julcik 20.07.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Piszcie- jaką polecacie kosiarkę spalinową.Ja potrzebuję takiej do 1500 zł,z koszem na trawę ,centralną regulacją i moc konkret. Byłam w makro i widziałam już za 1000 coś dla mnie.Zanim się zdecyduję proszę o radę jaka firma,na co jeszcze zwrócić uwagę? Z góry dzięki ,pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 20.07.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Mam do koszenia w ch... trawy i jakbym miał taką kasę na kosiarkę to na milion procent nie byłaby to maszyna z koszem, a z rozdrabniarką. Wiesz ile się nabiegasz wysypując kosz? Ufff....bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 21.07.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 I obudowa z aluminium !!! Soki z koszonej trawy z czasem dadzą radę stalowej obudowie Ale na aluminiową z rozdrabniaczem 1500 może być ciut mało ale może się mylę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.07.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 I obudowa z aluminium !!! Soki z koszonej trawy z czasem dadzą radę stalowej obudowie Ale na aluminiową z rozdrabniaczem 1500 może być ciut mało ale może się mylę ... Eeee... z tymi sokami tak źle chyba nie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 24.07.2006 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 I obudowa z aluminium !!! Soki z koszonej trawy z czasem dadzą radę stalowej obudowie Ale na aluminiową z rozdrabniaczem 1500 może być ciut mało ale może się mylę ... Eeee... z tymi sokami tak źle chyba nie jest? 7 lat używania, działka 30 arów trawy do koszenia po tym okresie widoczne oznaki korozji wymagające naprawy, co by kółka nie odpadły od obudowy kosiarka wcale nie z najtańszych 7 lat temu kosztowała ok 1000 zł teraz jak będę ją zmieniał to tylko na aluminiową pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 24.07.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Najtanszy model spalinówki Victus, z koszem, aluminiowa obudowa, mam ją od 4 miesięcy, trawnik około 350m, koszę mniej więcej 1 raz w tygodniu. Przed kupnem wymaglowałem w kilku sklepach firmowych sprzedawców i raczej wszędzie mówiono że wystarczy najsłabszy model spalinówki. Nasza kosztowała około 650zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 21.08.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Poszukaj na jesieni w supermarketach. W zeszłym roku AL-KO 54 (?) kosztowała w Castoramie mniej niż 800! Kupowałam u dealera za ok.1200. Całkiem ok. A po 10 latach... wymienisz... na nowy model na baterie słoneczne poruszający się samoczynnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 22.08.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Generalnie jestem zdania, że jak inwestować to porzadnie bo tylko bogaczy stać na tanie rzeczy, które się chrzania.Miałam ten sam problem - 2050 metrów działka w lesie a na niej chyba ze 100 drzewek w związku z tym żadna kosiarka tam nie wjedzie.Musieliśmy pomysleć o porzadnej kosie -(husgvsrna albo stiil ew bosch) wszysto inne to dziadostwo.Najpierw kupiliśmy elektryczną, która spaliła się pod pierwszy drzewem - daliśmy do reklamacji i spaliła się ponownie pod drugim drzewem za to kosztowała 30 zł.Potem wzięliśmy normalną kosiarkę spalinową a pod drzewkami delikatnie tą elektryczną i nadal dziadostwo.Więc na razie pożyczyliśmy od przyjaciól spalinową kose stilla i jest ok a w przyszłości kupimy którąś z wym firm.pozdrawiamAsia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 22.08.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 kochaninie chodzi o to że musi być z najwyższej półki!przez lata intensywnie eksploatowałam AL-KOi było ok.teraz ma ją mój brat i dalej ok.spalinowa o szerokim rozstawiew opisach zalecana do terenów o pow. ok. 1000 mkwjak się kupiło za 30zł to się nie dziwić że wymięka przy ogrodzie- takie to mozna sobie trawkę pod tarasem na malusiej działeczce skosićzamiast nożyczek o jej jak moralizuję!przepraszam -dziś nie najlepszy dzień MAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 22.08.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 kochani nie chodzi o to że musi być z najwyższej półki! przez lata intensywnie eksploatowałam AL-KO i było ok. teraz ma ją mój brat i dalej ok. spalinowa o szerokim rozstawie w opisach zalecana do terenów o pow. ok. 1000 mkw jak się kupiło za 30zł to się nie dziwić że wymięka przy ogrodzie - takie to mozna sobie trawkę pod tarasem na malusiej działeczce skosić zamiast nożyczek o jej jak moralizuję! przepraszam - dziś nie najlepszy dzień MAM. Ok - ja własnie tez przed chwilą wypowiedziałam się za ostro na klubie wielkopolskim i dostała słuszny ochrzan. A co do tej kosiarki za 30 zł - sama jej nie kupiłam - to mój"oszczędny" teść wcisnął nam ją żeby udowodnić że chcemy wyrzucac "niepotrzebnie" pieniądze jak można "tanio". efekty były jak wyżej. pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 16.09.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 czesc jaka firrma to sama zdecydujesz przyhylam sie do kosiarki spalinowej ale takiej zeby samo paliwo lac a nie z olejem taka zeby nie trzeba bylo miec kosza czyli z rozdrabniaczem i taka zeby mogla sama jechac czyli z napedem na tylne kola a i jeszcze jak masz dzewka to ze skretnymi kolami tak sie sklada ze nowy produkt firmy al-ko ma taka za jakies 1500 pozdrawiam i poczytaj majstra sa tam zcasem porady jakie nazedzia i dlaczego a w ostatnim kwartale bo nie pamietam numeru bylo wlasnie o kosiarkach ze skretnymi kolami przednimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 17.09.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Troche mam do koszenia. Posiadam Vikinga MB 45 M Szerokosc koszenia 43 cm z mulczowaniem - znaczy rozdrabina skoszona trawe Obidowa z ABS I innej bym nie wzial. Po 3 latach uzytkowania tylko troche podrapana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts