredytu na 400.000. Czy to prawda? He, wszystko możliwe. Banki są zawalone klientami. Hurtownie budowlane też coraz mniej chętnie obniżają ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarcios 24.07.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 A ja zapytałam gdzie złożyć reklamacje na dział reklamacji bo jakoś dziwnie nie zarejestrowali moich kilkunastu reklamacji telefonicznych i pisemnych i pewnie dlatego ignorują moje pretensje juz od kilku miesięcy. A podobno nagrywają wszystie romowy dla naszego (klientów) bezpieczeństwa a jeżeli nie wyrazisz zgody na nagrywanie to sie rozłaczasz i dziękujemy, pozamiatane. Mówię Wam olewaja swoją robote bo zbyt mało zarabiają!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 24.07.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Dlatego ja nawet nie biorę pod uwage "tanich elektronicznych" banków w których jedyną "osobą" do kontaktu jest mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarcios 24.07.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Millennium to nie tani elektroniczny bank, to dawny Bank Gdański w większości miast w Polsce ma swoje placówki. Jestem pewna, że taka sama sytuacja jest w PKO czy BOŚu, też pewnie byłby problem z dodzwonieniem się do osoby kompetentnej czy jakiegoś szefa. Sama przeżyłam szok jak na informacji tel. kobitka powiedziała mi, że pod MILLENNIUM Plaza w Warszawie na Al. Jerozolimskich to ona ma zarejestrowany tylko jeden numer telefonu - INFOLINIĘ . Po dłuższych debatach na infolinii Millenium udało mi się dostać nr fax. do działu reklamacji w Gdańsku ale dowiedziałam się, że stamtąd reklamacje pocztą przesyłane są i tak do Warszawy Bez komentarza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 24.07.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 daltego ja rozmwiam tylko z NG i Lukasem, gdzie w kazdej chwili mogę odwiedzić dyrektora i przekazac swoja opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarcios 24.07.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Dlatego ja nawet nie biorę pod uwage "tanich elektronicznych" banków w których jedyną "osobą" do kontaktu jest mail. Do tego banku (Millenium) NIE MA MOŻLIWOCI WYSŁANIA E-MAIL.... pytalem wprost na infolini. PS. Ziemia jest płaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 26.07.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Biłam się z Millenium przez długi czas - wypłącili mi kredyt po prawie 4 miesiącach od złożenia wniosku. Faktycznie można do nich dzwonić tylko na infolinię, co powodowało, że co 2 dni musiałam się pofatygować do oddziału zamiast do niego zadzwonić. Reklamację można złożyć w Millenecie (jak się ma dostęp) a najlepiej pisemną w oddziale - ponoć ma "lepszą drogę". Na razie nie wiem jaką, bo na internetową dostałam jakąś losowo wybraną odpowiedź nie dotyczącą mojej sprawy, a na tę oddziałową żadnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarcios 26.07.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Biłam się z Millenium przez długi czas - wypłącili mi kredyt po prawie 4 miesiącach od złożenia wniosku. Faktycznie można do nich dzwonić tylko na infolinię, co powodowało, że co 2 dni musiałam się pofatygować do oddziału zamiast do niego zadzwonić. Reklamację można złożyć w Millenecie (jak się ma dostęp) a najlepiej pisemną w oddziale - ponoć ma "lepszą drogę". Na razie nie wiem jaką, bo na internetową dostałam jakąś losowo wybraną odpowiedź nie dotyczącą mojej sprawy, a na tę oddziałową żadnej A ja sobie dzi podzwonilem.... super! Dajcie sobie spokój z infolinia - tylko papier w oddziale banku (14 maja na odpowiedz), a poniej do arbitrażu bankowego. Poprosilem o nr tel. do rzecznika prasowego - pani z infolinii stwerdzila ze nie jestem dziennikarzem (bo nie), ale jak zadzwonilem ponownie z mila gadkš i cukrem pudrem to dostałem. Według nich jest OKI i super, robiš badania rynku i jest pieknie. CZEGO MY OD NICH CHCEMY???? Ja tylko chcę porozmawiać z osoba która jest odpowiedzialna za to za zamiast wyplacic pieniadze z kolejnej transzy po trzech dniach - dostaje kase po 23 dniach i po innym kursie (-0,10 za 1 franka) co skutkuje ok 1000 zł w plecy. Moze u NICH nie ma osób, które za co odpowiadajš???? Mam szukac innego banku? Może kto robil juz z MILLENIUM jaki "dym" i jak to sie skończyło? Chętnie poznam historyjkę.. , moze ma kto jakis nr telefonu do Millenium (zdesperowany były pracownik!)? Mam sobie dac spokój czy wojować? Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garfield 26.07.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 my sobie odpusciliśmy ten bank, po tym jak chciał więcej papierów od nas jak starostwo powiatowe do wydania pozowlenia! stwierdziliśmy ze to nie ma sensu! poza tym kolo nam powiedział ze na millenium bedziemy czekac do 8 tygodni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 26.07.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 ja tez czekam na II transze kredytu juz 10dni, zastanawiam sie czy juz robic dym czy jeszcze sie wstrzymac dzien - dwa. Pani w oddziale nie wie dlaczego tak długo czekamy, skoro wszystko pod wzgledem formalnym jest ok. A przeciez raty płaci sie od poczatku od całosci sumy na jaką sie chce wziac kredyt a nie tylko od pierwszej transzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 26.07.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 A przeciez raty płaci sie od poczatku od całosci sumy na jaką sie chce wziac kredyt a nie tylko od pierwszej transzy Pierwsze słyszę Ja mam kredyt w KB i płace raty od wypłaconych transz a nie od całej sumy kredytu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfol 26.07.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 A przeciez raty płaci sie od poczatku od całosci sumy na jaką sie chce wziac kredyt a nie tylko od pierwszej transzy Pierwsze słyszę Ja mam kredyt w KB i płace raty od wypłaconych transz a nie od całej sumy kredytu... W Millenium jest tak samo. Jak będę wypłacał kolejną transzę do napiszę jak poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarcios 26.07.2006 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 ja tez czekam na II transze kredytu juz 10dni, zastanawiam sie czy juz robic dym czy jeszcze sie wstrzymac dzien - dwa. Pani w oddziale nie wie dlaczego tak długo czekamy, skoro wszystko pod wzgledem formalnym jest ok. A przeciez raty płaci sie od poczatku od całosci sumy na jaką sie chce wziac kredyt a nie tylko od pierwszej transzy Ja na I transze - bez poslizgu, II tez ok, III 5 dni spónienia (wyplata po kursie z dnia kiedy przelano pienišdze) IV transza - totalne ciemnienie (chcieli ksero i zdjecia choc je wczeniej dostali) i ponad 20 dni spóxnienia... co równa sie ok 1000 zł wiecej na różnicy kursów z dnia kiedy chcialem wypłate a kiedy dostałem. Jesli to możliwe prosze o informacje po jakim kursie (data) dostaniesz pienišdze. Na infolinii pytałem 4 osoby i mam dwie wersje odpowiedzi... Pozdrawiam Jarcios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.07.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Przepraszam, że spytam... Ale dlaczego bierzecie kredyt w takim banku skoro co chwilę pojawia się post o tym jak to olewają klientów, kombinują w wypłątami transzy itp? Mają faktycznie taką super ofertę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 26.07.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Bo to był niestety jedyny bank, który chciał ze mną gadać - rozliczam się w większości na podstawie umów o dzieło Dam znać co z moją reklamacją. Co do czasu rozpatrywania - wniosek o zwiększenie kwoty kredytu złożyłam 5 kwietnia. Aneks do umowy podpisałam 3 miesiące później bo dopiero wtedy ktoś raczył rozpatrzyć mój wniosek. Przelew dostałam, po wielkich bojach i groźbie okupacji oddziału - 21 lipca. Oni tam mają niezły burdel po tej wiosennej fali kredytów. Dziś zadzwoniła do mnie pani z oddziału, o którym pierwsze słyszałam i zapytała, kiedy wreszcie przyjdę podpisać aneks, bo się z nią umawiałam już dawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarna 26.07.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Przepraszam, że spytam... Ale dlaczego bierzecie kredyt w takim banku skoro co chwilę pojawia się post o tym jak to olewają klientów, kombinują w wypłątami transzy itp? Mają faktycznie taką super ofertę? My bralimy kredyt rok temu, było bardzo korzystne oprocenowanie i dało się załatwić trochę spraw, o których w innych bankach w ogóle nie chcieli rozmawiać np. rezygnacja z karencji w spłacie kapitału i od samego poczštku spłacanie: kapitał + odsetki - wyrazili zgodę po czym naliczaja tylko odsetki. Do pierwszych trzech rat/spłat mylelimy, że to tylko pomyłka banku ale kiedy nie dostalimy odpowiedzi na nasze pisemne reklamacje i 9 z kolei rata jest tylko ratš odsetkowš to chyba nie może być tu mowy o zadnej pomyłce. I tak oto z wszystkich obiecanek prawie żadna nie została dotrzymana. Pofatygowałimy się dzisiaj z mężem do oddziału w naszym miecie i zapytalimy po jakim kursie bank wypłaca transze jeżeli nie zrobi tego w terminie umownym (3 dni) i Pani z umiechem odpowiedziała, że oczywicie po kursie z dnia przelewu. Decydujš zatem o jak najkorzystnieszym dla siebie momencie przelewu a nie nie robiš tego wtedy kiedy życzy sobie klient; to już przechodzi wszelkie wyobrażenia Żona Jarciosa (to tak żeby wyjanić bo czasem piszemy w rodz. meskim a czasem żeńskim) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfol 26.07.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Przepraszam, że spytam... Ale dlaczego bierzecie kredyt w takim banku skoro co chwilę pojawia się post o tym jak to olewają klientów, kombinują w wypłątami transzy itp? Mają faktycznie taką super ofertę? Zaoszczędziłem ok 5-6k PLN na starcie w porównaniu z drugim bankiem w klasyfikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 31.07.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 w końu wypłacili, z czyjej winy opóźnienie - paniusi co poszła na urlop i zamknęła wszystko w swoim biurku, musielismy jeszcze raz dostarczac te same rzeczy, oczywiscie przysługuje nam reklamacja - zmiana kursu - ale czy ona bedzie rozpatrzona pozytywnie to nikt nie odpowie. Mimo wszystko i tak oferta Milennium w czasach kiedy zaciagalismy kredyt była najatrakcyjniejsza procentowo, teraz nie wiem po tych zmianach od lipca, mam tylko nadzieje,ze przy ostatniej transzy juz nie bedzie takich zawirowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts