ansuz 07.04.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam Czy ktoś z Was zna firmę Bel-Pol? Oddział Czerwony Prądnik. Mają okna, drzwi i podłogi (i tak, piszą, że sezonowanie w domu jest konieczne), a do takich prac właśnie się zabieram. Zapraszam do przedstawiania opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 07.04.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam Czy ktoś z Was zna firmę Bel-Pol? Oddział Czerwony Prądnik. Mają okna, drzwi i podłogi (i tak, piszą, że sezonowanie w domu jest konieczne), a do takich prac właśnie się zabieram. Zapraszam do przedstawiania opinii. ja raz u nich kupiłem, ale tylko dlatego że miałem rzut beretem, drugi raz już tam nie poszedłem, obsluga do bani, niesympatyczni, słaba informacja, nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 20.04.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam,Czy ktoś współpracował z firmą Drewno Świata - http://www.parkietykrakow.pl/ -i mógłby podzielić się dobrymi lub złymi doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdarak 27.04.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Polecam wszystkim firmę Jaglarz z Kalwarii http://www.jaglarz.pl/. Od pokoleń zajmują produkcją i układaniem parkietów. Mają bardzo dobre drewno. Szkoda tylko, że nie robią schodów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahiha 05.02.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Ja polecam firmę Es-Dom z ul. Jozefińskiej, maja swoja strone w internecie. Zdecydowaliśmy się na nich ze wzgledu na konkurencyjne ceny i rzeczowego wlaściciela. Zadnych kłopotów przy realizacji, wszystko sprawnie i podłoga taka jak miała być (zaolejowany dąb trzeciej klasy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 06.02.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam, Czy ktoś współpracował z firmą Drewno Świata - http://www.parkietykrakow.pl/ - i mógłby podzielić się dobrymi lub złymi doświadczeniami? W związki z tym, że nikt ich wcześniej nie pochwalił ja to zrobię. Robili u mnie parkiet i schody. Jestem zadowolony i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 06.02.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 A ja w żadne rzetelne firmy nie wierzę. Szukałem, dmuchałem i wszędzie lipa. Zawsze okazuje się że szef czy "szeryf" ma kilka ekip, nad którymi średnio panuje. Jak klient ma szczęście to trafi na lepszą ekipę, jak ma pecha to trafi na gorszą. Jedni będą polecać, ktoś uwierzy i wynajmie, trafi na partaczy bo skład ekipy się zmienił, albo trafił na drugi zespół i już polecać nie będzie. Ale ja może z tych pechowych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deidre333 17.03.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 czy ktoś może miał do czynienia z tą firmą: http://www.bambusowe.com/ ?? Bardzo dziękuję za wszelkie opinie o nich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reks 12.05.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Ja polecam firmę Es-Dom z ul. Jozefińskiej, maja swoja strone w internecie. Zdecydowaliśmy się na nich ze wzgledu na konkurencyjne ceny i rzeczowego wlaściciela. Zadnych kłopotów przy realizacji, wszystko sprawnie i podłoga taka jak miała być (zaolejowany dąb trzeciej klasy ). ktoś chyba sie pomylił z tą opinią, ta firma jest bardzo nieterminowa i niesolidna właściciel jest tylko miły w sklepie i przy podpisywaniu umowy podczas realizacji usługi i na końcu zaczynają się problemy.Z moich kontaktów z innymi klijetami wim o dużej ilości reklamacji.pozdrawiam wszyskich inwestorów i unikajcie firmy Es-Dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rezzy 25.07.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witam serdecznie... Zarejestrowałem się tutaj wyłącznie aby przedstawić swoją opinię na temat firmy Klonex z Krakowa (ul. Imbramowska), z której usług miałem nieprzyjemność korzystać. Stwierdziłem iż należy to zrobić dla dobra przyszłych potencjalnych klientów firmy Klonex. Z góry powiem, że nie polecam korzystania z usług tej firmy, jeśli chce się uniknąć rozstroju nerwowego i wyrzuconych pieniędzy w błoto. A oto jak przedstawiały się relacje z firmą Klonex: Na początku wszystko wydawało się w porządku, zamówienie zostało ochoczo przyjęte podobnie jak zaliczka. Problemy zaczęły się pojawiać z chwilą dostarczenia materiału do lokalu w którym zamieszkuję. Właścicielka firmy wykazała się wyjątkową arogancją wydzwaniając wielokrotnie w sprawie uiszczenia opłaty jeszcze przed wykonaniem usługi, pomimo że zamówienie dotyczyło zarówno zakupu materiału jak i wykonania usługi.W czasie prac szef ekipy stwierdził, że umowa jest źle spisana i chciał podrzeć obecną umowę obiecując sporządzenie nowej - na co się nie zgodziłem. Dodatkowo warto wspomnieć, że szef nie ma żadnych pieczątek, nie wypisuje nic na miejscu, a faktury i wszystkie dokumenty wypisywane są ręcznie w sklepie do którego trzeba się pofatygować. Ekipa wykonująca usługę jest nieodpowiednio przeszkolona. Kładą panele krzywo, jak leci, nie kontrolują równości podłogi (w starym budownictwie często podłogi są krzywe) oraz nie posiadają odpowiednich narzędzi. Progi są nierówno położone, a niektóre panele niedobite. Zgłaszając reklamację w sklepie, pani reprezentująca sklep nie przyjęła reklamacji odsyłając mnie do swojego męża. W trakcie wykonywania usługi pojawiają się ukryte koszta, o który zostałem poinformowany dopiero kiedy chciałem zgłosić reklamację z powodu rozchodzących się paneli. Nie poczuwają się do odpowiedzialności, a gwarancja na zakupiony towar jest wyłącznie słowna, gdyż nie udzielają żadnych dokumentów poświadczających gwarancję. Właściciel odmówił wystawienia mi dokumentu gwarancyjnego, pomimo że firma produkująca panele (o czym zostałem poinformowany po rozmowie telefonicznej z firmą dystrybuującą zakupione panele) obliguje go do wystawienia gwarancji na 25 lat na materiał... W związku z tym gorąco NIE polecam korzystania z usług firmy Klonex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polluks 23.08.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam, I ja chciałbym się z wami podzielić doświadczeniami na temat firmy Klonex z Krakowa. Na szczęście w moim przypadku nie były tak dramatyczna jak w przypadku poprzednika ponieważ w porę zrezygnowałem z usług tej firmy. Rozpoczęły się jednak podobnie szef który zgodził się na wszystkie warunki a potem kompletnie zapomniał nawet że z nim rozmawiałem. Zaplanowany termin, ustalona cena, a pan kierownik zrobił wielkie oczy jakby pierwszy raz słyszał o czym mówię. Oczywiście Pani odsyłająca mnie do swojego męża klasyka Żałuję że wcześniej nie trafiłem na to forum, serdecznie odradzam Państwu tę firmę brak profesjonalizmu i jakiejkolwiek ogłady w kontakcie z klientem. W prawdzie nie poznałem fachowości usług firmy Klonex ale uważam to akurat za szczęście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
afrodyta009 23.08.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam:welcome:Ja polecam firmę z Brodów: http://www.jaglarz.pl/Dwóch młodych chłopaków układało mi podłogę z egzotyka - merbau - ponad rok temu i jestem bardzo zadowolona. Znają się na robocie, miejsce pracy utrzymują w czystości, a przy tym mają profesjonalny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klientk 30.09.2010 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Ja natomiast zamiast polecać ostrzegam przed firmą "Jesion" : Uwaga!!! Uwaga!!! Uwaga!!Ostrzegam przed firmą parkieciarską "Jesion" z siedzibą przy al. 29 Listopada 103 A, której właścicielem jest Adam Rafalski. Wyżej wymieniony pobrał ode mnie 2000 zł bez wystawienia faktury za ułożenie parkietu. Po zgłoszeniu reklamacji, co do jakości listew przypodłogowych, które zamontował w stanie surowym, w akcie odwetu dokonał przestępstwa dewastując mi parkiet młotkiem. Efekt działania firmy: 22 dziury w nowym parkiecie, strata 2000 zł, dodatkowe koszty około 2500 zł za położenie nowego parkietu. Zrujnowane zdrowie i długi proces sądowy. Ofiara firmy "Jesion" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiarzyna83 15.03.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam,A korzystał ktoś z usługi cyklinowania parkietu Pana Adama Putka?(firma Ada ul.Ważewskiego- Kraków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lizi 17.03.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Witam. Powyższych firm nie znam , ale naciąłam się korzystajac z usług " FACHOWCÓW" zamówionych na allegro. Skusiła mnie niska cena . Niestety okazało się , że robotę trzeba było wykonac jeszcze raz . Tym razem wybrałam fachowców z polecenia . Zapłaciłam trochę więcej , ale robota została wykonana wzorowo. Gdyby ktoś był zainteresowany to podaję nr (Moderowano). Pozdrawiam. Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez Tomaszs131 Reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domenus 21.03.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Witam. Zastanawiamy się którą firmę wybrać do wykonania kompleksowej usługi sprzedaży i położenia parkietu w domu jednorodzinnym. Na placu boju pozostały trzy firmy Ryszard Kurdziel 1976, Krzysztof Jaglarz i Krak-Parkiet. Macie jakieś doświadczenia z powyższymi firmami.Będziemy bardzo wdzięczny za ewentualne wskazówki i opinie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domenus 21.03.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) http:/ Witam. Zastanawiamy się którą firmę wybrać do wykonania kompleksowej usługi sprzedaży i położenia parkietu w domu jednorodzinnym. Na placu boju pozostały trzy firmy Ryszard Kurdziel 1976, Krzysztof Jaglarz i Krak-Parkiet. Macie jakieś doświadczenia z powyższymi firmami.Będziemy bardzo wdzięczny za ewentualne wskazówki i opinie.Pozdrawiam. Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertGalas 10.05.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Oj tak!!!Miałem z nimi ostatnio do czynienia i nie polecam.Jak masz pytania napisz : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jusef 09.08.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) F.H.U. (Moderowano) Nie potrafią cyklinować, bo zostawili na parkiecie garby. Pomalowali parkiet wałkiem 3 razy i w dotyku był jak papier ścierny 60. Niektóre klepki pobrudzili i takie zamalowali. Krótko mówiąc, jedna wielka masakra.:( Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez Tomaszs131 Reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris123 10.08.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Dość przypadkowo trafiłem na ten wątek, a ponieważ akurat "jestem w temacie" parkietów, więc zdecydowałem się zabrać głos, zwłaszcza wobec pojawienia się tutaj aż dwóch krytycznych uwag na temat firmy "Ryszard Kurdziel". Z usług firmy pana Ryszarda Kurdziela obecnie korzystam już czwarty raz na przestrzeni ok. 35 lat, za każdym razem byłem bardzo zadowolony z jakości ich usług i dlatego te krytyczne uwagi mnie dość dziwią.Pierwszy raz wykonywali dla mnie tylko cyklinowanie i lakierowanie parkietu w drugiej połowie lat 70-tych ub.w., a wziąłem ich wówczas z ogłoszenia w gazecie, w zasadzie nic o nich nie wiedząc. Robotę wykonali szybko i dobrze, wzięli kasę i tyle ich widziałem.Gdy w ok. 18 lat później potrzebowałem położyć parkiet w nowym mieszkaniu, ktoś ze znajomych zarekomendował mi tę firmę, a ponieważ poprzednie doświadczenie z tą firmą było dobre, więc się na nich zdecydowałem. Okazało się, że decyzja była bardzo trafna, parkiet po ułożeniu wyszedł pięknie i tak wciąż wygląda pomimo upływu blisko 20 lat. Gdy w rok później potrzebowałem ułożyć parkiet w następnym mieszkaniu, wybór wykonawcy był dla mnie oczywisty, a efekt jego pracy był tak samo doskonały jak poprzednim razem.W tej chwili wykańczam następne mieszkanie i także tym razem wybór wykonawcy był dla mnie oczywisty. W sklepie przy ul. Kapelanka, którego firma się dorobiła w międzyczasie od mojego poprzedniego kontaktu z nimi, wybrałem rodzaj klepki oraz uzgodniłem termin rozpoczęcia prac. W umówiony dzień przyjechało dwóch pracowników i w przeciągu półtora dnia najpierw przygotowali i zaimpregnowali podłoże, a potem ułożyli 56 m2 parkietu. Parkiet już teraz wygląda pięknie, niestety na cyklinowanie i lakierowanie muszę poczekać 10 dni, gdyż taki jest reżim technologiczny, podobno chodzi o wyrównanie się poziomu wilgotności.Takie są moje doświadczenia z firmą "Ryszard Kurdziel". Mam nadzieję, że ta opinia będzie użyteczna dla czytelników forum poszukujących solidnej firmy parkieciarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts