stuk 19.05.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 To ci odpowiem w ten sposób jest we władzach konkurencyjnego zwiazku parkieciarskiego nie przepadam za tym Panem..ALE wiedzy odmówić mu nie można fachowości również..dla Ciebie było to różowe dla niego był to kolejny jesion z wielu (tak samo jak dla mnie) parkieciarz nie jest od tego by z twych ocząt kolego wyczytać jakież to wytyczne w sprawie deseniu jesiona sobie życzysz zaproponował ci chemie zapewne pokazał probki i się zgodziłeś...i on wykonał prace zgodnie ze sztuka i prawem budowlanym...on jest od tego aby wykonac porzadnie posadzke i za to odpowiada a nie za wrażenia estetyczne klienta....więc zapewne dlatego stanoł lekko okoniem przy "reklamacji" reklamujemy towar wadliwy a nie taki na który sie zgodziliśmy a potem nam się nie podoba drogi Panie..jeśli to zaliczasz do wpadek zalicz do swojej nie do parkieciarskiej ja bym reklamacji nie uznał w zyciu i biegałbys po rzeczoznawcach przez 10 lat i kazdy by uznał ze posadzka jest zrobiona zgodnie z prawem i sztuka budowlaną..Pieprzyca zadbał o Pana i poprawił zapewne na swój koszt a Pan nie sprawiedliwie dalej pisze o "wpadce.." Sam nie pracuje otórz ja od dwóch lat też nie i co z tego....???Jak odbierasz gaz czy tankujesz prosisz prezesów BP czy PGNige???No nie róbmy sobie jaj dlaczego sie utarlo ze szef musi robic osobiście on od tego ma ludzi którym płaci...ciekawe czy Pan sam się zajmuje i czy do każdego swego klienta śmiga Pan osobiście???Potrafi zarazić do siebie rozmówcę fakt niezaprzeczalny nie raz mnie wkurzył na szkoleniach ( a byłem z nim na jakiś 5 ciu i tylko bodajze raz nie dał odczuć swej tzw wyzszości nad innymi)...ale to jeszcze nie powód aby być nieobiektywnym..Pozdrawiam.. Tak "kolego" właśnie takiej odpowiedzi się spodziewałem, branża musi się bronić, typowe, nie znasz sprawy a wyciągasz daleko idące wnioski, z których (oczywiście, jakże by inaczej) musi wyjść, że parkieciarz zrobił genialnie, ty;lko inwestor się czepia. Biały jesion zrobił się różowy, ale oczwiście przecież to normalne, a to jakiś kolejny upierdzliwy sk* inwestor ma czelność zwrócić uwagę świętym parkieciarzom. To jak z lekarzami, zawsze bronią kolegów. Może dla parkieciarzy białe czy różowe to wszystko jedno, więc rozumię, że jak kupujesz np. białą farbe na sufit, a ta okazuje się różowa to nie zwracasz na to uwagi? Próbki oglądałem w salonie - ani deczka różowego na nich nie ma. A co do tego że szef nie robi osobiście - ja tylko stwierdziłem fakt, ale zafascynowało mnie jak owo stwierdzenie strasznie Cię poruszyło, trafiłem na jakiś czuły punkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.05.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Otóż wasza przenikliwość....nie trafileś...a skoro się spodziewałes to się cieszę że przynajmniej w tym kontekście jakis tam parkieciarz sprostał Twym jakże wysublimowanym wymaganiom Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 19.05.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 e tam zaraz wysublimowanym sorry że się w trącę, ale tak na spokojnie przyznaj ghost że w tym co pisze stuk jest dużo racji. Też się spotkałem już nie raz z taką sytuacją, że wykonawaca zamiast przyznać się do mniejszego lub większego błedu stara się jakoś wybielić, albo zrzucić winę na osoby lub rzeczy trzecie. takie to już życie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.05.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Wiesz Pan dwa razy miałem podobne sytuacje ....najpierw kobieta na ogół decyduje sie na daną chemie ma przedstawione próbki ma również na zdjeciach ma wreszcie w umowie napisane jaka to chemia...lakieruje czy olejuje i sie zaczyna a zostaw Pan surowe bo takie najładniejsze a weź Pan zrób ciemniejsze ...a weź ?Pan zrób jaśniejsze ..jakby drewno nie ciemniało z czasem. Klient ma Pańskie i niezbywalne prawo do żądania takiej posadzki jakiej sobie życzy ale pytam po co jest cały proces przygotowawczo negocjacyjny???Jeszcze pół biedy jak mam jedną warstwe lakieru ale jak mam juz to na gotowo a taki Pan jak powyżej wnosi "REKLAMACJĘ" to zdajesz sobie sprawę z kosztów???Z przesunieć terminów wobec innych inwestorów...a jak już chcesz sie domówić z klientem i mu to zrobisz tak aby był zadowolony to jeszcze z tzw "wdzięczności" pisze że to "wpadka " parkieciarza no naprawdę troszkę umiaru i wyobraźni...My też nie jesteśmy zawieszeni w próżni i nie jesteśmy tylkoli do dyspozycji jednego klienta a za wrażenia estetyczne powiadam nie odpowiadam zawsze powtarzam zawsze klient ma wytłumaczone i pokazane a i tak zdarzyła mi się dwa razy podobna sytuacja ...nie chciałem Pana obrazic ale proszę tez o troche zrozumienia...nie wszyscy musza byc a)mili b)zawsze dogadzac ze wszech miar klientowi.Ale przede wszystkim musza byc fachowi a jak juz dogodza to i tak spotyka ich wdzięczność pisanie "wpadka"a Panu Pieprzycy fachowości akurat odmówić nie można i naprawde nie przepadam za gościem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga_j 19.05.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum Muratora. Właściciel firmy Klonex poprosił mnie o udzielenie na forum odpowiedzi na napisaną przez Panią Olgę wiadomość. Przede wszystkim, pierwszą czynnością, jaką klient dokonuje w przypadku źle wykonanego zlecenia jest zgłoszenie wszystkich uwag firmie, która to zlecenie przyjęła. Do firmy Klonex nie wpłynęły jednak tego typu reklamacje od ŻADNEGO z dotychczasowych klientów. Gdyby coś takiego miało miejsce, na pewno sprawa zostałaby w jakiś sposób rozwiązana. Bardzo trudno jest sobie oczywiście wyobrazić, że w przypadku tego typu fuszerki klient nie zgłasza tego wykonawcy. Pozwolę sobie zatem domyślić się, że była to z Pani strony najzwyczajniejsza w świecie pomyłka i w rzeczywistości chodzi o inną krakowską firmę. Inna możliwość, czyli napisanie przez Panią tych informacji w celu zdyskredytowania firmy Klonex w oczach potencjalnych klientów, byłaby bowiem niegodziwością i nie odważyłbym się jej sugerować w pierwszej kolejności. Pozdrawiam serdecznie, Dariusz Wędrychowski ------ Jeszcze kilka slow ode mnie do Yamnika. Z tego co widzialem, post Pani Olgi na temat firmy Klonex, zawierajacy negatywna opinie, rowniez byl jej debiutem na tym forum. Czemu wtedy nie pojawil sie taki glos swietego oburzenia? Z reguly jesli ktos debiutuje na jakims forum, to wtedy, gdy ktoras w wypowiedzi zainteresuje ja (zaciekawi, oburzy) na tyle, aby na nia odpowiedziec. Mysle, ze tak bylo tez w tym przypadku Argoty. Faktem jest natomiast, ze gramatyka tej wypowiedzi lezy i sie nie rusza. pozdrawiam jeszcze raz. Dla sprostowania , jeszcze raz sie dowiedzialam o nazwe firmy ktora wykonywala owa STOLARKE - potwierdzic musze skoro wyszla z tego taka Sprawa... - TAK chodzi o firme KLONEX z Krakowa. Osobiscie nie moge stwierdzic ze firma jest do niczego gdyz nie zgodzilam sie na wykonanie przez nich Uslugi dla mnie, jednakze osobiscie ogladalam zrobione przez nich zlecenie... Nie umiesze fotek tylko dlatego gdyz szkoda stawiac Kreche na firme ktorej widzialam tylko jedno zlecenie , niestety jednak jedno zlecenie dla mnie wystarczylo. Co do skladania reklamacjii , to nie pisalabym tu gdyby owa zostala uwzgledniona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 20.05.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Ghost, Ty to się potrafisz zareklamować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 20.05.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 tia jak nie kijem to pałką....a jak cos jest niezgodne z faktami to tym gorzej dla faktów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesiekKraków 20.05.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 tak sobie czytam i nasuwają mi sie pewne wnioski: jak kupuję biały parkiet, podpisuję umowe na biały parkiet to do k.. nędzy chcę biały parkiet i taki ma być. NIe widzę tu tematu do wałkowania. Zgadzam się z Panem "byłym parkieciarzem" że Inwestorzy (Kliencie jak go zwał tak go zwał) są wybredni i wybrzydzają. Ale czy Pan nie wybrzydzał by kupując nowe BMW, które miało być w kolorze zielonym a jest czerwone. Dla dealera to kolejny wóz sprzedany, klient załatwiony i kolejna pionowa kreska na ścianie. Sprzedane-zapomniane. Gówno (przepraszam za słownictwo oczywiscie) go to interesuje że to Pana ukochany, wychuchany i wytęskoniony kawałek fury. On tego nie rozumie... przeciez to tylko samochów a kolor przecież nie jeździ heheeh. Wydaje mi się że Pan myśli podobnie. Panie masz Pan zaje....... parkiet bez szpar ze mucha nie siada. A ze kolor inny... mały feler. Z czasem wyblaknie i bedize jak trzeba (no tak za 10 lat)..... po co się czepiać..będize Pan zadowolony. No cóż....wysłałbym Pana oraz Pana mentora duchowego (nie chce mi sie szukac jak mu tam) na szkolenie z kontaków z Klientem.... Dobre hehehe biały czy różowy zadna różnica hehee pewnie dla wykonawcy ehheehhe. Oj Panie "były parkieciarzu" - czarna lista jak nic!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 20.05.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Klient ma Pańskie i niezbywalne prawo do żądania takiej posadzki jakiej sobie życzy ale pytam po co jest cały proces przygotowawczo negocjacyjny???... Jeśli Pan nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to nie zabieraj Pan głosu i wypraszam sobie nazywanie mnie "byłym parkieciarzem"... No cóż....wysłałbym Pana oraz Pana mentora duchowego (nie chce mi sie szukac jak mu tam) na szkolenie z kontaków z Klientem Pieprzyca nie jest i nigdy nie był moim mentorem parkieciarskim a co dopiero duchowym..pleciesz Pan trzy po trzy...i jeszcze sie z tego śmiejesz...weź Pan to zdiagnozuj...nie chce się Panu tak właściwie niczego tylko sobie popaplać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 01.10.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 a ja widzę,że będę miała chyba przejścia z firmą GRODEX: właściel za wszelką cenę stara sie zrobić pozory bardzo szczegółowego i profesjonalnego ale przez telefon bo w praktyce wypada inaczej. Mimo, że umawialiśmy sie z gościem dwa razy to dwa razy go nie było, szczegóły transakcji podawał nam przez telefon lub jego ojciec a jak przyszło do rozliczenia to cena wyszła z kosmosu poza ustaleniami Prosiłam Grodex o przemyślenie sprawy ale uważam że jest ostrzeżenie dla innych, którzy dadzą sie złapać na pseudoprofesjonalizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 12.10.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 a ja widzę,że będę miała chyba przejścia z firmą GRODEX: właściel za wszelką cenę stara sie zrobić pozory bardzo szczegółowego i profesjonalnego ale przez telefon bo w praktyce wypada inaczej. Mimo, że umawialiśmy sie z gościem dwa razy to dwa razy go nie było, szczegóły transakcji podawał nam przez telefon lub jego ojciec a jak przyszło do rozliczenia to cena wyszła z kosmosu poza ustaleniami Prosiłam Grodex o przemyślenie sprawy ale uważam że jest ostrzeżenie dla innych, którzy dadzą sie złapać na pseudoprofesjonalizm. witam Ci panowie wykonali umnie parkiet merbau 15mm i rowzniez maielm do nich pewnei uwagi moze nie tyle do wlascieli co do pracowniko. Probowali sprawdzic czy mozna odpiepszyc robote i pojechac do kolejnej. Parkiet nie byl tasowany oraz w parkeicie byly seki. Przypomne ze mam I klase i naszczescie panowie polozyli tylko 10m2 kiedy zwrocilem uwage ze parkeit nalezy potasowac aby nie bylo plam 5m2 ciemengo a nastepnie 10m2 jasnego i kolejne 5m2 ciemnego. Nastepnie powiedzialem pana ze seki rowniez nalezy do nich jezeli widza cos takeigo, to taka plytka powinna byc odlozona na docinke. Czyli dwa powazne bledy ze wzgledu na cwaniactwo. Naszczesie bylem na miejscu i odrazu panow porpsilem grzecznie o nalezyte wykonanie uslugi. Dodam ze osobiscie nie zaryzykuje drugi raz. Co do platnosci ja zazadalem umowy i mam jasno napsiane 220zl + 7% za m2 na gotowo, tak ze umnie nie ma miejsce na jakies zaskocznia. Metry kwadratowe mowia za siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Grodziński 25.10.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 a ja widzę,że będę miała chyba przejścia z firmą GRODEX: właściel za wszelką cenę stara sie zrobić pozory bardzo szczegółowego i profesjonalnego ale przez telefon bo w praktyce wypada inaczej. Mimo, że umawialiśmy sie z gościem dwa razy to dwa razy go nie było, szczegóły transakcji podawał nam przez telefon lub jego ojciec a jak przyszło do rozliczenia to cena wyszła z kosmosu poza ustaleniami Prosiłam Grodex o przemyślenie sprawy ale uważam że jest ostrzeżenie dla innych, którzy dadzą sie złapać na pseudoprofesjonalizm. witam Ci panowie wykonali umnie parkiet merbau 15mm i rowzniez maielm do nich pewnei uwagi moze nie tyle do wlascieli co do pracowniko. Probowali sprawdzic czy mozna odpiepszyc robote i pojechac do kolejnej. Parkiet nie byl tasowany oraz w parkeicie byly seki. Przypomne ze mam I klase i naszczescie panowie polozyli tylko 10m2 kiedy zwrocilem uwage ze parkeit nalezy potasowac aby nie bylo plam 5m2 ciemengo a nastepnie 10m2 jasnego i kolejne 5m2 ciemnego. Nastepnie powiedzialem pana ze seki rowniez nalezy do nich jezeli widza cos takeigo, to taka plytka powinna byc odlozona na docinke. Czyli dwa powazne bledy ze wzgledu na cwaniactwo. Naszczesie bylem na miejscu i odrazu panow porpsilem grzecznie o nalezyte wykonanie uslugi. Dodam ze osobiscie nie zaryzykuje drugi raz. Co do platnosci ja zazadalem umowy i mam jasno napsiane 220zl + 7% za m2 na gotowo, tak ze umnie nie ma miejsce na jakies zaskocznia. Metry kwadratowe mowia za siebie. Witam serdecznie Do tej pory anonimowo czytałem posty w poszukiwaniu wykonawców gdyż sam jestem na etapie remontu. Z niedowierzaniem odnalazłem posty dotyczace mojej Firmy parkieciarskiej Grodex, post ten postanowilem napisac jedynie dla sprostowania... Prosze nie doszukiwac się w tym poście żadnych sposobów na obronę. Droga EWAF , nie napisała pani na temat podstawowy , mianowicie czy jest pani zadowolona z drewnianej podłogi wykonanej przez nasza ekipe parkieciarską?... PSEUDOPROFEZJONALIZM to bardzo mocne określenie użyte na wyrost, nie poparte żadnymi konkretnymi dowodami,argumentami. Niestety większośc klientow nie rozumie ze zastosowanie dodatkowych materiałów w postaci np.: bariery antywilgociowej , naprawy pęknięc w wylewce , wzmocnieniu słabej wylewki zazwyczaj przewyższa wcześniej ustalane ceny lub w przypadku gdy płytki sa usytułowane na roznych poziomach i zachodzi koniecznosc zeszlifowania wylewki lub uniesienia na włókninie odprezajacej - to są DODATKOWE KOSZTY których w większości nie można przewidziec , a w przypadkach gdy np.: podloga wylódkuje , parkiet bedzie ponizej gresu wtedy zaczyna sie robic nieprzyjemnie dla wykonawcow i wtedy jest ich wina z wiadomych względów. W swojej karierze nigdy bezpodstawnie nie doliczylem klientowi ani grosika - wrecz przeciwnie to za kazdym razem klient stara sie jak najwiecej urwac. Na szczęście na podstawie 80% pozytywnych opinii oraz 30-sto letniego doświadczenia w tej branży mogę w pełnym tego słowa znaczeniu stwierdzic iż F.h.u. Grodex jest firmą profesjonalną. ps. Zgadza się nie zawsze potrafię zdążyc na spotkanie z klientem w naszym salonie ponieważ 90% dnia spędzam na budowie w towarzystwie naszych ekip parkieciarskich kontrolując ich poczynania,ale dlatego właśnie jest zatrudniony Sprzedawca lub na Miejscu zazwyczaj urzęduje Senior . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga_j 27.10.2008 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 a ja widzę,że będę miała chyba przejścia z firmą GRODEX: właściel za wszelką cenę stara sie zrobić pozory bardzo szczegółowego i profesjonalnego ale przez telefon bo w praktyce wypada inaczej. Mimo, że umawialiśmy sie z gościem dwa razy to dwa razy go nie było, szczegóły transakcji podawał nam przez telefon lub jego ojciec a jak przyszło do rozliczenia to cena wyszła z kosmosu poza ustaleniami Prosiłam Grodex o przemyślenie sprawy ale uważam że jest ostrzeżenie dla innych, którzy dadzą sie złapać na pseudoprofesjonalizm. witam Ci panowie wykonali umnie parkiet merbau 15mm i rowzniez maielm do nich pewnei uwagi moze nie tyle do wlascieli co do pracowniko. Probowali sprawdzic czy mozna odpiepszyc robote i pojechac do kolejnej. Parkiet nie byl tasowany oraz w parkeicie byly seki. Przypomne ze mam I klase i naszczescie panowie polozyli tylko 10m2 kiedy zwrocilem uwage ze parkeit nalezy potasowac aby nie bylo plam 5m2 ciemengo a nastepnie 10m2 jasnego i kolejne 5m2 ciemnego. Nastepnie powiedzialem pana ze seki rowniez nalezy do nich jezeli widza cos takeigo, to taka plytka powinna byc odlozona na docinke. Czyli dwa powazne bledy ze wzgledu na cwaniactwo. Naszczesie bylem na miejscu i odrazu panow porpsilem grzecznie o nalezyte wykonanie uslugi. Dodam ze osobiscie nie zaryzykuje drugi raz. Co do platnosci ja zazadalem umowy i mam jasno napsiane 220zl + 7% za m2 na gotowo, tak ze umnie nie ma miejsce na jakies zaskocznia. Metry kwadratowe mowia za siebie. Witam serdecznie Do tej pory anonimowo czytałem posty w poszukiwaniu wykonawców gdyż sam jestem na etapie remontu. Z niedowierzaniem odnalazłem posty dotyczace mojej Firmy parkieciarskiej Grodex, post ten postanowilem napisac jedynie dla sprostowania... Prosze nie doszukiwac się w tym poście żadnych sposobów na obronę. Droga EWAF , nie napisała pani na temat podstawowy , mianowicie czy jest pani zadowolona z drewnianej podłogi wykonanej przez nasza ekipe parkieciarską?... PSEUDOPROFEZJONALIZM to bardzo mocne określenie użyte na wyrost, nie poparte żadnymi konkretnymi dowodami,argumentami. Niestety większośc klientow nie rozumie ze zastosowanie dodatkowych materiałów w postaci np.: bariery antywilgociowej , naprawy pęknięc w wylewce , wzmocnieniu słabej wylewki zazwyczaj przewyższa wcześniej ustalane ceny lub w przypadku gdy płytki sa usytułowane na roznych poziomach i zachodzi koniecznosc zeszlifowania wylewki lub uniesienia na włókninie odprezajacej - to są DODATKOWE KOSZTY których w większości nie można przewidziec , a w przypadkach gdy np.: podloga wylódkuje , parkiet bedzie ponizej gresu wtedy zaczyna sie robic nieprzyjemnie dla wykonawcow i wtedy jest ich wina z wiadomych względów. W swojej karierze nigdy bezpodstawnie nie doliczylem klientowi ani grosika - wrecz przeciwnie to za kazdym razem klient stara sie jak najwiecej urwac. Na szczęście na podstawie 80% pozytywnych opinii oraz 30-sto letniego doświadczenia w tej branży mogę w pełnym tego słowa znaczeniu stwierdzic iż F.h.u. Grodex jest firmą profesjonalną. ps. Zgadza się nie zawsze potrafię zdążyc na spotkanie z klientem w naszym salonie ponieważ 90% dnia spędzam na budowie w towarzystwie naszych ekip parkieciarskich kontrolując ich poczynania,ale dlatego właśnie jest zatrudniony Sprzedawca lub na Miejscu zazwyczaj urzęduje Senior . Czuje moralny obowiazek,aby stanac w obronie właścicieli firmy Grodex, slowo "pseudoprofesjonalizm" w moim przypadku nie przeszlo by przez gardlo , prawdopodobnie z tego powodu iz Grodex jest w 100% autorem moich Schodów , podłóg , tarasu o czym mozna przeczytac w moich poprzednich postach. Ja naleze do grona osob ktore sa zadowolone z wykonania w/w rzeczy dlatego wydaje mi sie ze jesli dany wykonawca spelnia swoje postulaty i wykonuje je z zadowoleniem dla klienta to napewno nie mozna przypiac do niego miana pseudoprofesjonalisty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 03.11.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 nie zauważyłam wcześniej postu z firmy Grodex dlatego odpowiem teraz, przy czym zaznaczam, że nie mam zamiaru z Panem dłużej dyskutować bo na to był wcześniej czas i pora a nie teraz na forum a przez telefon mnie Pan jednak nie oczarował. Chce Pan konkretów dla uświadomienia innych to podaję.Pewno Pan bywa na budowach i dlatego nie miał Pan dla nas czasu ale u nas Pan NIE BYŁ , osobiście sie Pan też NIGDZIE i NIGDY NIE SPOTKAŁ i nie porobił żadnych ustaleń, nie wie Pan jak wyglądała podłoga PRZED położeniem podłogi i PO położeniu. Ilość drzewa potrzebnego do położenia musieliśmy podać sami metodą tzw "na oko". Mało tego domagał sie Pan potem zapłacenia jeszcze raz za drzewo, które było opłacona dwa m-c wcześniej z czego wniosek, że wstępnego zamówieniaz potwierdzeniem przelewu Pan też nie oglądał. Ocenę pewno Pan wystawia po obejrzeniu zdjęć zrobionych przez pracownika: tak jak mi Pan wmawiał jakich rozmiarów jest dziura w naszej podłodze na środku salonu. Wg Pana 2mm a wg mnie i zdjeć 2 cm. Dlatego proszę nie mówić o naprawianiu złej wylewki - po to się ustala i spisuje szczegóły żeby nikt nie był potem zdziwiony i po to są wcześniejsze oględziny. My co mogliśmy to ustaliliśmy na miejscu z Pana Ojcem. Pan sie zgłośił po pieniążki. Przez telefon można ustalić termin wizyty. Stąd PSEUDOPROFESJONALIZM. Pracownicy są w porządku bo sie starają. Jednak podłoga nie jest idealnie położona, wycyklinowana i jednak jej daleko do ideału. Niestety szczegóły widać jak porządnie wyschnie lakier. Szczególnie drażnią mnie wgłębienia przy styku desek i dobrych klilka desek, które składają sie tylko samych okrągłych sęków - to już jednak wina jakości dostarczonego drzewa.Mam także nadzieję, że obiecywana przez Pana gwarancja, warunki zachowania tej gwarancji i informację jak utrzymywać podłogę to nie ta wystawiona odręcznie faktura na której widnieje tylko hasło "parkiet, układanie parkietu, cyklinowanie" i kwota do zapłaty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 03.11.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Myslałam ,ze zrobienie parkietu zlecę firmie Grodex,a teraz zaczynam się zastanawiać. Nie są to małe pieniadze i wiadomo wszyscy chcą mieć zrobione porządnie, to za co płacą (i pewnie w większości z kredytu ,spłacanego przez wieeeele lat). Prosze o więcej opini na temat tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Grodziński 05.11.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 nie zauważyłam wcześniej postu z firmy Grodex dlatego odpowiem teraz, przy czym zaznaczam, że nie mam zamiaru z Panem dłużej dyskutować bo na to był wcześniej czas i pora a nie teraz na forum a przez telefon mnie Pan jednak nie oczarował. Chce Pan konkretów dla uświadomienia innych to podaję. Pewno Pan bywa na budowach i dlatego nie miał Pan dla nas czasu ale u nas Pan NIE BYŁ , osobiście sie Pan też NIGDZIE i NIGDY NIE SPOTKAŁ i nie porobił żadnych ustaleń, nie wie Pan jak wyglądała podłoga PRZED położeniem podłogi i PO położeniu. Ilość drzewa potrzebnego do położenia musieliśmy podać sami metodą tzw "na oko". Mało tego domagał sie Pan potem zapłacenia jeszcze raz za drzewo, które było opłacona dwa m-c wcześniej z czego wniosek, że wstępnego zamówieniaz potwierdzeniem przelewu Pan też nie oglądał. Ocenę pewno Pan wystawia po obejrzeniu zdjęć zrobionych przez pracownika: tak jak mi Pan wmawiał jakich rozmiarów jest dziura w naszej podłodze na środku salonu. Wg Pana 2mm a wg mnie i zdjeć 2 cm. Dlatego proszę nie mówić o naprawianiu złej wylewki - po to się ustala i spisuje szczegóły żeby nikt nie był potem zdziwiony i po to są wcześniejsze oględziny. My co mogliśmy to ustaliliśmy na miejscu z Pana Ojcem. Pan sie zgłośił po pieniążki. Przez telefon można ustalić termin wizyty. Stąd PSEUDOPROFESJONALIZM. Pracownicy są w porządku bo sie starają. Jednak podłoga nie jest idealnie położona, wycyklinowana i jednak jej daleko do ideału. Niestety szczegóły widać jak porządnie wyschnie lakier. Szczególnie drażnią mnie wgłębienia przy styku desek i dobrych klilka desek, które składają sie tylko samych okrągłych sęków - to już jednak wina jakości dostarczonego drzewa. Mam także nadzieję, że obiecywana przez Pana gwarancja, warunki zachowania tej gwarancji i informację jak utrzymywać podłogę to nie ta wystawiona odręcznie faktura na której widnieje tylko hasło "parkiet, układanie parkietu, cyklinowanie" i kwota do zapłaty ? Na budowie tak się składa że Byłem dokładnie 16 września w drugi dzień układania Parkietów w państwa domu w czasie kiedy instalator montował grzejniki na piętrze. Nie spotykam się osobiście z każdym klientem - spotkaliście się z Właścicielem firmy (seniorem) w Salonie co myślę że było wystarczające,spisaliscie zamówienie ,ustaliliście termin oraz ceny których dotrzymaliśmy w 100%. Na podstawie rozmowy tel. zostało ustalone iż wszystko jest wporządku w związku z czym nie było potrzeby spotykania się na budowie ,a załatwienie płatności za pomocą przelewu , jeśli zaistniała by taka potrzeba to z miłą chęcią spotkałbym się z państwem u was na budowie. Nie domagałem się zapłaty za drewno po raz drugi , zaszła pomyłka gdyż zazwyczaj pobieram zapłate za drewno oraz 50% uslugi po ułożeniu parkietu ,w państwa przypadku zapłata za parkiet miała miejse dużo wcześniej poprzez przelew,pomyłka została wyjaśniona w tym samym momencie co zaszła . Pracownicy po to są zaopatrzeni w profesjonalny , drogi sprzęt ( cm- higrometr , Tramex Concrete , Gann wood , Pressomer) po to aby mogli samodzielnie przed położeniem drewna dokonać potrzebnych pomiarów typu wilgotnosc drewna , wylewki , wytrzymalosc wylewki , itp... Jeśli "dziura miałaby szerokość 2cm" to nie wziął bym od państwa ani grosika , dla sprostowania szczelina 2mm szerokość 10mm długość na łączeniu "klepka z klepką" która została zaszpachlowana i zalakierowana - naturalna sprawa przy procesie obrobki drewna. tzw. Wgłebienia to nie jest w żadnym wypadku wada usługi lub drewna co potwierdzi każdy szanujący się parkieciarz , owe wgłębienia to jest tzw. FLODER DREWNA jest to wrażenie wizualne. Prosze o zapoznanie się z klasyfikacją parkietów egzotycznych I klasa Selekt na http://www.grodex.net lub http://www.exoline.com (importer drewna egzotycznego) cytuję: KLASA I (Selekt) - naturalne usłojenie drewna, kolorystyka ujednolicona, brak bieli i innych wad; dopuszczalne sęki zdrowe i zrośnięte o średnicy max. 8 mm, sęki zepsute o średnicy max. 1 mm. Pęknięcia powierzchniowe i piorunowe niedopuszczalne. Z uwagi na niemożliwe do uniknięcia różnice przy sortowaniu dopuszcza się w danej klasie do 2% deszczułek o niższej jakości. Fv jest napisana odręcznie dlatego iż zostaliście potraktowani 7%VATem na drewno oraz usługę, hasło "parkiet, układanie parkietu, cyklinowanie" i kwota do zapłaty - jest tak samo władczym dokumentem jak ten wydrukowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareczek7 06.11.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ja także szukam kogoś, kto będzie mógł mi wykonać kompleksowo parkiet w moim mieszkanku:) Czytając wcześniejsze posty raczej nie chcę decydować się na żadna firmę! Może ma ktoś namiary na jakiegoś dobrego parkieciarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 27.11.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Szczęśliwego Nowego Roku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorse 02.04.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Myslałam ,ze zrobienie parkietu zlecę firmie Grodex,a teraz zaczynam się zastanawiać. Nie są to małe pieniadze i wiadomo wszyscy chcą mieć zrobione porządnie, to za co płacą (i pewnie w większości z kredytu ,spłacanego przez wieeeele lat). Prosze o więcej opini na temat tej firmy witam u mnie firma grodex ukladala parkiet z poczatkiem marca . umowe podpisywalismy w styczniu .oferte znalezlem na allegro. oczywiscie szukalem opini nt. grodexu i jedyne ktore znalezlismy to te tutaj . z uwagi na koszt prac 45 m2 grapi parzonej - calosc robot 12500 pln - bradzo sie zastanawialem sie nad wyborem firmy i mialem wiele watpliwosci . kontaktowalismy sie z p. grzegorzem . odwiedzlismy siedzibe na kurdwanowie kilkakrotnie . wrazenie - profesjonalisci ! fachowe porady , rabaty , uzgodnine terminy . realizacja : bez zarzutu wszytko w uzgodnionych terminach , szybko , czysto ! parkiet rewelacja( kto wchodzi i oglada temu opada szczeka ) ! dodatkowo gratis plyn do pilegnacji parkietu . kto uwarza ze to krypciocha niech odpisze na forum podam nr tel . i adres aby sam sprawdzil . mam nadzieje ze to standardowy sposob dzialania firmy grodex - przwdziwe rzemioslo ! a nie tylko proba odrobienia strat po negatywnych opiniach . szczerze polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 02.04.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 [ moderowano - reklama ] Pewnie się u Państwa pojawię w najbliższym miesiacu, w celu rezerwacji terminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts