wilcza75 12.10.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Nawet do 2025 roku Łomża może nie doczekać się własnej obwodnicy. Do takich przerażających wniosków dochodzili przedstawiciele miasta, biorący udział we wczorajszym /10.10.2007/ spotkaniu na temat rozwoju dróg w północno-wschodniej Polsce, które odbyło się w Ostrołęce. Wśród przybyłych gości byli m.in. wiceminister transportu i szef Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad w Warszawie. Odnosząc się do opracowanego przez ekspertów z międzynarodowej agencji Scott Wilson raportu na temat przebiegu Via Baltica dyrektor Generalny Dróg Krajowych i Autostrad w Warszawie Zbigniew Kotlarek mówił, że nie jest on ani miarodajny ani wiarygodny.- Dodawał także, że będą budowane drogi przez Puszczę Knyszyńską i Biebrzański Park Narodowy i że Unia Europejska nie będzie nam dyktowała, gdzie mamy budować drogi – relacjonował wypowiedź Kotlarka Maciej Zajkowski /prezes Łomżyńskiej Izby Przem-Hndlowej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.10.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Aż się wierzyć nie chce. Nie będę komentował bo zacznę bluzgac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 12.10.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Mam wrażenie , ze rząd i drogowcy zaczynają stosować taktykę przedszkolaka -" na złość mamie wyjdę na dwór i odmrożę sobie uszy" - pokażemy wam tacy, owacy ......... , że na złość wam, waszym dzieciom i wnkom, albo budujemy jak my chcemy, albo ....... nigdy. no i nie miałem racji? nie podoba się rządowy przebieg Via Baltica, to o drogach zapomnijcie /prezydentem Łomży - bastionu PiS jest człowiek PO, a referendum w spr.Rospudy łomżyniacy zbojkotowali/ zaś Parki Narodowe i polskie puszcze, wytniemy i zabetonujemy na pohybel UE , ale im zrobimy ku-ku.... czy w psychiatrii znany jest przypadek chorobowy oddający tak skrajne zidiocenie przedstawiciela homo /o mało nie napisałem - sapiens/ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 12.10.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A ja przestałem ten temat obserwować od jakiegoś czasu.Z tego co wiem to sprawa trafiła do Trybunału. Wie ktoś może jak aktualnie wygląda sytuacja? Podobno roboty są prowadzone, ale nie przez Dolinę, bo tam wstrzymane i drogowcy czekają na orzeczenie Trybunału.Ale jak jest na pewno to nie wiem? A chciałbym wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 12.10.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 30.07.2007r. Komisja Europejska zwróciła się do Trybunału Sprawiedliwości w Luksemburgu z wnioskiem o wydanie nakazu wstrzymania prac przy budowie obwodnicy przez Dolinę Rospudya31 lipca 2007r decyzją premiera zostały wstrzymane prace przy budowie na obszarze Natura 2000całość:http://www.money.pl/archiwum/wiadomosci_agencyjne/iar/artykul/wstrzymane;prace;w;dolinie;rospudy,104,0,256616.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.10.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Czekamy na tzw codalej Na razie urzędasy ze zdziwieniem stwierdzili, że ich też coś ogranicza w tępocie i bucie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 24.10.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 CZYżBY KONIEC WĄTKU? Politycy PO zmieniają przebieg trasy Rospuda jednak ocaleje http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&ShowArticleId=65139 Kompleksowy program budowy sieci komunikacyjnej w Polsce na zlecenie Platformy Obywatelskiej przygotowali m.in. inżynierowie z SISKOM - Stowarzyszenia Integracji Stołecznej Komunikacji. Opierali się na projektach firmy Scott Wilson. Scott Wilson z kolei to renomowana międzynarodowa kancelaria wynajęta przez Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostrad, która miała przeanalizować różne warianty przebiegu trasy Via Baltica - europejskiego szlaku komunikacyjnego łączącego kraje nadbałtyckie. ...Scott Wilson jako najlepszy wariant Via Baltiki już dawno wskazał ten przez Łomżę, omijający chronioną unijną dyrektywą Natura 2000 Dolinę Rospudę. GDDKiA na przekór analizom forsowała jednak wariant przez Rospudę .... "Trasa pobiegnie przez Łomżę i Ełk - mówi DZIENNIKOWI współtwórca projektu inż. Jan Jakiel "Ani Białystok, ani Augustów na tym nie ucierpią. Do Białegostoku dojedziemy drogą ekspresową S60 ale to tylko słowa, dlatego do zamknięcia tematu na zawsze, na amen, na kłódkę i wyrzucenia klucza do Rospudy droga /nomen omen/ daleka dla marzycieli i miłośników np. Pojezierza Ełckiego z W-wy, mam taką wizję AD 2015 ...... wyjeżdżacie z domu na Kabatach w piątek wieczorem,już po 2 godzinach jesteście w Jabłonnej, a potem następne dwie godzinki i ..... już znajdujecie się w jakiejś komturii pod Ełkiem czy innym Giżyckiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.10.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Jeżdżę przeważnie przez Wyszków i Łomże. Wyjazd z Warszawy, zwłaszcza latem w piatek po południu to katorga. Następnie korek przed Wyszkowem. Dobrze, że będzie obwodnica, pytanie tylko kiedy. Przez Jabłonnę i Serock też kiepsko. Przyjazd do komturii wynagradza wszystko. Tylko wracać żal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANThE 03.11.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Roboty przy obwodnicy idą pełną parą. Szkoda że tego nie widzicie, ale beztołk uprawiają - jak nie pozwoli unia na wejście do doliny to będziemy mieli piękną szosę na grzyby . Pozdr. DANThE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.11.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 no właśnie, tylko jakie wojska będą interweniowały?onzetowskie, nato, czy z własnej woli koledzy z południa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 24.03.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 ja osobiście baaardzo się cieszę http://bi.gazeta.pl/im/2/6417/m6417212.jpghttp://g.infor.pl/p/_wspolne/pliki/21000/21150.jpggazetaszkoda tylko naszych straconych pieniędzy i czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 24.03.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 CZytałem nie tak dawno reportaż o facecie, którego pasją jest fotografowanie z góry (lata na motolotni i pstryka)Zapamietałem że byl tam tekst, że najpiekniejszy widok, jaki kiedykolwiek widzial z góry, to właśnie Dolina Rospudy.Nie mam powodu mu nie wierzyć.A autostrady i tak powstaną - tyle że wolniej i rozważniej budowane.I pamietajmy że one tam zostana przez kilka pokoleń z całym swoim dobrodziejstwem ale i "dobrodziejstwem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 24.03.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Hurra hurra hurra, Jest lokalizacja Wreszcie Augustów po tyyyylu latach będzie miało drogę !!!! Tzw czynnik ludzki wreszcie zadziałał. Generalna Dyrekcja dostała po nosie ha ! Panu Bogu dziękuję za ludzi takich jak Adam Wajrak . Ogromnie się cieszę, że wreszcie, po tyyylu latach można było przekonać nieprzekonanych ( GDDiA) o tym, że to ludzie mają rację i wszelakie wytyczne rysowane diabli wiedzą skąd, nie mają szans. O przebiegu przez Raczki mówiono głośno z 5 lat temu. Rospuda ocalona, ludzie zaczną normalnie żyć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.03.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 i ja sie ciesze ,że doszlo do rozwiązania ktore wszystkich ...prawie wszystkich zadowoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.03.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Czyli co dokładnie zadecydowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.03.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Czyli co dokładnie zadecydowali? Zadecydowano, że nie bedzie nabijania Rospudy na pale. I chwała decydentom za taką decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.03.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Zadecydowano, że nie bedzie nabijania Rospudy na pale. I chwała decydentom za taką decyzję. No właśnie we wiadomościach widziałam. No i bardzo dobrze. Ciekawa jestem min tych cwaniaków co to powykupowali działki na północ od doliny Rospudy i czekali na wykup za ciężkie pieniądze, lobbując przy tym za starym wariantem. Hi hi hi... Jak ja nie znoszę spekulantów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swierszcz1719500124 25.03.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Świetnie Właśnie oglądam mapkę.... czyli dla ochrony żabek i motyli życia nie będą mieli mieszkańcy: Mazurek (?), Janówki, Suchej Wsi i najbardziej Raczek, które to jak właśnie czytam "mają zostać przecięte na pół" - mieszkańcy niejednokrotnie stracą dorobek całego życia.... Przykre że ekologiczne oszołomstwo ma wpływ na takie decyzje.... Żeby nie było: jestem, można by rzec, z regionu, Dolinę odwiedzałem z 5 razy w życiu.... i można znaleźć bez problemu dziesiątki nie mniej urokliwych miejsc.... Najlepsze jest jak o drodze mają wypowiadać się mieszkańcy Krakowa czy innego Wrocławia, którzy w tym regionie nigdy nie byli i nigdy nie będą - o samej Rospudzie nie wspominając.... ale trzeba się pokazać jaki to ja "pro" ekolog jestem haha.... A teraz już możecie szczekać, hau hau.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.03.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 mieszkańcy niejednokrotnie stracą dorobek całego życia.... A tak konkretnie to co właściwie niejednokrotnie stracą ci mieszkańcy, Twoim zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swierszcz1719500124 25.03.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 mieszkańcy niejednokrotnie stracą dorobek całego życia.... A tak konkretnie to co właściwie niejednokrotnie stracą ci mieszkańcy, Twoim zdaniem? Konkretnie - np. domy ? Dodatkowo, niejako w spadku, dostaną ten sam smród i hałas, przed którym chroni się mieszkańców Augustowa - żeby nie było, całkowicie słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts