zgudi 20.07.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 WITAM ułozyłem ponad 250 m2 starobuku wygladał całkiem fajnie , jednak do pewnego momentu... zaprzyjazniony stolarz przywiózł mi schody , niestety z jego silnika sączył się olej i niestety w ten sposób powstało mi kilkanascie szpecacych plam na wjeździe czy jest jakis sposób na usunięcie tych plam? z góry dziekuje za sprawdzone metody pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 20.07.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Może byc stres - moje autko zrobiło to samo na podjeździe u rodziców i... kłopot. wiem że kolega próbował to usuwać pod swoim sklepem za pomocą jakiejś chemii, ale nie do końca wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 21.07.2006 04:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 spróbuje srodkiem do mycia silników... zobaczę jaki bedzie efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 21.07.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Niestety pozostaje wymiana bruku na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 21.07.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Kochani nie straszcie tak zgudiego.Po pierwsze widziałem jak sąsiad dosyć skutecznie usuwał te ślady jakimś specyfikiem, a po drugie czas, a właściwie deszcz, piasek, śnieg, wiatr itd. robia swoje i za parę m-cy nie powinno zbyt wiele widać.Napisz zgudi jak to wygąda np... w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 21.07.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Witam,Znalazłem coś takiego:Eco-Care Engine Degreaser"Zalecany również do odtłuszczania podjazdów i podłóg w garażach." http://www.kleenflo.pl/ks_spc.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 21.07.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Plamy faktycznie schodzą po zastosowaniu środków chemicznych. Czasami wymaga to kilku prób. Najlepiej jednak zapobiegać, np. podkładać tekturę pod silniki fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 21.07.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Kochani nie straszcie tak zgudiego. Po pierwsze widziałem jak sąsiad dosyć skutecznie usuwał te ślady jakimś specyfikiem, a po drugie czas, a właściwie deszcz, piasek, śnieg, wiatr itd. robia swoje i za parę m-cy nie powinno zbyt wiele widać. Napisz zgudi jak to wygąda np... w grudniu. Zgadam sie. Miałem takie plamy tyle że z mojego samochodu i na własnym podjeździe ale bez stresu 4 miesiące i 0 sladów. Warunek jest taki, że wyciek jest jednorazowy a nie cykliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 21.07.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 deszcz nie pada - sam widzisz - zastap deszcz zmyciem bruku karcherem do wody dodaj mu plynu Ludwik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 21.07.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Kochani nie straszcie tak zgudiego. Po pierwsze widziałem jak sąsiad dosyć skutecznie usuwał te ślady jakimś specyfikiem, a po drugie czas, a właściwie deszcz, piasek, śnieg, wiatr itd. robia swoje i za parę m-cy nie powinno zbyt wiele widać. Napisz zgudi jak to wygąda np... w grudniu. Zgadam sie. Miałem takie plamy tyle że z mojego samochodu i na własnym podjeździe ale bez stresu 4 miesiące i 0 sladów. Warunek jest taki, że wyciek jest jednorazowy a nie cykliczny. nie tak prosto z mojego wozu (tak sadze ) cosik jednorazowo pocieklo i po roku nadal jest plama niestety nie wiem co to bylo, kapalo przez pare dni i ustalo..... pomijajac fakt co to bylo, najbardziej mnie dziwi ze samo przestalo.... ale plama (nawet 3) jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 21.07.2006 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 dzieki serdeczne za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 02.03.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Witam, Dla zainteresowanych znalazlem cos takiego: http://www.spirit.com.pl/?q=item&lang=pl&id=379 Jeszcze nie probowałem, bo nie mam kostki brukowej - jeszcze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 02.03.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 spróbuje srodkiem do mycia silników... zobaczę jaki bedzie efekt Efekt będzie taki że olej wsiąknie jeszcze bardziej w kostke. Najwłaściwsze rozwiązanie to "wyciągnąć" olej z kostki stosując ten srodek wraz tym środkiem który dostaniesz od strażaków(jak sie do nich zgłosisz ).Lub polecą Ci pampersa, nie żartuje. Jeśli zrobisz inaczej to musisz zrobić tak jak w przypadku ukąszenia żmiji w palec: jad trzeba wyrzucić ....razem z palcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dapietros 14.06.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Witam. Jest dobry sposób na usunięcie plam po oleju, testowałem go na fragmencie plamy na kostce betonowej, plama ma około 4 miesięcy powstała po wycieku oleju silnikowego przez układ wydechowy , jakieś 1 i pół litra. Użyłem się do tego dwóch preparatów odtłuszczających na początku AQ M a potem AQ universal, w zasadzie usuwanie plamy ogranicza się do smarowania jej powierzchni co kilka dni, i dbanie o wilgotność plamy poprzez spryskiwanie zwykła wodą. Na koniec należy oczyścić dokładnie za pomocą myjki ciśnieniowej, celem usunięcia cząstek stałych które były w oleju. Działa to na zasadzie biodegradacji oleju, który w efekcie jest rozkładany na wodę i dwutlenek węgla. Ceny nie znam, bo dostałem próbki od przedstawiciela, ale zapewniał, że nie drogo, mam zamiar kupić, aby dokończyć plamę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkowski 15.06.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Chyba nie ma co liczyć, że znajdziesz środek na wyczyszczenie plam. Beton jest zbyt porowaty by wydobyć z niego tłuste, olejowe plamy. Nie pozostaje Ci chyba nic innego, jak wymienić zachlapane fragmenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gips 11.07.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Ja mam 2 metry kostki w zapasie, ułożone w kącie działki. W wypadku pęknięć, zabrudzenia wymiana z miejsca zapasu i ułożenie w miejsce uszkodzenia. Mniej roboty, kosztów za drogie specyfiki, super rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romanczuk 16.08.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Do usuwania plam olejowych i tłuszczowych macie na rynku SINTAN. Można go kupić przez internet. Jest oto polski producent. Środek znany, bezpieczny dla użytkownika i środowiska. Wyczyści nie tylko plamę powierzchniowo ale wyciągnie z powierzchni porowatej to, co zdążyło wciągnąć. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franeczka 16.08.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Preparat do odtłuszczania klocków hamulcowych w sprayu WUrth! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
predowidz 06.05.2017 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Witam.Miałem podobny problem i okazało się że najbardziej skuteczny jest palnik propan-butan którym trzeba porządnie wygrzać plamę i nie zapomnieć o okularach ochronnych a następnie szczotka druciana .Po plamach nie ma prawie śladu.Pozdrawiam ,mam nadzieję że pomogłem wszystkim borykającym się z podobnym problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.05.2017 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 aceton + palnik - to wersja dla hardkorowców. Też działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts