Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kosiara spalinowa-która?

julcik

Recommended Posts

Piszcie- jaką polecacie kosiarkę spalinową.Ja potrzebuję takiej do 1500 zł,z koszem na trawę ,centralną regulacją i moc konkret.

Byłam w makro i widziałam już za 1000 coś dla mnie.Zanim się zdecyduję proszę o radę jaka firma,na co jeszcze zwrócić uwagę?

Z góry dzięki ,pa! :p

I obudowa z aluminium !!!

Soki z koszonej trawy z czasem dadzą radę stalowej obudowie :(

Ale na aluminiową z rozdrabniaczem 1500 może być ciut mało ale może się mylę ...

Eeee... z tymi sokami tak źle chyba nie jest?

7 lat używania, działka 30 arów trawy do koszenia

po tym okresie widoczne oznaki korozji wymagające naprawy, co by kółka nie odpadły od obudowy

kosiarka wcale nie z najtańszych 7 lat temu kosztowała ok 1000 zł

teraz jak będę ją zmieniał to tylko na aluminiową

pozdrawiam :lol: :lol: :lol:

Najtanszy model spalinówki Victus, z koszem, aluminiowa obudowa, mam ją od 4 miesięcy, trawnik około 350m, koszę mniej więcej 1 raz w tygodniu. Przed kupnem wymaglowałem w kilku sklepach firmowych sprzedawców i raczej wszędzie mówiono że wystarczy najsłabszy model spalinówki. Nasza kosztowała około 650zł.

• 4 weeks później...

Generalnie jestem zdania, że jak inwestować to porzadnie bo tylko bogaczy stać na tanie rzeczy, które się chrzania.

Miałam ten sam problem - 2050 metrów działka w lesie a na niej chyba ze 100 drzewek w związku z tym żadna kosiarka tam nie wjedzie.

Musieliśmy pomysleć o porzadnej kosie -(husgvsrna albo stiil ew bosch) wszysto inne to dziadostwo.

Najpierw kupiliśmy elektryczną, która spaliła się pod pierwszy drzewem - daliśmy do reklamacji i spaliła się ponownie pod drugim drzewem za to kosztowała 30 zł.

Potem wzięliśmy normalną kosiarkę spalinową a pod drzewkami delikatnie tą elektryczną i nadal dziadostwo.

Więc na razie pożyczyliśmy od przyjaciól spalinową kose stilla i jest ok a w przyszłości kupimy którąś z wym firm.

pozdrawiam

Asia

kochani

nie chodzi o to że musi być z najwyższej półki!

przez lata intensywnie eksploatowałam AL-KO

i było ok.

teraz ma ją mój brat i dalej ok.

spalinowa o szerokim rozstawie

w opisach zalecana do terenów o pow. ok. 1000 mkw

jak się kupiło za 30zł to się nie dziwić że wymięka przy ogrodzie

- takie to mozna sobie trawkę pod tarasem na malusiej działeczce skosić

zamiast nożyczek

o jej jak moralizuję!

przepraszam -

dziś nie najlepszy dzień MAM.

kochani

nie chodzi o to że musi być z najwyższej półki!

przez lata intensywnie eksploatowałam AL-KO

i było ok.

teraz ma ją mój brat i dalej ok.

spalinowa o szerokim rozstawie

w opisach zalecana do terenów o pow. ok. 1000 mkw

jak się kupiło za 30zł to się nie dziwić że wymięka przy ogrodzie

- takie to mozna sobie trawkę pod tarasem na malusiej działeczce skosić

zamiast nożyczek

o jej jak moralizuję!

przepraszam -

dziś nie najlepszy dzień MAM.

Ok - ja własnie tez przed chwilą wypowiedziałam się za ostro na klubie wielkopolskim i dostała słuszny ochrzan.

A co do tej kosiarki za 30 zł - sama jej nie kupiłam - to mój"oszczędny" teść wcisnął nam ją żeby udowodnić że chcemy wyrzucac "niepotrzebnie" pieniądze jak można "tanio".

efekty były jak wyżej.

pozdrawiam

Asia

• 4 weeks później...
czesc jaka firrma to sama zdecydujesz przyhylam sie do kosiarki spalinowej ale takiej zeby samo paliwo lac a nie z olejem taka zeby nie trzeba bylo miec kosza czyli z rozdrabniaczem i taka zeby mogla sama jechac czyli z napedem na tylne kola a i jeszcze jak masz dzewka to ze skretnymi kolami tak sie sklada ze nowy produkt firmy al-ko ma taka za jakies 1500 pozdrawiam i poczytaj majstra sa tam zcasem porady jakie nazedzia i dlaczego a w ostatnim kwartale bo nie pamietam numeru bylo wlasnie o kosiarkach ze skretnymi kolami przednimi