ZŁoty Róg 20.07.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Witam.Zastanawiamy się którą firmę wybrać do wykonania kompleksowej usługi sprzedaży i położenia parkietu w domu jednorodzinnym. Na placu boju pozostały trzy firmy Ryszard Kurdziel 1976, Krzysztof Jaglarz i Krak-Parkiet. Macie jakieś doświadczenia z powyższymi firmami.Będziemy bardzo wdzięczny za ewentualne wskazówki i opinie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 20.07.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 firma jarząbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 20.07.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Witam. Zastanawiamy się którą firmę wybrać do wykonania kompleksowej usługi sprzedaży i położenia parkietu w domu jednorodzinnym. Na placu boju pozostały trzy firmy Ryszard Kurdziel 1976, Krzysztof Jaglarz i Krak-Parkiet. Macie jakieś doświadczenia z powyższymi firmami.Będziemy bardzo wdzięczny za ewentualne wskazówki i opinie. [email protected] Pozdrawiam. polecam czwarta - drewmal http://drewmal.pl/index2p.html 3 lata temu kladli mi parkiet, czesc jest olejowana i jestem bardzo zadowolona. Czasem klada parkiety u moich klientow i oni tez sa zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 28.08.2006 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Podciągam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.08.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Nasz parkiet został wycyklinowany i zaolejowany przez Krak-Parkiet i jesteśmy bardzo zadowoleni.To jest profesjonalna firma, mająca bardzo dobry sprzęt.Co jeszcze chciałbyś o nich wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 28.08.2006 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Jeśli chodzi o sposób podejścia do klienta w trakcie wstepnych rozmów to faktycznie Krak-Parkiet zrobił na nas najlepsze wrażenie. Problem jednak w tym , że stosunkowo krótko istnieją na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3porzeczki 31.08.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam, a wiecie co o firmie Parkiet-Pol? Sklep majš przy Topolowej. Czy rzeczywicie można zaufać firmie i nie sezonować parkietu we własnym zakresie, tylko od razu kłać? Firma oczywicie zapewnia, że podłoga się nie rozeschnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 01.09.2006 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Robiłem rozeznanie w około 8 firmach w Krakowie i okolicach i każdy chciał od razu kłaść parkiet bez okresu sezonowania w domu. Mieli badać tylko wilgotność wylewki i ogólnie wilgotność w pomieszczeniu.Wszyscy mówili że prosto z magazynu parkiet od razu nadaje się do układania. A tej firmy z Topolowej nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3porzeczki 01.09.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Zdaje sie obecnie nie stosuje sie juz tego sezonowania w domu. A którš Firmę ostatecznie wybrałe? Ja skłaniam się ku Krak-Parkiet, bo oni chcš robic odstep czasowy 2 tyg od polozenia a przed cyklinowaniem (brzmi bardzo rozsšdnie), niestety ceny poszczegolnych uslug maja dosc wysokie, dodatkowo moja klepke chca klasc na syntetyku, a ma 45 cn dlugosci i powinna byc kladziona na kleju poliuretanowym (tu mały zonk) Polecany w tym watku Drewmal tylko handluje parkietem, pan przez telefon wspomniał, ze ma kontakty na firmy parkieciarskie, ale ja chcialabym aby to byla jedna firma, bo na wypadek reklamacji jeden będzie zwalał na drugiego. Ze względu na tš wpadkę klejowš mam zamiar wybrać konkretne materiały (klej, grunt, szpachla, olejowanie zrobimy sami) i jeszcze raz poprosic Krak-Parkiet o wycene.....Mam nadzieje, ze nie beda zgrzytac i ze daja jakies gwarancje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 04.09.2006 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Ja też z tego właśnie powodu odrzuciłem Drewmal. Nie zamierzam w przypadku reklamacji szarpać się o odpowiedzialność jednego lub drugiego. Nie wiem do końca którą firmę wybiorę, ale ten tydzień będzie rozstrzygający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 14.09.2006 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Wybrałem firmę Ryszard Kurdziel"Q". Jak na razie jestem zadowolony, bo parkiet przywieźli dzień wcześniej od umówionego terminu. Mają zacząć za około tydzień. Postępy prac opiszę. Moze komuś z Krakowa lub okolic się to przyda przy wyborze przyszłego wykonawcy parkietu... Miejmy nadzieję że wszystko będzie Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harpmen. 20.09.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Wybrałem firmę Ryszard Kurdziel"Q". Jak na razie jestem zadowolony, bo parkiet przywieźli dzień wcześniej od umówionego terminu. Mają zacząć za około tydzień. Postępy prac opiszę. Moze komuś z Krakowa lub okolic się to przyda przy wyborze przyszłego wykonawcy parkietu... Miejmy nadzieję że wszystko będzie Ok. U mnie też robiła parkiet firma PARKIETY KURDZIEL jestem bardzo zadowolony, a było to w roku 2003 parkiet wygląda jak nowy i nic się z nim nie dzieje.Doświadczenie i nowoczesny sprzęt to gwarancja solidności tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 21.09.2006 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Mam nadzieję że u mnie będzie podobnie. Układanie zaczynają od wtorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelczech 28.09.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Śledzimy temat i czekamy na dalsze komentarze i wieści. Planujemy zakładać w mieszkaniu parkiet na wiosnę i chociaż jest niby dużo tych firm parkietowych w Małopolsce, to wybór jest ciężki . W końcu robi się to na wiele lat i dobrze jest wybrac sprawdzoną firmę. Czy bardziej opłaca się kupić parkiet w firmie która wykonuje montaż czy może bezpośrednio od producenta? Czy firma przyszła w terminie, czy jak większość firm z poślizgiem? Pozdrawiam. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 28.09.2006 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam ponownie. Pierwszy etap prac parkieciarskich zakończony. Wszystko przebiegło zgodnie z planem . Panowie montażyści bardzo, bardzo dokładni i szybcy. Można powiedzieć że klepki parkietowe fruwały im w rękach. Obróbka parkietu przy owalnych płytkach pod kominkiem przebiegła nad wyraz sprawnie. Nie lubię chwalić dnia przed zachodem słońca, ale z pierwszego etapu prac jestem bardzo zadowolony. Ale aby polecać firmę innym poczekam jeszcze na efekt końcowy. Czy bardziej opłaca się kupić parkiet w firmie która wykonuje montaż czy może bezpośrednio od producenta? Czy firma przyszła w terminie, czy jak większość firm z poślizgiem? Co do zakupu samego parkietu ja wolałem kupić poprzez wykonawcę, żeby nie było problemów z jakością produktu . A co do terminowości to musze pochwalić firmę Kurdziel bo byliśmy umówieni na wtorek, a oni już zgłosili gotowość przyjazdu w poniedziałek rano. Jak będzie koniec prac postaram sie wrzucić parę fotek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 19.10.2006 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Parkiet skończony w zeszły piątek. Wszystko zgodnie z planem i terminem. Podłoga w całej okazałości wygląda naprawdę pięknie. Zastosowano lakier Pallmann x-98. Mogę zdecydowanie polecić firmę Parkiety- Kurdziel Ryszard 1976. Na uwagę zasługuje też fakt wysokiej fachowości i kultury osobistej pracowników firmy. Miałem do czynienia z różnymi ekipami podczas budowy i oni na pewno należą do ścisłej czołówki.Zdecydowanie polecam , a obiecane fotki wstawię w chwili wolnego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Amciek 18.01.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 niestety nie polecam firmy Pana Kurdziela, powody: - przy kladzeniu parkietu nadmiar kleju zostal w szparach miedzy parkietem i na wierzchu, przy cyklinowaniu panowie na to nie zwrocili uwagi i po zaolejowaniu okazalo sie ze miedzy klepkami ciemnego juz drewna sa jasne paski miejscami, ja to musialem im zglosic, zaczeli wskrobywac (ale to klej epoksydowy wiec nie jest to takie proste) a szpary uzupelniac sylikonem / akrylem, pozostawiajac je w inny kolorze niz drewno oraz poszerzajac szpary i tworzac rysy wokol tych szpar, - pozostawili szpary w parkiecie nie wypelnione szpachla - przy olejowaniu parkietu nie wytarli nadmiaru oleju wg zalecen producenta ktory zasechl na laczeniach i stworzyl blyszczace obwodki wokol klepek - nie wypolerowali dokladnie calego parkietu po olejowaniu (katy, przy scianach) - na reklamacje odpowiedzieli ze parkiet to nie kobieta i tyle - a i najwazniej - cena zostala zwiekszona o 10 PLN miedzy ustna umowa a realizacja tyle z grubsza a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 05.02.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 U mnie pan Kurdziel 4 lata temu cyklinował parkiet ,a następnie go lakierował .Zrobiłi to niechlujnie, ,nie chciało im się ściągać listew ,więc wycyklinowali wokół nich, zostawiając 4 cm pasek nietkniętego parkietu .Sciany zostały tak zakurzone ,że można było po nich pisać .Miał pdciąć nowe drzwi i dopasować je je do podłogi i nie zrobił tego ,ale kasę wziął.Sciągnęli je z zawiasów i wynieśli do łazienki -bo im rzekomo przeszkadzały.Nie zrobił dobrego wrażenia na samym początku, a ekipa wyglądała jakby mocno dzień wcześniej pobalowała .Ale pomyślałam ,że co tam ,dam im szansę .Niepotrzebnie.Na szczęście nie musiałam patrzeć na to brakoróbstwo, bo mieszkanie poszło do sprzedania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galain 02.06.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Czy ktos moze mial ukladany parkiet przez firme BIURO-KRAK z Morawicy? (Swoja droga, dziwna nazwa, jak na firme parkieciarska ). Wlascicielem jest p. Wszolek. Reklamuja sie m.in. w Castoramie na ul. Pilotow. Mam do ulozenia parkiet egzotyczny, a oni to robia. Moze ktos zna inna firme, dobrze kladaca egzotyki? Pozdrawiam, G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 23.10.2007 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Parkiet skończony w zeszły piątek. Wszystko zgodnie z planem i terminem. Podłoga w całej okazałości wygląda naprawdę pięknie. Zastosowano lakier Pallmann x-98. Mogę zdecydowanie polecić firmę Parkiety- Kurdziel Ryszard 1976. Na uwagę zasługuje też fakt wysokiej fachowości i kultury osobistej pracowników firmy. Miałem do czynienia z różnymi ekipami podczas budowy i oni na pewno należą do ścisłej czołówki.Zdecydowanie polecam , a obiecane fotki wstawię w chwili wolnego czasu. Prawie dokładnie w rocznicę " nadejszła ta wiekopomna chwila" wstawienia fotki. Po roku użytkowania parkiet jest piękny bez szpar i wszyscy się zachwycają( niektórzy myslą nawet że to linoleum ). http://images34.fotosik.pl/13/aa5cf72c31c1cbdcmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts