Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKA WYBRAĆ W MIARE CICHA PRALKĘ?

malutka123

Recommended Posts

Pomóżcie muszę kupic pralke ale byłam ostatnio u znajomych i mieli jakąs niemiecka pralke nie pamietam dokładnie firmy ale cos na H... jak zaczynała wirowac to zyrandol na suficie dostawał drgań :-) a przy tym piszczała straszliwie.

Podzielcie sie swoimi doświadczeniami jakiej firmy wybrac, żeby była w miare cicha no i w miare bezawaryjna?

Brałam pod uwage firmy, które robia pralki ładowane od frontu płytki czyli do 40-42 cm szerokości:

-Whirpool

- Candy

- Gorenje

Mam Electroluxa i nieraz latam sprawdzać, czy prąd nie wysiadł, bo nie słyszę, że pierze. W ogóle uważam, że to dobra firma. Mam tez ich lodówke, od wielu lat, jest bezawaryjna (pralka jak dotąd też). I lubię ich linię, rodzaj plastiku, odcień białości - w ogóle wygląd.

• 5 months później...
Mam Electroluxa i nieraz latam sprawdzać, czy prąd nie wysiadł, bo nie słyszę, że pierze. W ogóle uważam, że to dobra firma. Mam tez ich lodówke, od wielu lat, jest bezawaryjna (pralka jak dotąd też). I lubię ich linię, rodzaj plastiku, odcień białości - w ogóle wygląd.

tez korzystam od 4 lat z Electroluxa, wsad z góry....jestem równie zadowolona, za przystępną cene wysoka jakość uzytych materiałow, cicha praca i ergonomia w uzytkowaniu!! :) POLECAM!!

jesli chodzi o ta głegokosc 40-45 cm

niestety miele nie robi płytkich pralek ladowanych od frontu

aeg ma model pralki o gl 40 cm ale skladany we włoszech i to nie jest to samo aeg co kiedys,

jesli chodzi o głośność:

ariston z serii z silnikami bezszczotkowymi (oznaczenie na podajniku super silent, sa super jesli chcemy pralke na 5 lat (5 gwarancja po doplacie 150pln), ale jest jeden feler, 80% wlasnie po 5 latach umiera :wink:

lg z silnikiem direct drive (wg mnie najlepszy wybor, gł 45, załadunek 5kg-optimum),-sprzedaje ten sprzet, posiadam lg, jest git

najmniej zawodne bosch-siemens poniewaz maja jeszcze ta zalete ze sa skladane w niemczech a nie w polsce jak ich głębokie odpowiedniki, ale..., zawsze jest ale, polecam tylko te modele z duzymi wyswietlaczami, te z malymi zdazaja sie felerne ( takie wiadomosci posiadam z serwisu BSH)

reasumujac- lg lub bosch-siemens -(ps to juz jedna firma nalezaca do holdingu BSH)

Uwaga na Whirpoola!!!

Teściowa niestety zakupiła model z 1000obr/min i słychać ją na drugim piętrze domku jednorodzinnego choć stoi w piwnicy :evil:

Na prośbę sprawdzenia przez serwisanta czy wszystko jest z nia w porządku (okropnie piszczała ) odpowiedziano nam że to taki nowy typ silnika.

Pomyślałam, że chyba to odrzutowy!